söndag 16 november 2014

Söndag igen.

Jorå...och 07:38 använde våra minsta katter mig som nån slags motorväg...de sprang runt och jagade varandra över hela lägenheten och jag antar att de inte ville jag skulle känna mig utanför...eller nåt :(
Blev att pallra sig upp...muttrade någonting onämnbart och promenerade ut i köket...muttrade ännu mera onämnbara meningar så att takfärgen nästan krackelerade och ramlade ner på golvet...för naturligtvis hade de även fått upp skåpet under diskbänken och rivit ut soppåsen med innehåll på golvet.

Jaja...bara att le lite dumt och påpeka för de små att detta säkert är ett brott mot åtminstonde en eller kanske till och med två miljölagar i detta land..............tror ni de brydde sig?

Nä...istället ställde de sig intill sina äldre olycksbröder vid kattskålarna stirrande på mig....kattskålarna var tomma.

Bara att se glad ut antar jag.....söta är de iallafall.


Inte många dagar kvar nu till Julafton, julskyltningen har varit igång länge i stan och det kommer väl eskalera rejält innan det är dags för tomten att åter knö sig ner genom vårt ventilationssystem i vår byggnad...stackars sate.....får ringa fastighetsskötarna och be dem kolla över systemet så det är ok ;)
På julafton är vi bortbjudna...känner inte för det...vill vara hemma på julafton och äta god mat tittande på julprogrammen...men man får väl offra sig...går jag med på det nu så kanske jag slipper det nästa år om jag har tur ;)

Ha en fin avslutning på veckan nu...på återseende :)

19 kommentarer:

BP sa...

07:38 är en väldigt okristen tid att bli väck en söndag morgon. Nästan som om ni hade spädbarn, men det har ni ju i form av unga katter;-)
Vi är inte så juliga av oss och kommer - vår vana trogen - inte ens att vara i Sverige då.
Men du kan ju se det som så: du och din fru slipper laga mat och kan njuta av att bli serverad alla läckerheter. Inte illa tycker jag;-)
Julskyltningen i affärerna började ju redan i mitten på oktober. Där suckar jag bara faktiskt. Men affärerna vill väl leva dom också antar jag;-)
Ha nu en bra början på veckan!

Mia sa...

Förr var jag mycket mer julig av mig, nu tar jag det väldigt enkelt även om det finns en del julmat på bordet och litet julpynt också. Har funnit en stil som passar mig.... Lagom, heter det nog... har du hört det ordet på oss svenskar tidigare? ;-)

kalebass sa...

Härligt med katter ändå. Dom tyckte säkert att dom var duktiga!
Känner likadant med julen. Helst hemma i lugn och ro, känna atmosfären och se på ett par program på tv... det är väl åldern :-)

Veiken sa...

Nu vet jag exakt varför jag inga katter har eller andra djur för den delen. Jag behöver min skönhetssömn så väl, särskilt på morgonen! :)

Margita sa...

Haha, katter är ju som de är!! Irriterande och härliga! :D
Har själv en sån som också får sina ryck ibland.
Hittade dig via gästinlägget hos Johanna ifall du undrar vem jag är.

badtant.bloggo.nu sa...

Tänk om detta nu blir en tradition på julafton...då får du inte vara hemma nästa år heller. Katter är söta om de klarar sig själv på morgonen.
Ha en fin Söndags kväll.

Susanne sa...

När jag läser ditt inlägg så blir jag påmind om varför jag utöver allergi har valt bort husdjur ;)
Ha det gott

trollet sa...

Jag har slutat "offra mej" på jul, gör det jag känner för... ego visst men va f-n...

Rantamor sa...

Jamen vet du det ÄR jobbigt med småbarn och dom kan ta sig för vad som helst när som helst....

Ha nu en finfin vecka i skolan med dina elever...(ungjävlar) =)

Tjingelingen från Rantamor.

Herr Nilssons Fru sa...

Humm...de e de jag alltid sagt, tacka vet jag hundar..haha. Ja sånna upptåg har aldrig hundar, de e liksom kattigt :) ((jo då visst är de söta)) den tiden är jag nästan alltid uppe söndag som andra dagar. Jag tillhör de som inte sover bort livet. Om jag är uppe så där till 3, 4 på morgonkvisten brukar jag sova till de lite tills halv åtta eller nått :)
Vi firar jul hemma i år med alla barn med familjer, 14 är dom tatalt än så länge :) antar de blir fler med åren.

Kramiz o go start på veckan

Eva Trillian sa...

Hoppas småttingarna fick ur sig all energi där på morgonen så du fick dig en lugn söndag ;) tror inte själv på vad jag skrev just där .. .men hoppas du hade en fin söndag i alla fall ;)
Julen ja ... jag håller med. Den avnjuts helst hemma i lugn och ro!
Önskar dig en bra start på en alldeles ny vecka!

Kenneth sa...

ja de brukar kunna få ens hjärta o smälta
o jag har lagt det där på hyllan så skönt o slippa allt tvång runt firandet

Andra året i Hjo sa...

Jaså katter kan också ställa till det. Hjo-Hjo biter och norpar åt sig allt han kommer åt. Man får bemanna sig.

Margita sa...

Oj där slog du min dotter vad gäller att börja tidigt...:( hon började när hon var 14 och det tycker jag är alldeles för tidigt eller rättare sagt är det helt onödigt. Men jag tror hon började när det var turbulens kring henne men jag hoppas innerligt hon kan sluta. Du med! Men jag ska inte tjata....lovar, hehe

znogge sa...

Det handlar väl lite om att ge och ta! I år offrar du dig men nästa år kanske det blir du som lägger ribban...

Life of Johanna sa...

Kika gärna in kommentarerna du fått på ditt gästbloggsinlägg och gå in och besök de bloggar som lämnat en kommentar

Du hittar ditt inlägg här

http://lifeofjohanna.se/2014/november/guldkryckan.html#comment

Ellis sa...

Hoppas katterna har lugnat ned sig nu! =)
Jul har det varit ända sedan i oktober, men jag väntar med det här hemma i alla fall.
Elenor

Snejky sa...

Hahahaha... De e ju för goa, de små liven.. & att få upp dörrar av alla de slag e mina missar experter på. Vet aldrig i vilket skåp eller garderob man ska finna dem..
Tycker att det är lite väl tidigt som de satte fart med julskyltningen.. Men men, de e bara till & gilla läget...
Jag ska oxå bort på julafton. Detta året ska vi vara hos min son, ser verkligen framemot detta.. har inte firat riktig jul ihop på många år...(av olika orsaker)

Men först ska jag ju jobba, bra betalt på julafton..
Krama varandra.....

TantGlad sa...

Eftersom jag har 4 katter så fattar du säkert jag är en kattvän. Min gubbe tycker jag sköter om missarna mer än honom. Hmm.....

Säger som du om julen. Jag tycker om julen och vill absolut inte fira den borta. Den är helig och jag vill känna mig hemma liksom då det är jul.
Allt ska vara traditionsenligt. Gröt på morgonen, jullunch och elvakaffe. Sen mer småäta och så har vi Kalle klockan 15 och den är helig och får bara ses på julafton. Inge dvd här inte..jaja.....

Nu Äre läggdags då mina blå snart trillar pinn.
Kram å gonatt.