fredag 27 september 2013

Att bli gammal.

Ja..naturligtvis inte strax över 40 som jag...när är man gammal förresten?
Måste väl vara när man KÄNNER sig gammal kan jag tänka då.


När måste man resa sig upp för en äldre människa på buss eller spårvagnshelvetet till exempel?
Har hört om människor som känner sig förolämpade när man erbjuder dem sin plats..har jag dock aldrig råkat ut för..de nästan ramlar ner i sätet glada över att nån bryr sig....!
Men jag ser många ungdomar som reser sig upp för äldre människor..ungdomar är bättre på det än en del av andra som reser kollektivt..kan de lite som är äldre än ungdomarna känna sig så gamla att de tycker de förtjänar att sitta också kanske...ja..sjuttan..knepigt det där.

Hur som helst...nä...det får vara hur det vill antar jag.

Trött idag..avslutade arbetsveckan med en föreläsning om Autism...jobbar ju lite med sådant på skolan..intressant var det..kände mig mer hemma där än på den där konferensen för några veckor sedan.
Eller ja..hemma och hemma...ni fattar :)

Men nu blir det två dagar av vila...lite föreningsarbete på Söndag bara...har ingen lust..men jag har städslats för sekretariatet ett år så då får man väl stå sitt kast och fullgöra sina åtaganden.

Men nu..en kall...!


Ha de bäst allihop.8 kommentarer:

BP sa...

Ja när är man gammal nog för att känna sig gammal;-) Vad gäller knoppen är jag fortfarande 15 eller så, värre är det med kroppen;-)

Det är aldrig ungar mellan cirka 10 och 17 som reser sig. Mest är det killar i 20-årsåldern som gör det eller faktiskt kvinnor i 40-årsåldern.

Lite konstigt faktiskt!

Kan tänka mig att föreläsningen om autism var intressant. Jag kommer nog alltid förknippa denna sjukdom med Dustin Hoffman och Rainman.
Ha en toppen helg du med!

Micke sa...

Ja, vi är aldrig äldre än vad vi känner oss! :-)
sv:
Många som är krassliga och trötta ännu omkring oss. Jag tror att allt jag behöver är lite extra sömn, sen är sista resterna av min sjuka slutligen borta.

Ha en riktigt bra helg!! :-)

Micke sa...

Ja, det var alltså jag som kommenterade. ;-)

Osloskånskan sa...

Jag brukar erbjuda min plats, men många äldre väljer ju att stå ändå. Likaså erbjuder jag ALLTID min plats till gravida.

Gubben sa...

Börjar bli gammal, eller känner sig gammal. Tror att det beror på vem man frågar. alla som kommit upp en bit i ålder tycker att det viktigaste är hur man känner sig . Alltså känner man sig som 15 fast man är 55, å kan man leva som en 15 åring. tyvärr håller inte de riktiga 15 åringarna med då de kommer uppleva en som tokig. Skulle man ha egna barn i den ålder skulle de troligtvis flytta hemifrån direkt. Så se till att leva efter din ålder samt se till att njuta av livet.

Camilla sa...

Jag säger som Micke: - vi är aldrig äldre än vad vi känner oss.
Så jag är typ...25 ;)
Kram!

♥ Carina ♥ sa...

Åldern är bara en siffra och det går ju bra att åldras om man får ha hälsan :)
Ha en fin lördag!
Kram

Christer Dyrwoold sa...

Ja Micke jag ser på tunnelbanan att många ungdomar sitter medans många äldre får stå. Det kan vara så att även jag kan erbjuda min plats trots att jag har en så dålig balans och skull kanske behöva sitta. Fast det finns de som har det tuffare än vad jag själv har.