söndag 15 september 2013

Kyrkoval

Jo..Söndag...kyrkoval idag..kl 12:15 ska jag infinna mig i kyrkan utrustad med valsedlar för att fullborda mina åtaganden som betalande medlem inom svenska kyrkan.
Ja..och naturligtvis för att frugan sitter med i kyrkorådet.

Lågt valdeltagande väntas ju..som vanligt.

De flesta politiska partier har väl lämnat det där enligt vad jag kollade på nätet..trodde alla partier var representerade..det var de inte.
Finns ju de där POSK
Kan väl vara rätt väg att gå..tror det kommer bli så i framtiden rakt av.

Nä..kristendomen har ju förändrats i detta land..förr var prästerna en maktfaktor..på gott och ont..mestadels "ont" om man ska se till bilden som historien ger oss.
Obildade människor i ett obildat samhälle hölls i strama tyglar av överheten och om man inte erkände prästerna som överhet..ja..då skulle man brinna i helvetet och man fick utstå både det ena och det andra tills man fogade sig.
Man kunde till och med bli utvisad ur riket om man inte fogade sig...jo..det var knepiga tider det.

Men idag är det annorlunda..tack och lov för det.

Dags att fixa iordning här då...på återseende.

6 kommentarer:

znogge sa...

Får lite dåligt samvete över att jag inte brukar rösta varje gång. Trots allt är det en förmån som vi har...

Gubben sa...

En sak är säkert att trots en livligt liv så kommer varken du och jag "brinna i helvetet", då vi plikttroget går till valurnorna idag!
Må Gud vare med dig broder :-)!!!

BP sa...

Gick ur svenska kyrkan när jag fyllde myndig. Har inga åsikter vad gäller religion och politik. Alltså avstår jag från de flesta val, undantag kommunalval.

♥ Carina ♥ sa...

Jag har gått ur svenska kyrkan. Till stor del beror det på att prästen i vår församling är lite av den där typen du beskriver från förr...
Önskar dig en fin vecka!
Kram

aino sa...

nä, inget för mig. politik och religion bör väl hålla isär, eller...
aino

Sillen sa...

Kyrkovalet, det blev ju ändå bättre än väntat. Å då är inte jag nån delaktig, då jag inte längre är med i någon kyrka.

Morsan höll på med råtobak å sänkte kostnaden. Kvar å massa spill på golvet haha. Men i nästan 7 år "sparade" hon ju ändå pengar haha.

Trodde aldrig att hon 67 år skulle säga att hon slutat röka. Det är som det är. Finns inte viljan att sluta oavsett vad det är, funkar det inte. Å då kan väl gemene man fortsätta. Då blir det även naturligt att hitta billigare alternativ.

Alla typer av vanebildande blir ett missbruk. Jag tycker ändå du gjort bra val i ditt liv Micke, som du ska vara stolt över. Kanske nån gång blir du nikotinfri? Men du vet att du måste vilja, inte att frugan går ut, eller att andra vill. Du vet reglerna. Å du vet att antingen är man redo eller inte. Inget går att tvinga fram om den egna innersta viljan inte är med på noterna.

Men nästa gång du ska åka med min buss... Haha hör av dig okej!