söndag 29 juni 2014

Volvo PV

Jo..efter många år på Volvo försågs man ju med sådana här, den översta innefattade "Brandutbildning" som innebar att vi efter nämnda utbildning kunde släcka en brand.
Lite knepigare än många tror kanske att släcka en brand på ett säkert sätt så att inte näshåren försvinner i processen.
Ännu knepigare kanske att faktiskt få en brand under kontroll.
Och lika knepigt att avgöra om man ska försöka eller inte utan istället utrymma...vilket vi ju aldrig som "amatörer" hade rätt att göra.
Egen brandstation hade man ju...den skötte allt sådant till förtret för ledningen av fabriken...de ville själva ta det beslutet visade det sig...men naturligtvis fick brandmännen sista ordet...som sig bör.

Det andra kortet innebar att jag fick köra bil på området..produktionsbilar då förstås...jo...kontrollsamhället tågade in på Volvo PV och just det där med körtillstånd är väl ganska förståndigt..om man tänker efter.
Men speciellt vacker var man väl inte på det där körtillståndet...nyklippt...urk..föredrog den andra där..mera jag på nåt vis på den tiden.

19529..det var mitt anställningsnummer under mina 18 år.
Det var en fin arbetsplats en gång i tiden innan marknaden krävde hårdare tag..nu viner piskan över de anställda som bara blir färre och färre...undrar hur länge fabriken får vara kvar..konkurrensen på bilmarknaden är ju mördande :(


Glad jag kom därifrån i tid...mycket pengar tjänade man ju..men speciellt utvecklande var det väl inte om man var som jag..inga ambitioner att bli något i högre befattning...har provat många yrken sen dess..inget fel på Volvo..men inget för mig. (Längre)


Nä..jag tar en snus nu istället och inväntar morgondagens inledning på sista korta arbetsveckan innan semester.

Ha de gott i stugorna.

11 kommentarer:

Per-Anders sa...

Själv är jag Volvoägare och är nöjd med det. Jag har också jobbat på fabrik en gång i tiden, pappersfabrik. Det var okej men tyvärr fixade jag inte arbetstiderna. Skiftgång med nattskift blev knäcken för mig.

BP sa...

Hela 18 år på Volvo, det var inte illa. Men jag föredrar dagens Gruldkrycka före det där lilla söta babyfejset på kortet måste jag säga;-)

Jag jobbade på ett företag som sålde värmekameror för många år sedan. De var rökdykarna som tog med sig kameran in i en brinnande byggnad för att hitta eventuella överlevande. Var mer på många sådan brandövningar och skrev reportage. Måste säga att jag blev mäkta imponerad över kunskapen där.

Susanne sa...

Det var en himla massa år tänkte jag först mn insåg snabbt att jag varit 15 år på det arbete jag har idag ;)

christel sa...

Hus i Spanien minsann!
Är så på detta. Hittade ett i Malaga som jag verkligen gillade, priset var dock tyvärr i saftigaste laget.
Men vill....det vill jag :))))

badtant.bloggo.nu sa...

Så bra att du känner att du valde rätt då du slutade. Så då inväntar du värmen som kommer till veckan innan du går på semester, smart.
Ha nu en fin start på den här sista arbetsveckan.Tjo flöjt.

lotta sa...

Bra när det finns val, jag har också varit fabriksarbetare en gång i tiden. Saknar det ibland faktiskt, men anfallet bruka vara snabbt övergående som tur är.

Men nu så funderar jag på att se mig om efter något annat, har varit på samma ställe i 14 år. Måste vara dags att byta då :-)

Ha ett bra slut på månadens sista dag :-)

Gubben sa...

fabrik var ganska ok när man var ung. Fast idag skulle man inte palla med det.

Micke sa...

Kul att se dig från förr! :-)
sv:
Nu har slutligen medicinen bitit på mig också. Härligt! :-)

Rock on!

Camilla sa...

Jag jobbade på ett servicehus för äldre i 18 år. Då lade huset ned. Då fick jag jobb på ett ålderdomshem. Och där har jag jobbat nu i 10 år.
Mitt CV är inte långt ;)
Ha det bäst!

znogge sa...

Det var inte illa! Själv har jag snart arbetat i sjutton år i kommunen. Förpliktigar men klirrar inte i kassan...

Nåja, trevlig tisdag!

annika sa...

Hoppas du får en skön semester!
Å jag har aldrig jobbat på fabrik - bara vikt och manglat på ackord på Försvarets matrielverks tvätt. Som sommarjobb. Beundrar dem som orkar slita i industrin år in och år ut!