söndag 12 oktober 2014

Lite nytt på blogghelvetet.

Satt igår och kollade lite med inställningarna här för hur bloggen ser ut...nja...vet inte om det blev så bra, får väl "pilla" lite till i inställningarna så jag får det som jag vill.
Det största problemet jag haft och ännu inte lyckats ordna till är bilden överst där..havsbilden jag tog 2010 på väg hem från Kiel..jag får banne mig inte in nån annan..inte för att det kanske gör så mycket..men ändå.
Nån som har koll?


Surströmmingen inmundigades igår på föreningen..fru Guldkrycka vägrade följa med..nånting med nån "lukt" som tydligen inte fungerar riktigt för henne där...men jag duschar varje dag och har "lukta gott" på mig så det kan inte vara pga mig ;)
Nä..det är naturligtvis själva "produkten" som är problemet, men gör man allt "rätt" så luktar det inte så mycket..sägs det..själv har jag ju inte nåt luktsinne alls..och det är ju på gott och ont...mest ont om du frågar mig ;)
Gott var det hur som helst..och trevligt.


Även Målle fick sig en liten mumsbit där...fin liten jycke det där :)

Men nu ska jag ta och avnjuta min ledighet i form av en Söndag..i morgon startar allvaret på nytt.
Ha en fin dag därute.


Redigerat: Tack BP..nu blev det en ny bild :)

14 kommentarer:

Mia sa...

Säger bara att jag sympatiserar helt med din hustru! Klok kvinna, det där, tror jag... ;-)

BP sa...

Dregel, dregel! Ja inte för hunden utan för surströmmingen. Maken min är som din fru, han tvärvägrar. Roligt att se att ni har fler tillbehör till delikatessen. Kul! Norrlänningar tar mjukt bröd och hör en rulle på det hela, eller så tar dom hårt tunnbröd. Jag föredrar rullen, lättare att äta;-)

Återkommer om headerbilden. Måste kolla måtten på min blogg.

BP sa...

Nu ska vi se:
Gör först klar en bild med en bredd på 1 000 pixlar.
Sedan:
Utforma, Layout.
Klicka på "Redigera i" rubriken. Sedan kommer det upp ett popup fönster. Klicka på "ta bort bild". Ladda upp den nya bilden genom att klicka på "från din dator" och "välj fil".
Ladda upp bilden. Välj sedan "Istället för rubrik och beskrivning".

Fyll i bloggrubriken. Bloggbeskrivningen är den som kommer upp till höger. Kolla på min blogg.

Beroende på vilken bild du väljer välj en typsnittsfärg som går att läsa. T ex välj vitt i den bilden som ligger där nu.

Hoppas det hjälper. Är inte bra på att förklara. Borde förresten fundera på en ny headerbild för mig själv också. Min har legat där i två år...

Veiken sa...

Jag förstår Fru Guldkrycka helt och hållet! Den person är inte född som får i mig rutten mat igen! :)

BP sa...

Svar: Bingo! Å den bilden är bara sååååå bäst!

Åsså två kommentarer om jag får: Gör texten i headern större och byt till vitt. Skjut in texten lite mot höger - några millimeter bara
Å eftersom turkos "skär sig liiite" mot omgivningen skulle jag välja en annan färg där också. Testa - svagt gult kanske.

PS. Nej, jag är ingen besserwisser, men som grafisk formgivare är jag av naturliga skäl yrkesskadad. DS

Ejris sa...

Men så gott med surströmming hoppas du ¨åt en eller två för mig med...blidde inget för mig i år*suck* får ta igen det nästa år=)

BP sa...

Det börjar bli bättre och bättre. Huvud- och underrubriken syns såååå mycket bättre nu. Glöm bara inte att flytta in dom;-)
Nu är det bara inläggsfältet kvar;-)

kalebass sa...

Sidan ser bra ut! Kattens ögon är förstås lite hmmmm.
Surströmming. Inte direkt gott, och luktar faan, men festligt är det! Åt min första surströmming med lappar (flåt samer) en upplevelse! Vi bjöd dom på deras första prippsöl. Populärt

Anonym sa...

trevlig vecka

var med i en tävling o nu är jag i final gå in o rösta på mitt bidrag nr 2

http://lifeofjohanna.se/2014/october/rosta-pa-din-favorit.html

Herr Nilssons Fru sa...

Kliade mig lite i huvudet angående bilden eftersom jag såg en kisse :) så såg jag du lyckats lite längre ner.

Surströmming har jag aldrig varit i närheten av, kanske för att det inte är så vanligt här i våra trakter, vet inte någon som brukar servera de faktiskt. Han en kompis som är norrlänning o han säger att där uppe måste man.....:) han flyttade därifrån men de var nog inte pga fisken :)

Nu är det månadskväll, hoppas dagen varit till belåtenhet. Fick nydligen hem en trött gubbe jag gav lite mat o stoppade ner i soffan
Kramiz

Andra året i Hjo sa...

Har ätit surströmming en gång för en herrans massa år sedan. Vill minnas att det inte var så pjåkigt. Tyckte Målle om den ruttna fisken?

Susanne sa...

Fyttirackan, förstår Fru Guldkrycka.

TantGlad sa...

Jag är norrlänning men gillar inte det här. Håller med din kloka fru.
Design och förändra är superkul.
Ha nu en jättefin torsdag.

Gubben sa...

Hoppar surströmming. Har provat en gång, det räckte.