lördag 9 februari 2013

I survived..!

Ja jävvlans i badkaret alltså..ingen sjukdom som brutit ut ännu...tack och lov för det.
En och annan unge spydde på skolan i veckan..där var redan några vuxna som tog hand om dem och såg till att de kom iväg hem, så jag kunde med gott samvete ta mig ifrån platsen där smittohärdarna ungarna befann sig.
Men nu kommer sportlovet nästa vecka..bara ett fåtal ungar hos oss då..minigolf tänkte vi satsa på nån dag där och nåt annat kanske.

Blir nog bra det där även om man naturligtvis gärna hade fått lite ledigt..men man kan ju inte alltid få som man vill ha det..och ärligt talat..det känns helt ok.
Vi sköter oss själva...som sagt..helt ok.
----------------------------------------------------------------

Vad händer i omvärlden då?

Eh..ja..vet inte riktigt...slog mig just att jag inte kollat på nyheterna så mycket denna veckan...däremot såg jag nåt på ett forum om Muslimer..tydligen några religiösa fanatiker som blivit ertappade med byxorna nere av uppdrag granskning.

Hajar inte riktigt vad allt handlar om...jag räknas som kristen och många av mina vänner räknas som muslimer...vi lever sida vid sida, dricker kaffe och äter bullar..aldrig att de plötsligt ställt sig upp när min fru är med och krävt sharialagar...nä..det har aldrig hänt.
Kan nån förklara för mig vad allt detta ståhej handlar om?
Lever vi inte sida vid sida som ETT allihop?


Nä..jag vet..en del tycks ju anse att vi är uppdelade i olika trosbekännelser och raser...lite synd tycker jag att kritisera andra eller sina egna för deras tro och sätt att leva om de nu bara är som du och jag... vi som vill leva vårt liv och bara ha det bra utan att jaga andra för att de råkar tro på nåt annat än oss själva. Men visst var det knepigt med vad de där imamerna sa när de inte visste att de filmades.

Det finns muslimska fundamentalister och kristna fundamentalister...och där inunder finns VI som får ta vår egen ställning för eller emot....själv tar jag en kaffe till och en kanelbulle...och hoppas att trångsynta människor oavsett tro dör ut för alltid.Zillen och Zenith "chillar" lite..ha de gott allihop.


8 kommentarer:

Ninni sa...

Ja du det där med religion är knepigt, tyvärr så är väl ofta religion inblandat när det krigas..sorgligt.

Skönt att du slapp kräksjuka..roligare kan man ha.

Ta du en kaffe&bulle och njut som dom söta kissarna=)
kram

Sillen sa...

Jadu Micke Vi å vi.. Men så e det ju ändå. Å tyvärr oavsett ursprung finns det människor som är extrema å tänjer på samliga grundnormer.

Hoppas att du klarar dej denna gången från basillträsket... Då det just nu florerar hur många olika som helst. Du brukar ju va lite känslig haha, å droppen e ju då att ungars baskilusker e f_n så mycket värre än alla andras haha. Tyvärr!. Ett faktum bara. Hoppas du, jag å alla andra ändå slipper drabbas av bacillkriget som nu e.

Från andra sidan berget.. Å glöm inte att uppskata frugan din.

Sillen sa...

suck.. uppskatta inte nån skata alls.

Bibbi sa...

Du har så sunda värderingar Lulle :)

Jag är själv praktiserande kristen och AVSKYR allt vad fanatism heter. Om det är tro, politik eller vad som.

Låt var och en bli salig på sin tro!!!

Barnbasiller är inte å leka med :( Må du klara dig!!!

Helgkramen

Monica sa...

Religionen ställer till mycket skit och elände tyvärr,men så har det tydligen alltid varit efter vad de gamla säjer.....tur du inte blev sjuk.Här börjar också sportlovet på måndag och för min del har jag fyra av mina sex barnbarn som får ledigt då.

Ikväll får man bänka sej vid tv:n och kolla melodifestivalsuttagningen igen,får se vad det blir för låtar då.

Önskar dej en fin helg!
Monica i Gökboet

Gubben sa...

Har aldrig riktigt förstått det där med religion. Visst man är kristen men inte ser jag muslimer o judar samt hinduer och buddister som ett hot. de är som oss.

BP sa...

Så 031 har sportlov nästa vecka. Nollåttorna har nog först vecka 9 tror jag.
Du kan ju vara glad att du inte tvingas stå på ett på skidor, livsfarligt ju. Säkrare med minigolf;-)
Religion och politik håller jag så långt ifrån jag kan komma. Har precis som du inte råkat ut för några incidenter, vilket passar mig perfekt. Jag har ingen åsikt (men borde kanske ha) om vad människor tror/inte tror på. Bara de låter bli att pråcka på mig deras åsikt eller försöker "konvertera" mig.
Zillen har en blick som får mig att rysa (positivt menat). Zenith - ja han är vit (albino eller?) och har röda ögon;-)

Anonym sa...

ja tyvärr får vi nog fortsätta leva med de där trångsynta sakerna som springer omkring o tror att altl de säger är det rätta :)

Njut av kaffet o ät vitpeppar korn då slipper du garanterat den där kräk saken