lördag 29 november 2014

En Lördag som Gräsänkling.

Hur fördriver man då tiden en Lördag i slutet av November som Gräsänkling?
Jävligt bra fråga om jag får säga så själv, vad har det blivit än så länge då?
Började med en tur till ICA i förmiddags och sen har det fortsatt med lite gamla "Hassel" filmer från "öppna arkivet".


Man satt ju som klistrad när det begav sig..film och annat på den tiden var ju upplagt lite annorlunda mot idag..lyssna bara på musiken i inledningen på dessa filmer..typiskt slutet av 80-talet och 90-tal...det skiljer sig åt jämfört med idag...jämför själva om ni vill.

I övrigt går man väl på sparlåga..beundrar adventsstjärnan som vi satte upp härom dagen i vardagsrummet..jo..den lyser upp lite..trevligt tycker undertecknad som redan saknar sin hustru dagen efter att hon for iväg.
Men tids nog är hon hemma igen och allt återgår till det vanliga.


Får väl korka upp flaskan med vin som stått på kylning några månader..eller "korka upp" och "Korka upp"...det är en "väska i låda"...även kallat "bag in box" för de lite mer insatta människorna i vårt avlånga lilla land.
Föredrar ju flaskor med vin jag..men den där boxen kom liksom i min ägo genom nån vänlig person som inte känner till min hemliga last för just "Flaskor"....får väl försöka mig på att fylla några glas med detta röda vin och tillsammans med Roland Hassel drömma mig tillbaka till ett Sverige då brottsligheten var lite mindre komplicerad ;)

Ha en fin lördagskväll...och skål ta mig fan ;)

10 kommentarer:

znogge sa...

Det samma och skål på dig :-)

kalebass sa...

Ja, det enda som inte har blivit mer komplicerat är väl öppnandet av buteljerna; kapsyl istället för kork ! På gott och ont förstås. Lät trevligare vid öppnandet. Plopp.
Skål!

BP sa...

Ja, åsså har du julpyntat i din blogg också. Väldigt rött och ganska ... juligt blev det. Snyggt jobbat där.

Vad gäller vin så är vi BiB-människor av den enkla anledningen att man slipper många besök på Systemet samt återvinningen av alla flaskor. Vi är ju lata i vårt hushåll som du vet;-)

Skål på dig med!

Soffie sa...

Skål på dej å hoppas du fick en trevlig kväll utan frugan då��

Andra året i Hjo sa...

Det var i fredags det. Skål i efterhand. Själv kollade jag Sällskapsresan igår kväll.

Snejky sa...

Ja, Hassel följe man ju. Tyckte den var riktigt bra. Men känns ju så jättelängesedan man såg den.. Kanske ska kolla om dem.
Instämmer, ska det vara, så vill jag oxå gärna ha flaskor. Men.. tyvärr blir det ej så ofta jag tar mig ett glas. Men jag e glad ändå..
Ha de nu så jättebra med din egentid tills lilla frun kommer hem..
Kramen på dig grabben..

Anonym sa...

hmm gräsänkling igen :)

badtant.bloggo.nu sa...

Jag håller med dig om att det är bra mycket trevligare med flaskor. Hoppas att det blev en bra första advent trots att du var gräsänkling.
Ha en bra ny vecka och månad.
Decemberkram

Anonym sa...

Hej!
Lite märkligt kanske, men läste din kommentar om att du letade enplansvilla vid hus (via en blogg) och jag ville bara säga att det finns en vit ca 100kvm stort hus i vindelånäset vid sjön... Skylten finns i alla fall kvar utanför huset men vet inte om mäklaren har kvar huset på hemnet. Greta sävenstedt heter mäklaren.

Guldkryckan sa...

Anonym: Tack :)