lördag 24 maj 2014

Lördagen i ett nötskal.


Jo, likt Zenith här ovan så går det i vilans tecken...men först har man ju klarat av lite städning följt av besök på Lidl för inköp av lite läskedrycker vilka hade tagit slut...och som ju alla vet...utan läskedryck försmäktar jag i denna lägenhet som ju Pippi sa en gång i tiden...eller vad det nu var hon sa.

På kneget övas det på ídas sommarvisa i musiksalen lektion efter lektion, stackars satar till musiklärare som måste utstå detta, jävla Ida ;)
Anar att musiklärare över hela Sverige ingår i ett nätverk där man uttrycker viss skepticism över denna Astrid Lindgren pga denna sång....jag förstår dem ;)

"Du ska inte tro att det blir sommar"
Nä..inte när man bor i "Blöteborg" inte...fast just nu har solen skinit några dagar, varmt som sjuttan och undertecknad går med keps på jobbet för att skydda det lilla man har i "knoppen"...ljuvligt med värme men man får tänka sig för lite i dessa tider när ozonlager och vad det nu är som skyddar oss från solens strålar blir tunnare och tunnare. :(


För några dagar sen var det fyra år sen denna ikon gick bort i cancer...Ronnie...du är saknad...vila i frid.

Fuck Cancer.!!!!!!!!!!!10 kommentarer:

TantGlad sa...

Du skriver så underhållande. Men det här med cancer är själva satan. Fuck cancer. Det är värkligen förjävligt hur många som drabbas av den. Förr var cancer ett ovanligt ord. Jag hörde däremot ordet kräftan. Nä fy för denna sjukdom.

Önskar dig en riktigt skön lördag och helg😃

znogge sa...

Den där sommarvisan sjungs hos oss också. En klassiker numera ;-) Fast lite uttjatad kanske...

Veiken sa...

Jag som slipper att traggla med barnen älskar att höra IDA varje år! Den är verkligen sommar!
Just nu är det ett suveränt väder här i underbara Göteborg!:)

Eva Trillian sa...

*S* Det är ju t.o.m. så att ungarna tröttnar på en del "avslutningslåtar" :) Dags att hitta på några nya kanske? Men då står vi väl där sen och tycker att det var "bättre förr"! ;)
Sommarlovet närmar sig! Stay strong!

Mia sa...

"Du ska inte tro att det blir sommar" - jag har inte tänkt på detta negativa budskap förrän jag såg det på pränt hos dig.... Hua...

I Kristiansund har vi haft riktigt rejält blötväder på morgonkulan,men nu är det över - för den här gången, får jag hoppas! Västkusten är inte alltid Bästkusten.

Snejky sa...

Ja, en mycket bra låt... Tack för att du delade med dig...
Själv tål jag inte riktigt värmen så här lite på gammeldar.. Uppsöker gärna skuggan. Men skulle vara glad om man fick lite färg i nyllet dock..
Ha en fin resterande helg..
Krama varandra...

BP sa...

Läskedrycker är då inte min geej alls. På sin höjd får jag i mig en CocaCola Zero på Burger King. Köper aldrig läsk faktiskt, men juicer i stället. Men smaken är ju som bekant som baken, eller hur!

Å din "kompis" Ronnie" har outbildade jag då aldrig hört talas om.

Men vad gäller sång i skolan - ja inte bara sång, utan ibland även användning av musikinstrument skulle få mig att begå själlvmord kan jag säga...

badtant.bloggo.nu sa...

Tillhör dem som gråter vid varje skolavslutning då jag hör Idas sommarvisa. Grät även då dödsbeskedet kom då för fyra år sen. Men han lever kvar genom musiken som vi dundrar på med här hemma lite då och då.
Ha en fin Söndag.

Rantamor sa...

Härlig musik att lyssna till när jag ska kommentera..
och vad ska jag kommentera...jo dessa avslutningmelodier på skolorna.
När jag min stenåldersmänniska ska komma ihåg vad dom spelade på avslutningen så kommer jag bara ihåg att det blev ledigt från skolan...
lessen.
Dom sjöng säkert några psalmer och vi fick nå gudsord me oss som jag inte ens minns idag och inte då heller.

Tycker allt att dom kan förnya sig inom musikvalet.
Och så är jag livrädd att jag måste lyssna på dragspel och dansband när jag bli gammal...och äta gräddtårta....eller matas med gräddtårta och inte ens har förstånd att spotta....
Fan inte helt lätt att bli gammal då kommer min personal att VETA VAD JAG VILL LYSSNA PÅ utan att veta vad jag vill lyssna på....

Tjingelingen från Rantamor i kvällen...

Micke sa...

Den lille mannen med den stora rösten!!!
Ja, verkligen FUCK CANCER!!! :-/