söndag 14 december 2014

Och där kom söndagen igen.

Rubriken låter oss läsa mellan raderna, det är Måndag i morgon igen och det kan man inte ändra på...totalt odemokratiskt tycker undertecknad som härmed undertecknar en petition för att motverka denna illsinniga dag på veckan.
Någonting ska man ju ha myndigheterna till ;)


Nä för sjuttan..det funkar det med...i skolan läser ungarna om religioner...snappade upp att Buddismen innebär att man ska vara nöjd med det man har...och sen var det nåt om 8 vägar hit eller dit...fast det kan ha varit hinduismen där..jaja..det blir för mycket information för undertecknads lilla hjärna..religion är komplicerat...men att vara nöjd med det man har..det köper jag rakt av...fast en lottovinst skulle inte sitta fel förstås...och en ny tv...och en bil...och en bar full av 15.000 flaskor whiskey...nä...jag skrotar nog buddismen iallafall ;)

Dagens julkalender då...avsnitt 14 av Trolltider....håll till godo.

På återseende.

17 kommentarer:

BP sa...

Hahaha! Skriver under petitionen jag med!
Å det där med religion har då aldrig varit min grej heller. Har alltid blandat ihop buddism och hinduism. De skulle de respektive anhängarna säkert inte gilla om man säger så.
I någon av dessa religioner finns dock Nirwana, vilket då tilltalar mig. Har glömt om det stavas med w eller v.

Gubben sa...

Visst skulle det vara skönt med den där "lottovinsten". Fast nu blev det inget av den varan i helgen, så det blir att förbereda sig för ännu en vecka i arbetets tecken.

Anonym sa...

ledig imorgon måndag sen 4 dar arbete o sen 18 dar ledigt

kalebass sa...

Det där att "vara nöjd med det man har.." Nej tack. Det är överhetens sätt att få oss gräsrötter att hålla oss på mattan. Nöja oss med det lilla, inte sticka upp!

Julkalendrarna var bättre förr :-)

Eva Trillian sa...

Måndag. Den stackars dagen som får ta all vår sk_t för att den alltid kommer först av räckan med vardagar. Måndag skulle nog gärna se att alla vardagarna turades om att vara först ... ;)
Snart jullov! Håll ut! :)

znogge sa...

Den åttafaldiga vägen ja... Själv hoppas jag på raksträcka mot jullovet :-)

badtant.bloggo.nu sa...

Tjaa...visst är jag nöjd med det jag har. Men för det kanske man vill ha lite mer och ännu mer. Man lever på hoppet.
Ha en fin kväll.
Tjoflöjt

Herr Nilssons Fru sa...

Jag vet inte mycket om religion, lite konstigt tycker jag de är att de finns så många gudar. Jag har min tro:) alla andra har sin en del ingen..eller

Vem vill inte vinna stort på Lotto, den som säger de tror jag ljuger en aning. Jag är glad för de jag har men säger inte nej till mer :) Så länge man inte har för mycket pengar har man drömmar, men har man de om man lever i överflöd?
De e frågan de.

Ha en skön vecka, snart kommer den röda farbror med de vita skägget

Kramiz

TantGlad sa...

Jag känner mig helt nöjd med det jag har. Det gäller att vara tacksam över det lilla då har man inte så mycket habegär heller.
Måndag morgon och detta ska nog bli en bra dag.
Skratta och njut.

Kramen.

Krönikören sa...

Det är lite väl mycket baktalande av måndagar, tycker jag. Både här och där. Och nu även här, hos dig. Själv älskar jag måndagar! Men det är klart, med en blogg som heter "Äntligen måndag" är det inte så konstigt.

;)

Carola Paro sa...

Jag gillar måndagar, rider lektion då! Så ja, det är en av mina absoluta favoritdagar! :-D

annika sa...

Det värsta med måndag är att den kommer så snart efter helgen...
Religionen är svår - hur många hemska krig är det inte som förts och förs under religionens täckmantel...

Camilla sa...

Måndagar kan vara bra...om man får vara ledig ;)
Trolltider är nog den bästa julkalendern dom visat. Och Pelle Svanslös, så klart :)
Kram!

Andra året i Hjo sa...

God och glad ska männskan va!Men tackar inte nej till en stor eller liten lottovinst.

Rantamor sa...

Religion är inte min grej heller, vill inte ens diskutera, tar en annan sagobok istället, kanske bockarna bruse, eller Pippi Långstrump.

Och måndagen är bra då vet man att man överlevt ännu en vecka... =) =)
säger hon som är sjukpensionär och får ligga å dra sig på måndag.
Hahahaha.

Men nu har du snart fredag igen, grattis och hoppas att du vinner på Lotto i helgen, låter intressant med så mycket whiskey.
Gubben min har ju samlat på nästan alla utgåvor av MacMyran....brukar undra när han ska dricka dom ???

Tjingelingen från Rantamor.

Herr Nilssons Fru sa...

psss...snart söndag igen :)

Kramiz

Lennart sa...

Pappa hittade ett buddistkloster mellan Frövi och Fellingsbro för många år sen. Det låg väldigt anonymt men eftersom han alltid var sån att när han åkte någonstans så ville han undersöka trakten ordentligt. Han hittade klostret, gick in där och blev härligt välkomnad och fastnade för stället. Han gillade stämningen så att säga, lugnt, härligt och skönt. Det var så fint på något sätt eller hur jag säga, det gick inte att förklara, man måste känna det. Samtidigt så kände han även pressen med jobb och pengar, som jag gör... (tyvärr medfött antar jag) Att göra sin sak och betala för sig och det man behöver.