torsdag 8 maj 2014

Eu-valet.

Jo, nu är drevet igång.
Varje dag matas vi med information och valfläsk från olika partier och enskilda personer som minsann tycker att just DE ska få åka till Bryssel för att vara med och "påverka" vår vardag här hemma och vad det nu kan vara de pysslar med där borta.
Och visst, får väl masa mig iväg så småningom här, som senast på valdagen då.
Men...va ska jag rösta på då?

Jag får fundera på det, hur gör ni själva? Ska ni rösta? Röstar ni på "person" eller "partitillhörighet"?

Egentligen skulle jag kunna tänka mig att skita i hela Eu-valet, har egentligen ingen lust att engagera mig, skicka iväg en massa folk att tjäna storkovan och en massa gratisdrinkar medan vi vanliga människor får betala kalaset :(

Men...det blir nog att rösta ändå...förstås....jaja...så kan de va.

Torsdag är det ju nu, det betyder att det måste vara Fredag imorgon...det känns bra ;)

Ha de gott allihopa

14 kommentarer:

badtant.bloggo.nu sa...

Jag måste nog läsa på lite för jag har tyvärr inte alls hängt med så jag vet hur jag ska rösta. Håller med dig om att egentligen känns det fel att rösta bara för att några ska få tjäna en massa pengar osv. Jag vill helst behålla pengarna själv och tar gärna de där gratis drinkarna.
Ha nu en fin helg och en toppen skön Fredag.
Hej svejs.

BP sa...

Nu ska du höra: När vi fick valsedlarna till EU-valet slängde vi de direkt i cylinderarkivet. Men just idag har vi fått tänka om. Kollegan Radde berätade nämligen att han hade röstadt på Piratpartiet, som vi inte ens visste att det fanns. Det ska vi rösta på. Å att valsedlarna vid det här laget ligger på någon återvinningsstatiom spelar heller ingen roll. Man kan nämligen gå in i valstugorna och få nya röstsedlar.

Kolla partiet, det borde passa dig lika utmärkt som oss!

Ejris sa...

Röstar absolut min demokratiska rättighet o skyldighet. Jag röstar på person men som tillhör ett parti som jag stödjer... det här valet känns enklare än det i höst för kommunpolitiskt blir jag så besviken på vad Partifolket gjort i staden...där har jag faktiskt inte bestämt mig många frågor som ska röjas in i mitt beslut...

Gubben sa...

Att rösta är en demokratisk skyldighet tycker jag, sedan vad vi röstar på är våran egen ensak.

aino sa...

alltså, det är inte svårare att rösta i eu-valet än till riksdag och kommun. man vet väl hur man vill ha det. tänk på att eu bestämmer otroligt mycket om sverige, så det är viktigt viktigt viktigt att rösta där. sen vad partierna lovar i valfläsket är ganska så oviktigt, för det är väl ideologin som visar vad dom vill.
nä, rösta! det tar några minuter, men eu bestämmer över dig i flera år.
aino

Snejky sa...

Ja, man kan änna bli trött på alla folk som ska tvinga en på sina åsikter.. Men jo, ska väl rösta jag med...
Önskar en toppenhelg...
Kramen till er..

Veiken sa...

Nu är vi där vi är - i EU - och det gäller att göra det bästa av det. Jag tänker rösta. Det är en självklarhet för mig. Folk ute i världen går ut i krig för att få demokrati. Det är ingen självklarhet, man måste vårda den. Om vi inte röstar tar andra krafter över och sedan står vi med skägget i brevlådan.
Jag kommer att rösta S och Olle Ludvigsson i EU valet! Dom behöver någon med fackligt tänk därnere. Olle var ju fackordförande på Volvo i många år.
Tänker inte EU på villkor för den som jobbar så vet jag inte vad som händer. Suck, det blev långt! Ha det gott!

Mia sa...

Å nu är fredagen kommen, helgen stundar, hoppas den blir bra för er :-)
Jorå, rösta ska jag, kollade en enkät på nätet där man kunde se hur man "låg till" och det stämde rätt bra med min övertygelse men jag håller med dig, kan lika gärna skita i det... Ha det gott i familjen *L*

znogge sa...

Den enkla sanningen är att jag är totalt lost :-( Men jag får väl läsa på...

annika sa...

Jag tänker rösta - som någon skrev "en demokratisk skyldighet". Men det är inte lätt, orken att sätta sig in i alla frågor till 100% finns inte...Men det ska väl gå att utröna ifall det finns nån kandidat eller två som verkar ok. Eller så röstar jag på parti - hm, det är ju inte heller lätt...Även om soffan är skön så kommer jag nog att lämna den för lite röstning när det är dags.

Mia sa...

Jag har redan röstat. Saknade information inför valet... En partiledardebatt dagen innan eller om det var samma dag som jag röstade kändes bra. Men den här gången röstade jag definitivt på "blocket"... alltså, vänster eller högerblocket... och du som läser min blogg ganska ofta, vet säkert vilket av blocken som fick rösten!

Eva Trillian sa...

Klart man ska rösta! Det finns ju de om inte har den möjligheten och slåss för att få demokratiska val - så det vore en skymf mot alla dem att inte utnyttja vår demokratiska rättighet. Att det sedan är svårt att välja vad man ska välja ... jo, nog är det så. Men man kan väl fortfarande rösta blankt? ;)

soffie sa...

är helt blank när det gäller det här men jag får nog läsa på lite om det för rösta bör man ju göra om man så röstar blankt ,må gott

Camilla sa...

Jag måste fundera mer på vad jag ska rösta på...
Ha en toppen söndag!