tisdag 9 april 2013

Känns som Onsdag...

men det är bara Tisdag...negativt...urk...men det får väl gå...inte så mycket man kan göra åt det.

Det var "städdag" på skolan idag..alla skolans elever utnyttjas således som gratis arbetskraft några timmar under en dag och får som belöning en glass..nån som sa det iallafall...och dessutom lärdom om att man inte ska slänga skräp hur som helst.

Lär sig?

Jodå..lära sig kan man ju..men att använda sig av kunskapen...det är det nog dessvärre sämre med.
Sådana här städdagar har man väl haft i alla tider...har det blivit bättre för det?
Nä..jag svär..det tror jag nog inte.

Jag själv då? Jag klarade mig till efter lunch..gjorde allt för att se upptagen ut..när nån lärare närmade sig mig kikade jag på klockan och låtsades komma på att jag minsann skulle vara någonstans ju genom mitt kroppsspråk..men som sagt..efter lunchen blev jag satt med en liten klass ändå...attans..jag fick klättra runt i diken tillsammans med några knoddar och till råga på eländet var jag tvungen att inför ungarna vara sååå positiv..tala väl om naturen och att vi minsann måste vårda den för våra efterlevande...och visst...jag tycker ju det...men jag vill helst inte praktisera det..åtminstone inte i ett dike fullt av hundskit och andra vidrigheter.

När belöningen kommer till skolan ska jag banne mig stå först i kön och ha dubbel ranson, annars anmäler jag Göteborgs kommun för barnarbete..så det så ;)

Men...i morgon är det en ny dag...Onsdag...Fredag får banne mig skynda sig hit nu...annars smäller jag av ;)

Ha en skön kväll.

11 kommentarer:

Carola Paro sa...

Visst, det är bra att ungarna lär sig att vara rädd om naturen... men som du skriver, tar de verkligen till sig kunskapen? En del verkar ju tycka att det gäller alla utom de själva.

En annan sak är att jag som har småbarn inte alls är positivt inställd till att ungarna är ute och rensar. Tänk allt skit som ligger överallt, glas som de kan skära sig på, kanyler som de kan sticka sig på, hundskit, döda råttor/katter/fåglar och en massa annat... Då tänker jag alltså på barn som är i mina barns ålder, som inte har lärt sig att vara försiktiga med sådana saker, de rusar bara runt och ska ta allt skräp de ser. Våra barn fick börja med sådana där städdagar redan sitt första förekoleår... Kommunen vill väl ha gratis arbetskraft, särskilt som de tar till det på våren, då all skit töat fram.

Svar: Haha, ja, humorn är nyckeln till allt! Så när ska du prova på att rida? Det kan bli riktigt kul, tänker jag! De har ett tillfälle på ridskolan snart, då kan du testa! http://www5.idrottonline.se/GoteborgsFK-Ridsport/Ridskolan/Nyheterfranridskolan/Kompisdagsonden21april/

Carola Paro sa...

Svar: Ja, och tänk då på småungarna som gärna tar av sig handskar och sådant... Jiack!

Hehe, hojta till så kan jag hänga på och hjälpa dig i stallet!

Kicki sa...

Haha, jag vägrar ha skräpplockardag med min klass! Ett år hittade ungarna dumpade bilsäten i skogen som de drog fram för att rädda naturen. Sopsorterarna vägrade ta det med sig för det var för stort, så det slutade med att vi själva fick åka till återvinningscentralen med skräpet!

Eva Trillian sa...

*ryser lite lätt* I diken? Trodde först du menade städa i skolan, i byggnaden alltså, och det är ju ok. Men det där vet jag inte ... vet Göteborg vad folk kan slänga omkring sig? Ska barnen i det?
Nåja. Jag är stolt över min medbloggare som var positiv inför barnen :) Heja du!
Imorgon drar jag på läger i nätterna 4 tillsammans med 70 rara *hrkl* 14-åringar :) Ska försöka hitta energin att vara så positiv som du :) Varje dag ;)

Gubben sa...

Varför skicka ut småbarn att städa det kan dagens pensionärer göra mot fas-3 betalning. då kanske vi kan behålla pensionsåldern till 65år:)!!Sverige närmar sig Grekland med stormsteg;)!!

Lennart sa...

Folk slänger ju skräp hur son helst. Har sett hur vissa kan stå 2 m från en soptunna och så bara släppa ölburk, glasspapper eller vad det nu kan vara bara ner på marken. Är det av lathet eller bara dumhet? Jag väntar på lördagen, lottot...

Mia sa...

Himmel o plättar, hade du också onsdag igår???? Nåja, idag är den här, men det får gärna bli helg snart, helst igår...
Ingen städdag här för kidsen, dom måste skotta först!
Ha det bäst, Micke... *L*

Livet sa...

och idag är det bara
Onsdag men känns som Torsdag

suck ;)

BP sa...

Asg vid tanken att du leker skogsmulle. Föreställer mig att du har en cigg dinglandes mellan läpparna, alternativt en stor prilla under överläppen;-)

Snejky sa...

Hahaha, kommer ihåg det där...Så attans trist.
Njae, kanske man lär sig nåt, det poppar väl upp i vuxen ålder. Men tror att det är svårt i den unga ålder...
Men visst, ska du stå först, grabben...hahahaha
Kramen till Dig & lilla frun..

Camilla sa...

Om folk slutar kasta skräp så slipper vi andra städa...
Vad hände med: Håll Sverige rent?
Kram!