lördag 3 maj 2014

En glad truckförare.

Jo, det är ju jag det, i grunden.
Gick en kurs på mitt gamla kneg ju för många år sedan och där fick vi se på denna film.
Rolig film men ack så allvarlig när det gäller truckkörning.De första åren som truckförare på det där gamla kneget körde man väl som mest 200 meter i veckan, men vid millennieskiftet övergick jag till annat område och där var det ta mig sjuttan truckkörning på hög nivå, ja, högre än innan i alla fall.
Tog ett litet tag sen var man "inne" i det och man körde allt ifrån små truckar i produktion till rejäla bamsemaskiner där man tömde och lastade containrar på lastbilar.

Det var roligt faktiskt, gillade att sitta i en truck och sköta mitt jobb så gott jag kunde och dessutom vara "serviceminded" för fabrikspersonalen om de behövde nåt "specialjobb".
Jo, det var kul, saknar den tiden ibland.

Tiderna har förändrats, idag går de flesta sådana jobb genom bemanning, kan ju vara ett sätt att komma "in" på en arbetsplats förstås för ett "fast" arbete eller "tills vidare anställning" som det ju heter egentligen.
Men så blir det för det mesta aldrig....ja....åtminstone efter vad jag hört kamrater erfara på bemanningsföretagen :(

Men det är väl inte arbetsgivarnas fel, det är systemet idag som är sådant att konkurrensen innefattar billiga arbetstagare med "bidrag" från staten för anställning och att anlita bemanningsföretag för att kunna "skala" bort personal på ett smidigt sätt.
Systemet är så idag, den gamla arbetsmarknaden är död.


Vila i frid :(

Men det är väl inte bemanningsföretagens fel heller, de finns där för att de styrande av vårt avlånga land vill ha de så.
Ja, andra länder också naturligtvis.
Det är som det är.

Skriver detta inlägg som en minnesruna över den gamla arbetsmarknaden där arbetsgivare tog sitt ansvar och anställde sin personal fullt ut men tvingades sluta med detta då de som styr världen ville annorlunda.


Ha en fin fortsättning på helgen.

4 kommentarer:

BP sa...

Du måste ha jobbat på Volvo eller...
Ja allt går ju genom bemanningsföretag just nu. På mitt jobb hyrs det in såväl systemutvecklare, nätverkstekniker som administrativ personal.
Vad jag har förstått har arbetsvillkoren för bemanningspersonal faktiskt förbättrats. Förut fick de ju bara betalt när de var uthyrda. När de inte var på jobb fick de bara 60% av lönen till exempel. Nu får de månadslön oavsett om de är uthyrda eller inte.
Det är ju som alltid - finns det en efterfråga så är det bara att "hänga på".

PS. Har faktiskt kört truck en gång, jobbade på ett företag som sålde bl a truckar. Det var kul. DS.

Rantamor sa...

Ja tiderna förändras det kan man verkligen inse både när det gäller arbete och löner.

Ha nu en finfin helg.

Camilla sa...

Tiderna förändras och oftast till det sämre...
Ha en toppen dag!

Veiken sa...

Jag får nästan eksem när jag tänker på bemanningsföretagen och de villkor som erbjuds där!
Vi tjafsar om utländsk arbetskraft och villkoren dom har när dom kommer hit!
Sverige kanske skulle sopa rent framför egen dörr först!
Så nu fick du i gång mig! Hahaha!