torsdag 3 januari 2013

jo...

Det är allt lite knepigt i vår värld...Röda Korset förbereder sig för svält i Europa..matpaket delas redan ut i några länder..i Europa.!!
Även i vårt land tvingas tex pensionärer och andra till soppköken för att få lite mat.
Ska det vara så här?
Vad gör våra kära styrande politiker åt detta? Jo, de inför jobbskatteavdrag på jobbskatteavdrag och vill på så vis få folk att "shoppa" oss ur krisen...alltså...jag fattar inte nånting.
Folk sparar ju mer o mer i kristider...således är det bara bankerna som i slutändan tjänar på dessa jobbskatteavdrag när pengarna finns hos dem på våra konton.
Är ju naturligtvis inget fel med att människor kan få lite mer i plånboken, men när det sker på bekostnad av andras alltmer tunna plånböcker..ja..då blir jag lite bekymrad. :(

Nä...nog om detta, mycket som är snett med vår värld...jag drar ner huvudet i sanden och sjunger en falsk version av idas sommarvisa istället så att sanden sprutar ut genom öronen...inget en annan kan göra...för vårt land styrs av svenskt näringsliv...vår skuggregering...de som har den verkliga makten...så är det ju.

Men som sagt...nog om detta....det är Torsdag...en dag kvar att arbeta....sen är det helg...tack och lov för det.Ha de fint.

9 kommentarer:

BP sa...

Jo, det är Europa 2013! Hörde ett reportage om krisen i Grekland på BBC igår. Där får folk redan matpaket...
Konstigt nog vet jag mera om Europa än on Sverige. Undrar om det kan bero på vilka mediakanaler jag tittar på - eller så vill jag bara blunda här på hemmaplan...

Kenneth sa...

ja för att det ska kunna bli en förändring behöver många många göra något o tyvärr är det ju bara få som vill

Camilla sa...

Världen är uppochner.
Helg...ledig...nä,jag ska jobba ja :(
Kram!

Guldkryckan sa...

Jo...upp och ner är det.

Men ha de gött nu alla tre.

Per-Anders sa...

Själv försöker jag hålla näsan över sanden så gott det går. Trots allt är det vårt (medborgarnas) engagemang som kan göra att det blir förändring.

Guldkryckan sa...

Per-Anders: Sant.

Bibbi sa...

Sitter här och skrattar högt för mig själv, hahaha... Inte åt eländet men åt hur du hanterar det. Love it!
Jag läser inga nyheter på morgonen längre för då är min dag förstörd sen. Har alldeles för lätt att gå igång på alla orättvisor.
Hoppas du får en fin helg Lulle.
Kram till dig och blomman. Mjauuuu Voff

Bibbi sa...

DET håller jag helt med dig om :) Vad vore livet utan en snus under läppen haha

Guldkryckan sa...

Bibbi: Du é bäst :)