fredag 13 februari 2015

Slut på semestern.

Jo..allt gott har ett slut..så även en veckas semester.

Jag har väl inte åstadkommit så mycket av bestående karaktär så att säga...men avkopplande har det varit med mycket film och sådana ting som jag ju uppskattar när frugan åker iväg till barn och barnbarn.

Nån mer än jag bland er som har svårt för detta med ett kontantlöst samhälle?

För många år sedan inköpte jag den där miniplånboken på bilden med den svenska tigern på...tänkte att jag skulle infalla i ledet för att leva mitt liv kontantlöst...herrejösses....vem trodde jag att jag lurade...kontanter är för mig beroendeframkallande...hur ska man kunna vänja sig vid att inte inneha kontanter?

Bankerna kämpar för att få igenom detta..de vill ju ha alla pengar på våra konton så de kan tjäna ännu mera pengar på våra surt förvärvade slantar som till största del redan finns där på våra konton för dem att utnyttja till vad de vill.
Endast tre % av kungariket Sveriges pengar finns där ute i kontanter...tål att tänkas på va?
Giriga är de bankerna...bara att konstatera...de har alltför stor makt i vårt avlånga land.
Men jag tror nog de kommer att lyckas med detta våra kära banker...bara att kapitulera...det blir som de vill iallafall.

Själv ska jag nu inta soffan och slappa lite.....en halv semesterdag att nyttja ännu ju ;)

Ha så gott :)

10 kommentarer:

BP sa...

Gillar plånboken, den är cool:-)
Det kontantfria samhället har tyvärr kommit väldigt långt här i Sverige jämfört med andra länder.
Stora grejer (över 500 kronor) betalar jag ofta med kort, men hag blir vansinnig när en 15-åring betalar en läsk med kort. Så himla löjligt alltså.
Njut av dina kvarvarande semestertimmar nu!

znogge sa...

Jag har ytterst sällan kontanter på mig men ibland behöver man det ha lite växel i plånboken! Mycket av en vanesak... Njut nu av den sista ledigheten :-)

kalebass sa...

Det är bankernas sätt för att spara in personal.och dom skyller bl.a. på att personrån skulle minska. Som om dom skulle bry sig!
Vänta bara på den dag när systemet pajar, automater och butikernas kassaapparater. Det har redan hänt, i mindre skala. Vad skulle alla kunder i köerna göra med sina obetalda varor om inte allt fungerade inom rimlig tid? Idioti!

Gubben sa...

Endast 3% finns i verkligheten resten är något som vi blivit i lurade. tyvärr gäller detta även för pensionsfonder. Så tror man ska börja lära sig grekiska så man kan prata med någon som hr samma problem i framtiden:-))!!

Eva Trillian sa...

Den lediga veckan gick fort. Vi har sportlov här nästa vecka - men jag har inte ledigt :/ Här ska förberedas för att åka på läger!
Det papperslösa samhället som datorerna skulle skapa har ju inte infunnit sig - så kanske blir det inte heller något kontantlöst samhälle så som bankerna vill?
Önskar dig en skön helg!

Mia sa...

Jag har nästan aldrig kontanter på mig, det har bara blivit så men däremot förstår jag inte att bankerna inte kan hantera kontanter! Märkligt....
Ha nu en fin kväll och njut av den med Eva

Veiken sa...

Jag skulle aldrig ha ett plastkort bestämde jag för en massa år sedan. Nu dräller det av plast i min plånbok! Jag är lurad som alla andra! :(

Per-Anders sa...

Kontanter eller kort spelar inte så stor roll tycker jag. Största problemet är att få pengarna att inte ta slut på lönekontot.

Camilla sa...

Jag har sällan kontanter på mig. Tyvärr...för ibland är det ju liksom bra att ha.
Hoppas att du kan njuta in i det sista!
Kram!

TantGlad sa...

Tiden går fort då man har det bra å gott. Visst Äre konstigt.
Kontanter MÅSTE jag ha i plånkan. Tänk om kortomaten inte funkar??
Var till en affär där det inte funkade att betala med kort. Det fanns en enda kassa öppen. Gissa bara sicken kl det vart pga kortomaten.
Men vi med kontanter fick sen gå till en annan kassa. Vi slapp kö. Ja.....det är bra med kontanter.

Ha nu en skön slappesöndag.

Kram.