onsdag 31 juli 2013

Globaliseringen ja...

Jo..för en del år sedan satt jag på en arbetsförmedling under 6 månader och bla stoppade en massa grejer för ett Eu-projekt i kuvert för utskick till andra arbetsförmedlingar.
(Ursäkta för den dåliga bilden, men den var den enda jag hade av detta.)

Projektet var för att som det stod "motverka de negativa konsekvenserna av globaliseringen"
För mycket negativt är det väl antar jag då..jobben försvinner ur landet, arbetskraft flyger över gränserna numera, svenska hantverkare slås ut pga billigare arbetskraft från tex Polen.

Kan inte minnas allt som var negativt men mycket var det som skulle "motverkas".

Jo..finns säkert mycket positivt med globalisering men då jag är negativ till allt som har med EU att göra så är det ju som det är...jag är väl en "bakåtsrävare" antar jag, eller så har jag ett sunt förnuft...jag vet inte så noga..jag är bara en enkel knegare som inte förstår så mycket av vad de där uppe i hierarkin pratar om.
Allt ska bli så bra säger de....ok...får väl lita på det då ;)

Men det är konstigt..när detta med EU kommer upp på dagordningen blir jag bara trött..spritmonopolet ska vi minsann ha kvar...fastän andra Eu länder inte ens haft det nån gång...vi ska minsann ha kvar vårat "monopol" då vi minsann vill ha någonting att säga till om.
Men en frukt fick inte inte finnas hur som helst i handeln fram till 2009, det hade EU beslutat...fast sen gick det plötsligt bra att ha tex krokiga gurkor igen...sådant gillar de att hålla på med...byråkrati och detaljer att peta i som du och jag betalar med våra skatter...jag blir trött...hehe..fan..jag blir så strött.

Undrar hur mycket pengar vi skulle tjäna på att gå ur?

Men vad vet en mindre vetande som jag om sådana ting?


På återseende.10 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Kanske är det det vi gör fel - litar på att det ska bli bra ... kanske för att fajten är för stor och vi så små. Än har inte svensken förstått att vi blir stora och starka TILLSAMMANS. Det är ju lättare att ha någon annan att skylla på förstås. Som EU - som inte heller jag gillar.
Det är sunt förnuft. Det röstar jag på!

Kenneth sa...

Lika lite som alla andra antar jag ;)

BP sa...

Är ju som du vet inte så insatt i ämnet, men Sverige har iaf inte hängt på Euro-tåget. Kolla bara hur det gick för Grekland, Cypern och Spanien.
Hela EU är alldeles för stor och i mina ögon "ohanterlig". Å byråkraterna tjänar betydligt mera än vi! Dessutom skor sig vissa "fattiga" länder på länderna som har det gott ställt.
Den enda fördelen med EU är väl... ja, jag kan inte ens komma på något, för resor mellan EU-länder är ju samma sak som förut också, med pass och allt.
Å det där med monopol - det finns ju bara Systembolaget kvar - är ju egentligen bara korkad. Men om jag tänker på hur bedrövligt det gått för avmonopoliseringen av Apoteket, så är jag nästan benägen att ... Ja du förstår.

Micke sa...

Byråkrati i all oändlighet... :-/
sv:
Ja, det var riktigt gött att bara dra iväg och det blev en riktigt go´ tur. :-)
Mycket nöje med länkarna! :-)

Peranders sa...

Skyll inte på mig - jag röstade nej!

Gubben sa...

Visst kan vi "klaga" på EU, fast ska vi spara snabba och en massa pengar kolla över stället där du klistrade kuvert!! Eu gav oss trots allt Puttgarden :)
På det andra stället fick du klister på tungan!

Mia sa...

Jag är ingen förespråkare för EU, men jag tycker om spritmonopolet. Tror att utan det monopolet skulle många av våra kvalitetsviner försvinna och att vi skulle få in en massa mindre bra sorter.. ;-)

Susanne sa...

Håller med BP till 100%
Ha det gott

Lennart sa...

Jag röstade ja till EU, gillar idén med öppenhet, samarbete och gränsöverskridande. Så tycker jag även om Euron, det har jag en hel del. Men sen finns det även saker jag inte tycker om. Det hela har blivit alldeles för stort och invecklat på något sätt. Som någon svensk politiker sa för många år sen, Vi ska inte vara med där men vi ska bestämma. Hur går det ihop?

Christina sa...

Bra skrivet.Min dotter är utbildad djurskötare men har nu sadlat om.Hopplöst för henne att få jobb hos någon bonde eftersom alla bara hyr in Polaker numera.Inget ont om Polaker(har flera som handlar av mig på jobbet och de är jättetrevliga)men jag kan också tycka att det känns fel att utnyttja dom bara för att de är billiga.