lördag 28 juni 2014

Slutspurten nu då.

Jo, tre dagar kvar, sen är det färdigt för detta läsår.

Satt ju med frugan och kollade på hus i Spanien förut, hittade lite olika hemsidor och fann så en där det på en av flikarna stod: Barcelona.
Undertecknade skrockade lite av skadeglädje och skulle just förklara för frugan hur kass den sidan var när hon utbrast att det kanske inte skulle vara så bra att bo i närheten av just Barcelona......jag "knep ihop" och höll färgen...såg en karta där med Barcelona..i Spanien.

Kunde ju gett mig den på att Barcelona var huvudstad i Argentina, attans också.

Nåja, man kan inte kunna allt här i livet ;)

Men visst skulle det vara fint med ett eget hus i Spanien med havsutsikt, lite utsikt över några berg också kanske och nån liten by lite nedanför att vila ögonen på.
Egen pool....ja..varför inte?

Allt detta är ursprungligen frugans idé...själv har jag mest varit intresserad av nåt fjäll i närheten av Kebnekaise eller nåt, men Spanien låter ju inte fel, en idé som slått rot inom mig.
Blir väl aldrig så, men det är ju kul att fantisera....Undrar nu bara vad huvudstaden i Argentina heter???
Får googla på det antar jag.

Ha de bäst.


5 kommentarer:

BP sa...

Ooooops, Buenos Aires har bara en sak gemensamt med Barcelona och det är B:et. Hahaha!

Hus eller lägenhet i Spanien är absolut inte fel, speciellt då fastigheter där just nu är otroligt billigt med tanke på den starka svenska kronan. Vi har också funderat på ett köp, men väljer i stället att långtidshyra en lägenhet när vi blir penschisar. Vi tyckte att vi inte ville låsa upp oss vid ett ställe om vi vill resa runt lite.

Gubben sa...

Låter som en härlig idé med hus i Spanien. fas ska det inte vara lägre söderut då man troligtvis kommer vara där under den totala mörkerperioden i Sverige.
Sedan kan jag själv tänka mig att hyra istället för man kanske inte vill vara på samma ställe varje vinter. Fast som sagt det är en dröm och steget till verklighet är tyvärr långt då Lottodamen aldrig ringer.

Veiken sa...

Det är inte dumt att ha ett litet extra ställe på varmare breddgrader att komma till när det är lite tråkigt väder här hemma! Vi har en liten lägenhet i Thailand, där man kan fly från vintermörkret och kylan i Sverige - om man vill! När vi inte är där är den ledig för uthyrning, så att den inte står tom alltför länge! :)

Eva Trillian sa...

Drömma bör man, annars dör man! Ett ordspråk man inte hör varje dag men som är mer sant än många andra!
Och, på köpet, lär man sig något nytt :)

Mia sa...

Barcelona är en jättefin stad. Mycket att se och uppleva, bad om man så vill...

Ibland tänker jag som du, jag skulle vilja bo i ett varmt land under de nov-febr. Få litet mer ljus och litet mer värme än vi har... Jag tror nog inte det blir så för mig, men som du skriver - drömma kan man ju alltid. Det kostar inget!