lördag 22 november 2014

Då var det Lördag igen.

Och här sitter man i "julstöket" som uppkommer när familj vill sprida ut allt som har med Jul att göra på en hel månad...julmusiken strömmar ur högtalarna...nånting med "Last christmas"....förra julen ja...den var superb...frugan bortrest...stänkare med grannen och god mat...bra på tv,n och ännu mera god mat ;)

I köket tillverkas köttbullar enligt "löpandebandprincipipen" av det mindre slaget, sådana där som jag själv aldrig har tålamod att göra för det mesta..men visst..ge mig en stänkare eller två så kan jag nog rulla köttbullar hela kvällen ;)

Julklappar? Jo..faktiskt..en ny dammsugare satt ju fint tyckte både jag och frugan..den gamla har både sjöngt på sista versen och tystnat två till tre gånger..har inte orkat åka ner o köpa en ännu..och nu slapp jag helt ju...den där Tomten vet vad jag gillar ;)

Två flaskor likör fick vi också..förmodligen ett sätt för Tomtehelvetet att tacka för julgröten..sprit går alltid hem hos lilla Guldkryckan..blir roligare att dammsuga också..bra kombination..sprit och städning ;)

Byrackan Zimba var med också..herregud..söt men högljudd..katterna gömde sig..stackars 18-åriga pysen visste inte vad det var som kom emot honom varvid han väste och sprang iväg..för säkerhets skull.
Fattar inte hur jag tidigare har kunnat tycka att det är så gulligt med att ha hund..en valp är ju ett guds straff eller något demoniskt från djupaste helvetet...eller nåt.
Ska ALDRIG skaffa hund...men söta är de ju trots allt.


Men nu får jag väl aktivera mig själv..ungarna leker med sina presenter..pruttkuddar och sådana ting...jag aktiverar mig själv härmed ut på balkongen med en cigg...ha de bra.

17 kommentarer:

Anonym sa...

låter ju positivt :)

trollet sa...

Underbart. En stänkare och det mesta är roligare

znogge sa...

En stänkare kan göra underverk ;-)

BP sa...

Oj, vad du/ni börjar tidigt med julklappar och julstök. Förstår din aversion...

Det tröstar mig att du också (frivilligt???!!!) går ut på balkongen och röker - då är vi åtminstone två om att frysa därute medan vi andas in frisk och kallt luft;-)

Hunden är söt... att titta på. Jag är ju varken hund-eller katmmänniska. Djur är ju som att ha småbarn - man binder sig ju och begränsar sin egen frihet. Japp, jag vet att jag är egoistisk;-)

Veiken sa...

Hahaha! Vi blir så vackra och intressanta efter en stänkare eller två, kanske tre:) Vi tar det lugnt och stressar inte. Snart ska i alla fall adventsstakarna upp! :) Ha det gott!

Jennysen sa...

Haha! Låter som en underbar dag! :D

Sv: Haha! För 1,5 år sen befann jag mig ungefär där du beskriver, och nu har jag sprungit halvmaraton, så allt går om man vill! ;)
Det var en väldigt kul upplevelse i alla fall! :D

Steve sa...

Det är till att vara tidigt ute. Som i Singapore.
Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig, men så har jag också sent i livet skaffat hund. Har också katt förstås.

Steve sa...

Det är till att vara tidigt ute. Som i Singapore.
Jag har lärt mig att aldrig säga aldrig, men så har jag också sent i livet skaffat hund. Har också katt förstås.

Jennysen sa...

Sv: Tackar! :D

Life of Johanna sa...

Härligt inlägg! Här får det julstökas nästa helg. Precis fått ordning efter flytten

Ja man lär sig leva med saknaden, vågar inte ens tänka på den dagen då mina föräldrar inte finns längre. usch usch! :(

Mia sa...

Hahaha, underbart inlägg, me like a lot :)

Jennysen sa...

Sv: Tro mig. Jag är en soffpotatis, bara en ovanligt aktiv sådan! Haha!

Micke sa...

Ja, det var verkligen en söt valp oc valpar är ju som små barn. De är överallt, hela tiden. ;-)Javisst är julen i antågande... :-)
sv:
Ja, den låten har även jag haft som "egen" under många år och den här helgen passade den extra bra. Hann sova ifatt mig lite. ;-)
Hoppas du får en bra start på veckan. Rock on!!!

Susanne sa...

På min bloggpromenad så har ca 90% julpiffat. Jag har inte piffat ett dugg och hoppas att jag hinner klämma in lite i veckan och nästa vecka.

Herr Nilssons Fru sa...

Bråttom bråttom ja en del har de o det ska stökas o fixas långt innan. Såg i byn att flera redan tänt adventsstakarna...nix jag förstår dig, trots att jag är kvinna..haha. Gillar ju de där oxå men inte för tidigt, nej till advent den första då kör jag igång o börja njuta av alla ljus, sen kommer julförberedelserna som tas i lagom takt. Går de för fort, eller blir för tidigt då tröttnar jag. Men i år kommer alla hit så lite har jag allt att göra :)
Kramiz

Veiken sa...

Solen skiner och julen närmar sig, men ingen stänkare idag. Igår stänkte det ordentligt! Gillar inte regn så mycket ;)

linn sa...

nämen vilken söt hund!