söndag 26 maj 2013

Gräsänkling blues.

Nä...mina nedärvda gener innehåller ingenting som hjälper till vid bakning...undrar så hur mina förfäder överlevde utan bröd :(
Fast de kanske inte hade några krav på smaken förstås..eller konsistensen heller för den delen ;)


Men dessa funkar bra...det enda jag lyckas med...osyrat bröd står det i receptet...Matsa heter det visst och är det enda Judarna får äta under påskveckan..dessutom ska det tillverkas allt som allt på 17 min inkl ugnen på 8 min där till påminnelse om när folket hastigt drevs ut ur Egypten.

Goda är de iallafall.Enligt andra recept på detta bröd bör man ha de i ugnen i 10 min...jo..anade nästan det när man ser färgen där på kakorna....fast då blir man väl bannlyst för evigt om man bryter traditionen..det vågar jag inte ;)


Jo...är ju gräsänkling här sen igår...ända till på Torsdag är jag fri att göra vad jag vill, köpte några Malt i fredags..ja..de från Tyskland försvann när grannen hade födelsedagskalas..det går åt mycket öl när han fyller år...konstigt...men tydligen hade de kul...så jag fick allt gå ner o handla på bolaget...längesedan jag var där..nästan så jag fick fråga nån om var de hade sina öl..men jag lyckades hitta dessa dyrgripar..för de är dyra i detta avlånga land av nån anledning...vill man ha svenskt öl billigare får man köpa det i Tyskland och släpa hem det tillbaka till fosterlandet..knepigt..inte bra för miljön med alla dessa transporter...men va sjuttan...man får ju komma ut och se sig om ;)

Gräsänkling ja...nä..tog tre öl igår...resten blev stående i kylen...saknar ju min lilla guldkryckanska kvinna...men det är väl ok.Blev det här och lite annat denna helg..har inte satt min fot utanför dörren utan bara "varit"...änna gött.9 kommentarer:

Mia sa...

Vill du ha dyrare öl än i Sverige rekommenderar jag Norge! ;-)

aino sa...

ett snabbakat bröd! du må lägga ut receptet på bloggen och hur man gör, naturligtvis. bums!!
nån större öldrickare är jag icke, däremot slinker det ner bubbel i strupen ganska ofta. bäst och billigast blir det också där med egenimpoterat.
aino

Eva Trillian sa...

Skönt med "bara vara" ... även om det är skönare tillsammans med ens bättre hälft ;)
Jag tycker det ser ut som bakandet gick alldeles ypperligt! Bilden skvallrar vare sig om konsistens eller smak ;)

BP sa...

Javisst ja! Din fru blir ju vansinnig när du ser till att hela köket har hemsökts av en mjölstorm;-)
Bäst att du tar dammsugaren innan torsdag.
Har hört talas om brödet, men som sagt - baka är inte min grej. Måste dock medge att det såg oförskämt gott ut ditt Matsa bröd.
Hoppas att Lennart har tagit med sig lite (=mycket) flytande föda till dig, så att du slipper betala överpris på Systemet.

Ninni sa...

Öl är väl inte sååå dyrt, resan till Tyskland kostar också =) Fast å andra sidan får man ju se sig om lite också!!

Har frun kommit hem nu?? Ha en fin dag, kram

Lennart sa...

Kanelbullar och frallor kan jag baka, det är min talang. Vi satt och pratade öl och spritpriser i Tyskland när jag var där. Mina tyska vänner bara skakade på sina huvuden när jag berättade hur priserna ligger här.

Sillen sa...

det e ändå fint att du saknat tanten din.

BP sa...

Nu har du haft gräsänkling blues sedan förra söndagen. Undrar om du har dränkt dina sorger äver frugans frånvaro med Lennarts äl från Tyskland under tiden;-) Men nu är ju frugan hemma igen. Ordningen återställd. Dags att börja blogga igen tycker jag!

Karin sa...

Vilket spännande bröd! Hade aldrig hört talas om såna där.
Jag har mina små funderingar på att baka idag, men så tänkte jag att jag nog inte hinner. - Men såna där skulle det ju funka fint att göra! :D