lördag 15 mars 2014

Fria Ipads åt folket?

Så var det ju Lördag igen, hela två dagar blev det i aktiv tjänst denna veckan, borde vara så varje vecka ;)

Är ju ett satans liv tydligen i media här i stan över att ungarna i Angered har fått läsplattor, "förstå sig påare" tycker ditten och datten om detta.

Jag jobbar där, har sett ungar lära sig och få lite stolthet över att de i sin undervisning faktiskt kan använda sig av denna läsplatta i undervisningen.
På dagarna ligger de inlåsta i säkerhetsskåp och tas bara fram när de ska användas i undervisningen, när fredagen kommer får de ta hem dem över helgen.

Vad är då problemet?

Kostnaden på 24 miljoner antar jag, pengar som kommer från extra anslag till förorten om jag nu inte missförstått något.

Alltså, det är min övertygelse att det kommer mycket gott ur detta, föräldrar som beklagar sig hade faktiskt möjlighet att inte skriva på kontraktet för att barnen skulle få ta med sig läsplattan hem utan bara få ha den i skolan.

För en gång skull kan barn i förorten här i stan faktiskt känna att stadsdelen gör något utöver det vanliga för dem, en egen Ipad.

Men gratis? (Som media vill göra gällande)

Nä, den är skolans egendom och kan på sin höjd köpas när man slutar skolan till då gällande marknadsvärde.
Så gratis är det inte om nu någon trodde det.Men så är jag ju bara en sketen elevassistent förstås, är inte pedagog eller utbildad på något vis, men jag ser barnen anamma denna teknik och växa som mäniskor.

Så är det...nu ska jag avnjuta denna Lördag....ha de gott därute.

9 kommentarer:

Gubben sa...

Då alla pratar om att det är viktigt med data kunskap måste det gälla alla barn oavsett vilket område man bor i. Så givetvis ska vi bekosta detta.

BP sa...

Håller helt med dig! Ipad är ju ingen leksak utan en fantastisk läxhjälp bl a för dyslektiker. Kollegans son har en. Väl investerade pengar, speciellt i s k problemområden.
Hoppas bara att elevassistenten också får nyttja en, annars faller ju läxhjälpen;-)
Här stormar det och snö är annonserad. Stanna inne väder med andra ord.

Peranders sa...

Klart barnen ska ha läsplattor. Det är en självklarhet nu för tiden.

Carita Liljendahl sa...

Den där tekniken har kommit för att stanna och den utvecklas helatiden, vi kommer inte undan det, så då är det lika bra att lära sig använda den och bli vän med den :-)

znogge sa...

Den nya tekniken måste gälla även barnen i förorten! Punkt slut :-)

Susanne sa...

Blir galen när folk gnäller över att barnen får ett verktyg till sina studier. Det är ju kanonbra och det finns säkert många familjer som inte har ekonomi att köpa egna paddor.
Fyyy för den svenska avundsjukan =(

Lotta sa...

Hallå! Nu får du ta tillbaka det där du skrev om ditt jobb. Om du bara viste hur viktig du är i skolan. Kan lova att många elever kommer att minnas dig mera än de lärare som funnits runt om de i skolans värld. Så nu sträcker du på dig och säger till de som bestämmer att " Det är klart ungarna ska ha läsplattor.

Ha en fortsatt bra kväll!

:-)

christel sa...

Ler från öra till öra pga den härliga kommentaren du skrev hos mig. Ser situationen framför mig :))))
Sen angående ditt jobb, jag jobbar också i skolans värld, som vägledare och samordnare på vårt IM program och där skulle hela verksamheten rasa om elevassistenterna inte kom en dag. Så viktigare jobb än det finns knappt i skolans värld!

Annika sa...

Vi använder Ipads jättemycket i särskolanappar - vi kan dokumentera o kolla på det direkt, barnen som inte alltid kan uttrycka sig lätt kan ta kort/filma t ex vad de gjort under en helg. Å det är fascinerande att se hur enkelt de med krånglande fingermotorik kan skriva på paddan, mycket bättre än på datorn.
Å det är väl bra om ungarna får tillgång till den nya tekniken - så det inte bara är förbehållet dem vars föräldrar har tjocka plånböcker!