fredag 14 juni 2013

Då var det helg.

Jo..en fin vecka på jobbet blev det ju, speciellt andra hälften när ungjävlarna försvann ;)
Men nu är det helg.

I morgon bitti bär det av igen, en dagstur till Danmark denna gång, således ingen inköpsresa, bara för avkoppling.
Så kul att sitta där på båten och se alla som hamstrat upp rejält när de ska hem...själv kommer jag inte att inhandla ett smack att ta med hem...har ju fullt i barskåpet så varför anstränga sig i onödan kan jag ju känna.
Nä..lite frukost där får det bli, en middag på nån restaurang där borta på andra sidan vattenpölen, lite gott att äta på vägen hem..en öl..eller tre ;)

Fast det så klart...godis får man ju hamstra upp lite, så nåt tar man ju ändå med sig hem.


Hit kom aldrig Dansken när det begav sig för hundratals år sedan, de brände väl ner Göteborg ett par gånger men hit kom de aldrig..Skansen Kronan...hade de kommit dit så hade de dött "trappdöden"...två miljoner trappsteg upp till denna anläggning...JAG höll på att dö vid bestigningen upp mot denna anläggning..så det så :(

Men sen några år är vi ju ganska fredliga sinsemellan vi Svenskar och Danskarna...gott folk det där...skulle kunna tänka mig att bo där tror jag...med betoning på "TROR"...man vet ju inte förrän man provar...men inget är omöjligt i den guldkryckianska världen.

Men nu blir det en snus och en "liten"...vi ses.

9 kommentarer:

BP sa...

Tycker också att det är så himla kul att kolla in folk som shoppar ihjäl sig på - i mitt fall - finlandsbåtarna. Du vet 24 backar öl, å då ingår pirran. Klart den ingår, hur skulle man annars transportera burkarna.
Ha iaf en riktigt skön tripp till grannlandet. Hoppas du får njuta av sol under färden och slipper traska upp på höga berg till fästningar. Det är inte bra för blodtrycket du vet;-)

Eva Trillian sa...

Önskar dig en skön tur till grannlandet :) Passa nu på att njuta riktigt mycket av alla söndershoppade varelser på vägen hem ;)

BP sa...

Svar: Du glömde visst danskarnas underbara smörrebröd (eller vad det nu heter) med ungsbakad leverpastej, saltgurka, rostad lök och pepparrot på det där speciella mörka brödet som jag inte vet vad det heter heller).
Schkål på dig med;-)

Carola Paro sa...

Hehe, första gången jag var upp till Skansen Kronan undvek vi trapporna - vi roade oss med att gå i leriga backar istället. Nedför tog vi dock trapporna, det var enklare och gick betydligt fortare.

Micke sa...

Danmark är trevligt, men lite dyrare att bo i än Sverige om du fortätter tänka på boende. :-)

Något försenat önskar jag en fortsatt trevlig helg! :-)

Lennart sa...

Minns en gång när jag tog färjan hem Sassnitz-Trelleborg efter att varit några dagar i Prora på Rügen. Där var det tre äldre herrar med varsin säckkärra som hade lastat så fullt med flaskor att de inte orkade köra kärrorna... Länge sen jag åkte till Danmark på dagsturer. Gjorde det många gånger när jag var arbetslös. Fast jag gillar resorna till Tyskland bättre.

♥ Carina ♥ sa...

Hoppas din lilla utlandsvistelse var trevlig :)

Sv: Ja visst är vi hemsk som inte helgar vilodagen ;)

znogge sa...

En tur till Danmark är sällan fel fast numera kör vi ju dit över bron. Smidigt och bra men nog var det något visst att tura som man gjorde förr! Elefantöl och räkmacka blir det inte nu...

Ha en go' tur!

Ninni sa...

Va mysigt det lät att ta en tripp och njuta lite grann!

Va menar du att dina katter inte lyssnar på dig...hahaha.

Katter är ljuvliga djur, har haft två själv men nu sätter allergin stopp =(

Ha en fin dag!!