söndag 2 juni 2013

Hedrar vilodagen..!

Jo...efter en tur ner till torget för att skörda den höga vinsten på Jokern och Lottot här bestående av 231 kr och dessutom uttag av mitt arvode från "Novus" bestående av en st Trisslott....så är det dags att hedra vilodagen i form av ett slappande på soffan utan dess like.

Minns min barndoms söndagar..allt var stängt på Söndagar om jag minns rätt...möjligt att "schappet" var öppet...vår lokala godis-kiosk på ö-helvetet man växte upp på....men sen var det änna helt dött.
Jämfört med idag så går det ju inte att jämföra..vi lever i en ny tid när affärer mer eller mindre tävlar i att ha öppet nästan dygnet runt..ja..vissa HAR öppet dygnet runt, till och med sådana där gym är öppet dygnet runt om jag inte är felunderrättad :(


Den nya tiden..arbeta ihjäl dig...och om du inte lyckas med det så kan du jobba tills du är sjuttionio så du inte belastar premiepensionsmyndigheten alltför länge.
Vi har inte råd med pensionärer längre..ska det vara så svårt att förstå? ;)

Så undrar folk varför jag hoppas så innerligt på en lottovinst...det är ju enda hoppet man har om en tryggad ålderdom...fast nu lever jag ju för dagen...jag har insett att jag aldrig kommer att få nån pension..så varför sukta efter det?
Lev nu och bekymra dig inte för morgondagen...jo...så får det bli för mig.

Där vid pilens spets låg mitt föräldrahem...det har förändrats sen dess..ja..utvecklats är väl ett bättre ord kanske..tiden går ju och ingenting är som förr egentligen..kanske lika bra det..eller hur man nu ska se på det?
Men fint var det en gång i tiden..är väl fortfarande fint kanske nån skulle säga...och jo..visst är det så..men som förr blir det aldrig..inte för mig känslomässigt.
Men det är väl mänskligt att känna så...antar jag.

Men nu...lite sen frukost...ha de fint där ute i stugorna. :)

9 kommentarer:

Mia sa...

Det ser läckert ut där du hade ditt föräldrahem... Allt nära vatten är läckert i mina ögon... Nästan i alla fall... ;-)

I Norge så helgar de vilodagen fortfarande vad det gäller kommersen i alla fall. Många som bor några mil från svenska gränsen reser dock ofta till köpcentrat som ligger endast ett par-tre mil söder om gränsstationen för att handla. Alltså gynnar svenska söndagsöppet! ;-)

Nina Lindh sa...

Det mesta har blivit så konstigt nu. Inget är som det ska vara. Vi ska ständigt vara uppkopplade och inkopplade och... ja, man kan skoja och säga att det är ett jädra koppleri nu för tiden.

Jag vill ha lugn och ro!

Carola Paro sa...

Igår tänkte faktiskt jag också på det att affärer och sådant var stängda på söndagar när jag var barn. Samma sak när det var jul, nyår, påsk, midsommar o.s.v. Idag är allt öppet mer eller mindre jämt, känns det som. Jag kan tycka att det är en nackdel, både för personalen som måste jobba sådana dagar trots att de kanske hellre velat göra något annat, men också för kunderna. Man får ju aldrig längta efter något, allt finns alltid tillgängligt. Vill jag ha godis - fine, då finns det att tillgå en kort bit bort. Vill jag träna - fine, gymmet är öppet 24/7. Vill jag... ja, du förstår nog vad jag menar. Allt finns vilket leder till att man aldrig ser fram emot något lika mycket som förr. Man behöver heller inte planera lika mycket som förr för att ha allt hemma till söndagsmiddagen till exempel. Men samtidigt så uppskattar man det man har mindre, det har förlorat en del av sitt värde då man alltid kan få det man vill ha/behöver direkt.

Mia sa...

Ingenting är längre som förut, var det nån som sjöng och det stämmer ju....! Både vad beträffar pension och gammal hemmiljö...suck.... ;-)
Ha en goer söndagkväll Micke!

znogge sa...

Känner igen det där! Inget var öppet efter klockan 13.00 på lördagen! Första kvartersbutiken som gick under namnet "kärringen på hörnan" var en sensation!

Tiderna har förändrats!

Eva Trillian sa...

Allt var inte bättre förr - men vi tog oss tid att njuta av det som var njutbart. Världen rusade inte på - och söndagar umgicks man på ett annat sätt... inte helt fel!
Sv: Jo, den är verklige nå't ;) jag gillar att kolla (och svara på) mejl, checka av sociala medier och alla mina appar som förenklar vardagen; kalender, kom-ihåg (viktigast av allt), anteckningar ... Men surfa runt bland bloggar o kommentera, DET är för plottrigt!
Önskar dig en skön start på en sprillans ny vecka! :)

Ninni sa...

Det är verkligen stressens tid =(

Jobba till jag är över sjuttio, glöm det. Då får jag väl gå omkring med rullator på förskolegården.

Nää jag tänker gå i pension tidigt och njuta av livet!!

Kram

Camilla sa...

Tiderna förändras. Ibland till det sämre ,ibland till det bättre :)
Att bo nära havet är ett måste för mig...
Kram!

Eva Trillian sa...

SV: Låter som en bra "Frugan-tanke" :)
Krya på dig! Magsjuka är VÄLDIGT onödigt att ha :/