söndag 9 juni 2013

Vilket bröllop det blev va?

Som en del av er vet är jag ju monarkist...jag gillar kungahuset faktiskt...även om jag ibland kan känna lite knepigt för kostnaderna där som många andra naturligtvis..men ändå..jag gillar dem.
Måste dock erkänna att jag inte orkade med hysterin igår ang detta bröllop...alltså...det blir ju bara för mycket....är glad för deras skull...men va sjuttan...allt prat om smycken som drottningen bar, en designad bröllopsklänning...allt om hur gulligt allt var...jag stängde av till sist.

Själva bröllopet såg jag inte i direktsändning..gick en bra film i två delar på en annan kanal...så det så ;)

Nä va sjuttan...söndag är det...tre dagar kvar nu för eleverna på vår skola...på Onsdag har vi skolavslutning..på skolgården..ja..det där med Kyrka har väl försvunnit mer o mer..nån kan ju ta illa upp om man försöker hålla på nån tradition..och så kan man ju banne mig inte ha det i vårt avlånga land numera;)


Fast jag är ganska glad om jag slipper traska ner till kyrkan förstås..går fortare att ha hela spektaklet på skolgården så kan de dra därifrån lite snabbare ungjävlarna ;)

Nåja..hur som helst...Grattis "knugen" till den nya svärsonen.

Ha en fin dag därute i stugorna.

15 kommentarer:

Camilla sa...

Jag satt bänkad hela bröllopet. Men det kanske inte var så konstigt...jag var ju bjuden,kan man säga ;)
Kram!

Maggan sa...

Hej Micke.
Kul att du tittar in hos mej igen trots avbrottet. men nu är jag på banan igen.
Ja det var ett fint bröllop men tycker som du att det blev lite för mycket prat om klädsel o tiaror.
Så detta med skolavslutningar som inte får hållas i kyrkor längre o inga svenska psalmer ska sjungas. vart är landet Sverige på väg egentligen? bedrövligt rent ut sagt.
ha en skön söndag min vän/ Maggan

Eva Trillian sa...

Tittade, till och från, på hela kyrk-stunden ... men resten fick vara! :)
Det är inte ofta jag går på bröllop - så jag tyckte det var fint att få bli rörd över en darrande haka och händer som kramade om varandra så fint!
Skolavslutning är fina grejer :) Dom ser vi fram emot!
Önskar dig en skön söndag!

Ninni sa...

Jag var väl den enda som inte tittade på bröllopet..okey då såg lite på fyran vid halv åtta.

Det enda jag tänkte på var, jisses vad alla är smala. Måste man vara smal om man är kunglig..haha

Ha en skön söndag, kram

znogge sa...

Jag är också för monarkin och tittade en del men håller med om att det kan bli för mycket. Allt behöver inte analyseras in i minsta lilla detalj...

Vi har också avslutningen på skolgården. Men vårt Luciafirande har vi i kyrkan fast utan präst och vi går till kyrkan vid advent. Så busiga är vi ;-)

Ha en bra söndag!

Ninni sa...

Tomater skulle man kunna ha..fast det här växthuset är väldans litet =)

Blir man smal av ekologiskt..haha

aino sa...

näää, jag tittade inte på bröllopet! skulle inte ens komma på tanken. i motsats till dig tycker jag att kungahuset ska avskaffas. kostar pengar till ingen nytta, enl mig. nä, fy bubblan.
jag ägnade dagen åt att klippa färdig klematisen och binda upp den och så lite rolig måleriarbete. det är mycket roligare än bröllop på teve.
men alla får tycka som de vill, det retar inte mig på någe vis. skönt att bo i det land där det är tillåtet.
så nu blir det sommarlov för dig. låter skönt! fast nuförtin är ni väl inte lediga hela tio veckor som förr, men det är klart, det är väl rätt skönt att slippa barna ett tag.
ha det gott!
aino

BP sa...

Såg också bara en fem minuter lång sammanfattning på BBC som för en gångs skull rapporterade om nå't positivt från Sverige.
Sedan så jag alla som steg i land på Drottningholm i väntan på del 1 av den brittiska spiionthrillern. Måste säga att kommentatorn var verkligen påläst = zzzzhhhhhhhh;-)
Att ha skolavslutningar i kyrkan går ju inte så bra längre med tanke på vårt "mångkulturella" samhälle. Personligen så tycker jag att det är bra - vad *n har kyrkan med skola att göra.

Christina sa...

Haha,du låter precis som min sambo.Han klarade inte heller av det.Nu är det ju bara Carl Philip kvar.Men förhoppningsvis så dröjer det ett tag så du hinner andas emellan.

♥ Carina ♥ sa...

Jag tittade bara en stund, under själva vigselakten. Tjusigt och pampigt var det i alla fall :)

Här har det redan varit skolavslutning. Kyrkan bojkottas även här, men än så finns svenska flaggan med ;)
Kram

Micke sa...

sv:
Ja, jag missade ju bröllopet som du sett, hade fullt upp med annat. :-)

Visst är Steve och Lloyden en riktig klassiker! Sven Melander i sitt esse!!! :-)

Mia sa...

Jag är inte monarkist, men jag önskar dem ett gott och lyckligt liv tillsammans. Precis som jag önskar alla unga som bildar bo tillsammans! ;-)

Livet sa...

jag såg hela + eftersnack och analyser

det var såååååvackert ;-)

Snejky sa...

Såg inte bröllopet, men hörde att det var fint. Klart att det var fint, vilket bröllop är inte det..
Skolavslutning....Ja, det var ett tag sen man var på det, men nästa år är det dax att gå på mitt äldsta barnbarns, han börjar i 1 i aug. Spännande värre..
Kramelikram till Er...

P-A sa...

Jag är inte monarkist men skulle bli aningen mindre kritisk till kungahuset om kungen abdikerade och lät prinsessan Victoria ta över posten som statschef. Kungen, som person, är ingenting annat än en pajas. Victoria skulle funka betydligt bättre i offentliga framträdanden.