lördag 9 mars 2013

Som man säger i Norrland...

jo men visst.

Dags för proviantering i det guldkryckianska kylskåpet inför kommande vecka.
Alltså, stack ju ner handen i frysen i jakt på nåt dött och infryst igår...buffel, gris eller mitt emellan hade inte spelat nån större roll...men se på sjuttsingen...det var tomt, sånär som på en kalkon på 4 kg som tar två dygn på sig att tinas upp...så det gick inte :(

Blev lite rester igår istället, var ju gräsänkling igår jag, så kraven på måltidens utformning var minimal om man säger så.

Således är det idag dags att gå och handla, frugan får följa med som bärhjälp när hon nu ändå haft sin "kvinnodag" igår, dags att åter igen visa henne var "skåpet ska stå" och få förevisat sig om vem det är som bestämmer. ;)

Nja..skulle jag köra den matchostilen tror jag bestämt att jag fått en ihoprullad kvällstidning i nyllet eller nåt, har aldrig gillat folk med den stilen...missförstå mig inte, jag är absolut ingen feminist..men lite sunt förnuft därute i samhället i sådan frågor är allt som krävs...sunt förnuft...fast sunt förnuft tycks vara en bristvara ibland :(

(För övrigt så fick frugan faktiskt bestämma var vårt nya matsalsskåp skulle stå, hon fick till och med sätta ihop det själv, det ni)


Är nog bra med en sån där kvinnodag...speciellt för alla unga tjejer ute i skolorna i vårt avlånga land...en värld som många gånger präglas av en agenda på killarnas villkor..på nåt vis...en del killar gillar verkligen att höra sina egna röster i den åldern, ja, i alla åldrar?...ibland borde de hålla käften istället...fast så får man inte säga, det är opedagogiskt...eller nåt...! Finns ju en del kärringar som uttalar sig i media om de mest konstiga saker de också...de kan också hålla käften.Jo...internationella kvinnodagen behövs verkligen när man ser hur det är i andra länder...de har allt ett helvete i andra länder många gånger kvinnorna..åter igen...det är männens agenda som styr många ggr...männen gillar att höra sina egna röster...värst blir det väl när man blandar in religioner....jag menar....va fan :(

Jaja...jag drar mig tillbaka för denna gång....ha de gött allihop.


10 kommentarer:

BP sa...

Skrattade gott åt kalkonen... hoppas den kommer väl till pass om sisådär nio månader;-)
Kvinnodagen - ja, personligen är jag ingen vän av sådana bemärkelsedagar. Det leder visserligen till ökad kommers, men gör ingen skillnad annars, tyvärr. Å om man nu vill ha jämställdhet borde det finnas en Internationell dag för män också;-)

Eva Trillian sa...

Kvinnodagen i all ära... men om problemen bara uppmärksammas en dag om året så hinner vi inte få mycket gjort ;)
Men visst är det viktigt att berätta för folk hur det är. Man glömmer så lätt. Selektivt minne ;)
Religionen får alltid ta mycket skit. Den utnyttjas av alla, som skydd, som vapen, som skeva förebilder ... Men hade maktvärlden inte religionerna så skulle de säkert utnyttja något annat till detsamma :/
4 kg kalkon? :D Servera den i sommar när barnbarnen är på besök och säg att kycklingarna är stora i år ;)
Önskar dig en bra helg! Hoppas solen lyser på dig. Bohuslän badar i sol och iskalla vindar!

Unknown sa...

Hahaha... Återigen dagens skratt. Behövdes just nu kan jag lova :) Ni har tur ni två som kompar varandra så bra.
Kram på er båda hälsar Bibbi

Susanne sa...

Håller med BP. Gillar inte sådana här dagar.
Ha en kanonlördag

Karin sa...

Man önskar ju att det var lite fler kvinnodagar på ett år..
Ute i världen är det ju, som du skriver, så många som är förtryckta, och inte har just några rättigheter alls...

Känns nästan futtig att vara svensk kvinna och kräva rättigheter i samhället nuförtiden. I alla fall när man tänker på hur de har det på många andra ställen...
Men tråkigt nog så är det ju inte rättvist allting här heller än.

Jag tycker det blir fånigt när man strävar efter att alla ska vara lika, både kvinnor och män. - För vi ÄR olika.
Men många kvinnor klarar traditionella mansyrken lika bra som de flesta män, och tvärtom.
Det som är sjukt då, är ju att männen i samma yrken oftast har bättre betalt. - För samma sysslor.
Där måste man få till förändringar!

Vad snäll du var mot frugan, när hon både fick bestämma var skåpet skulle stå, och dessutom få skruva ihop det själv! ;) Ha, ha, ha!!!

Tommy sa...

Sv: Skrattar .. eller hur!

Härligt inlägg, gav mig ett gott skratt! Ja här lär det väl bli melodifestivalen med!

Ha en fin kväll!

Mia sa...

Haha, det verkar sannerligen som du tagit Kvinnodagen på stort allvar, med tanke på skåpet! ;-)
Du är ju för härlig, du.... Ha det gött!

Gubben sa...

Och du är inte macho? Låter fugan ligga på alla fyra 0ch leta efter skruvar som passar medans du sitter i soffan med en kall Carlsberg.Detta finns bara i min drömvärld grabben. Skulle troligtvis bo förrådet efter en sådan manöver.
Samtidigt stå på dig broder, då det måste vara så att männens problem är större, då kvinnan fått en dag och vi har de övrgiga:)!!
Ps. Frugan sover än som du kanske förstår:)!!

Monica sa...

Att läsa din blogg förgyller tillvaron.....,tack för det!Apropå kvinnodagen vet jag inte om jag tycker det är så bra,men det är min uppfattning.Det börjar bli för mycket *dagar* utav allt möjligt,men kvinnodagen har visserligen funnits i många herrans år.
Nu ska jag snart krypa ner i slafen och läsa en stund innan det är dax att sova.
God natt...vi hörs!
Monica

vansinneskicken sa...

Så sant som det var sagt! Galet att en kvinnodag ens behövs. Det borde vara en självklarhet att alla är jämlika. Gillar att du är den mer jämlika typen!