torsdag 2 maj 2013

Sveriges försvar.

När jag var liten knodd lånade jag ibland min morfars militärmössa och gick ut med den varpå folk i omgivningen skrattade och tyckte det var gulligt...eller så tyckte de att jag var blåst..va vet jag? ;)

Den mössan hade varit vid Norska gränsen har jag förstått som vuxen, de vaktade gränsen mot det ockuperade Norge och var således en del av kriget på den tiden.
Var stolt över min Morfar jag..är jag ännu..go gubbe med humor och stor visdom.


Försvaret på den tiden var ju av större vikt än idag kan man kanske tro..jo..det VAR ju krig och således behövde man egna soldater..ett försvar....men idag har vi ingen värnplikt kvar..idag anställer man...men finns det pengar att anställa så många som behövs?
Hur många behöver man förresten för att försvara vårt land?

Nu skulle väl ingen i och för sig invadera vårt land med manskap..det finns andra metoder idag tillgängliga antar jag..men ändå?
Sveriges heder kräver väl åtminstone NÅGONTING som kan kallas försvar?

Vad skulle vi göra om nån faktiskt kom på den urbota dumma idén att invadera sverige?
Höja importskatten eller nåt så att deras logistiska förmåga går i konkurs ekonomiskt och de tvingas retirera?
Jo..vi är bra på att beskatta folk till döds i detta land.

Eller ska vi Ställa Birgit Friggebo vid gränsen och låta henne sjunga "We shall overcome" då dör de säkert på två röda de invaderande styrkorna.

Nä...seriöst..nån typ av försvar måste vi väl ändå ha...lite mer flygplan..eller det har vi ju..men vi har inte råd att ha dem uppe i luften sägs det..va sjuttan?
Vad liknar det?

Urk och fy...!

Men nu är det snart dags att dra till jobbet här.

Ha de fint...fred på jorden och må solen lysa över era huvuden. :)


4 kommentarer:

BP sa...

Det var nog det tidigaste inlägget du någonsin lagt upp! Inte att undra på att du slocknar i soffan på kvällarna;-)
Å aggressiv är det också - inlägget alltså.
Är ju lite dålig på politik med mera, men du har nog rätt i allt du säger. Låt oss hoppas att vi aldrig behöver försvara oss, för hemvärnet håller väl också på att dö ut p g a naturlig avgång;-)

Gubben sa...

Tycker idén om birgit Friggebo är bra. tror även att vi kan skicka fram fredsaktivister som kommer kräva att vi inte vill ha vapen i landet som används av krigförande samt polisen kan be soldaterna visa upp deras vapenlicens. Facket kan hålla möten med soldaterna om kollektiva löner då de jobbar i sverige. Sd kan kräva att vi måste minska införseln av invandrare med vapen. så garanterat vänder ryssen efter en kvart och undrar vilket dårhus de hamnat i!
givetvis måste vi kolla om deras stridsvagnar är miljöklassade!
Tror vi fixar det utan ett försvar :)!!

Lennart sa...

Pappa fick inget jobb som ung så han gick med i kavalleriet. Gjorde en bra karriär där, blev duktig på att rida och en hejare på voltige. Själv blev jag frikallad, vilket inte störde mig ett dugg. Jag gillar också hästar, har gått i ridskola många år och gillar att susa fram i en snabb galopp i naturen. Jag var faktiskt den enda gossen i ridskolan också. Politik ger jag inte mycket för, röstar när det är dags och så har jag gjort mitt. Efter jobbet på fredag åker jag och träffar min A, vi ska umgås flera dagar. Jag är så glad och rusig! Hon och jag älskar varandra!

Per-Anders sa...

Hotbilden mot Sverige ser ju annorlunda ut idag jämför med för typ 40 år sedan. Huvudfienderna i världen är inte längre USA och Sovjet (som inte ens längre finns) utan istället handlar det om andra aktörer som skramlar med vapnen. Visst, vi kanske behöver ett väpnat försvar även idag men det behöver inte vara lika starkt som förr. PS, jag var i Göteborg förra helgen. Drack öl på en pub på Avenyn som hette Jamesons.