onsdag 26 november 2014

Onsdagsinlägget.

Jodå..dags igen för ett litet inlägg i bloggsfären.

En yrkeskvinna gör sitt jobb, bötfäller felparkerade bilar..många blir förbannade..men vad ska man göra då?
Brandgata där om jag inte minns fel..men det knepigaste är väl ändå hur denna avställda bil kom ända dit ifrån grannkommunen?
Vederbörande måste alltså ha bogserat sin bil till denna plats med bärgningsbil..för avställda fordon får man ju inte framföra på allmän väg..alltså är det bogserbilen som ställt fordonet på fel plats ;)

Nä..så är det nog inte..förstås..finns många bilar ute i trafiken som inte borde vara där utan på verkstad eller på sin parkeringsplats.

I vårt parkeringshus kommer polisen på besök ibland..i förra veckan kom 6 poliser dit med en bärgare och plockade med sig en svindyr BMW..stulen förstås..samma hände för några år sedan..då plockade de med sig 6-7 bilar.
Härliga grannar man har..fri företagsamhet när den är som värst.
Om de nu bor här förstås..vet man ju aldrig..de som körde in bilarna i garaget enligt "löpandebandprincipipen" hade jag aldrig sett i området innan..!

Häpp..så kan det vara ibland, tur man inte har bil ;)

Nä..all heder åt alla de som arbetar med att lappa bilar..ett otacksamt arbete många gånger.
Men det finns ju förstås de som inte sköter det på ett bra sätt..tyvärr dras då alla parkeringsvakter över samma beryktade "kamjävel".

Nä..som sagt..tur man inte har bil ;)

Ha de bäst alla ni där ute i vårt avlånga land.

12 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Uj ja de här med bilar - som tyvärr blir stulna o används till allt möjligt. Här ser man då och då utbrända bilar i skogarna. Det är jädrit trist att de finns så många människor som inte kan hålla koll på ditt och mitt och låta andra vara ifred.
Sån där lite vakt har jag råkat ut för oxå, oh då får man skylla sig själv, stod lite för länge jag, si så där en timme...upps...jag fick allt betala själv med, de gjorde ingen annan inte.
Kramiz

BP sa...

Javisst kan man förundras över hur folk tänker ibland. Eller ja, de tänker nog inte alls. Jag menar att parkera denna gamla Volvo framför den bommen är ju vara larvigt.
Nu kommer det vara spännande att se när "någon" bogserar bort bilen. Ibland kan det ju stå bilar i månader innan kommunen/polisen/bäraren kommer överens om vem som ska ta hand om skrällen. Suck!

Kenneth sa...

skönt med bil en viss frihet

Andra året i Hjo sa...

Lapplisorna har inte världens tacksammaste jobb. Och hur vissa bilar hamnar där de hamnar kan man ju undra över ibland. Nya bilar är nästa omöjliga att stjäla sägs det ju.

Rantamor sa...

Skulle vara svårt att vara utan bil här uppe i norr där vi har långt mellan allt.
Och stulna bortglömda bilar finns det gott om här också...tyvärr.

Tjingelingen en onsdagkväll.

Eva Trillian sa...

Hade jag bott i stan hade jag inte heller haft bil ;) Men så gör jag nu inte det ... och är bilägare! Här finns ju inte heller några parkeringshus att gömma bilar i - så det kanske är säkert ändå!
Lapplisa måste vara ett av de mest otacksamma yrken man kan ha. Vi kanske borde starta en folkrörelse: Le mot en lapplisa ;)
Ha det gott! Hoppas resten av veckan är snäll med dig och du med den!

Susanne sa...

Hemma min gata så ser vi aldrig till några P-vakter, fast det skulle behövas ibland, speciellt vid skolan.

Susanne sa...

Sv: Man kan även se hur länge man sover.

Per-Anders sa...

Själv har jag bil och försöker alltid parkera rätt. Jag lyckas för det mesta.

znogge sa...

I dag när jag morgonrundan med hundarna kom en man körande på gångbanan och parkerade på tennisplanen. Ja, vad ska man säga...

Agneta sa...

Hej, Micke!
Den där röda bilen som står framför ett staket eller vad det nu är går väl inte att lappa? Klart att den är stulen och så fick dom tji när vägen tog slut.
Har varken bil eller körkort men tänka sig, det har gått bra i alla fall :-)Många som bor i centrum som har bil, inte bara på landet.
Brukar säga att en bil är som en sparbössa med hål i botten ;-)
Har läst ikapp här för numer är jag bara på FB och är med i en grupp som heter "Gamla goa Göteborg" och attans så roligt det är att se hur vacker vår stad var förr med fina hus byggda med verklig snickarglädje. Mycket av intresse på den sidan och lärorikt.
Hoppas du hakar på FB, bekvämt om inte annat och alla bloggvänner finns även där ;-)
Ha det så gott!
Kram,Agneta

Life of Johanna sa...

Och vissa bilar borde vara på skroten :) Ja de sköter bara sitt jobb, folk får väl göra sitt och ställa bilarna rätt så slipper de få lapp på rutan. Men de är väl sura för de inte betala de 50kr i parkeringsavgift och får 500kr i böter istället, dyr parkering :P

Jag trivs på mitt arbete så vill inte byta, börja där för 2år sedan, men många av de barn jag har börjat skolan när jag kommer tillbaka efter föräldraledighet.