fredag 17 oktober 2014

Hej och hå.

Blev ju biografbesök i veckan, ja, inte för att se på film utan för att ha konferens med en förening jag är medlem i.
Gamla anrika "Draken" i GBG minsann.
Har kollat film där två ggr, första ggn 1993, en förhandsvisning av "AC/DC som släppte en video då och på senare år en "skolvisning" av en film.
Så..man har ju inte sprungit ner dörrarna där om man säger så ;)

En länk om biografen.

Biografer idag kan ju inte existera om de inte har massa olika filmer samtidigt...så är det ju...helt ok om du frågar mig men trots det lite synd att de gamla trotjänarna läggs ner en efter en :(

Några som köpt stolar..eller sponsrar...vet inte riktigt där...men många är de.

Va finns det här då?

Måste väl varit där man skötte ljus o annat...gav mig ut på jakt efter kontrollrummet men det var låst...pottsorkar ;)

På utsidan av folkets hus där biografen ligger pågår byggnation av okänd karraktär...men en massa hål i marken är det, avstängt lite här o där..helt naturligt för en storstad i dessa tider, man gräver upp allt och lite till, arbetstillfällen lite här o där...undrar om de vet vad det ska bli när de gräver eller kommer de på det allt eftersom?
Man undrar ju ibland.
Jo..många hål blir det ju.

Ha de fint därute :)

6 kommentarer:

BP sa...

Ja dessa mysiga, gammalmodiga och kultiga biografer är ett minne blott. Liiiite synd är det tycker jag, men med tanke på vad folk vill se och att vi lever 2014 är den trenden ju föga överraskande.

Roligt att du också lägger upp hål i marken. Jag gjorde det ju häromdagen - från min hemmaplan. Å inne i 08 ser det ungefär likadant ut som i 031.

Himla rolig bildserie förresten. Sådana får du hemskt gärna göra oftare:-)

PS. Två av mina kollegor åkte fakirtåget (tåget avgår från Stockholms Central klockan 06:00 och kallas så) ner till Göteborg idag. Möte med en professor som skapat ett nollenergihus. Nej, jag vet inte vad det är... DS.

znogge sa...

Biohus i all ära men jag föredrog verkligen den klassiska biosalongen! Men med tanke på hur utvecklingen ser ut så inser jag att den varianten har inte en chans längre. Var sak har väl sin tid...

Go' helg!

Gubben sa...

Håller med om att det är något visst me de gamla biograferan som tyvärr försvinner mer och mer. Själv försöker vi gumman och jag komma iväg på minst en gång om året.

Anonym sa...

ja saker mordeniseras på både gott o ont
vad har du gjort med bloggen :)

Susanne sa...

I stockholm så är det bara jättebiografer kvar =(

TantGlad sa...

Det är mysigt med gamla biografer. Det är lite speciellt att Gå på bio liksom . Känslan, lukten och prasslet från godispåsarna ÄR ju bara för mysigt. Men sååå dålig jag är på att gå på bio. När jag var liten så fanns det två biografer som man gick på. Den ene biografen hade en balkong högt upp inne som man tyckte var så mysig. Det fanns bara plats för sisådär 5-6 personer där. Stenhammarn hette biografen.
Ha nu en riktig skön helg.
Lördagskram.