lördag 27 juni 2015

Det där med nötkött då.

Jo..media meddelar att "nötköttsätare" bidrar med 40% mer av miljöförstörelsen numera...jodå....ät mindre kött är vad man rekommenderar...ät mer griskött rekommenderar jag istället.
På kneget i "Bamba" märker man av miljötänket och annat "tänk" när det gäller mat...är "politiskt korrekt" att tänka på miljön och hälsa idag när det gäller mat...grönsaker till förbannelse...ungarna avskyr det...köttfärssås med pasta är inte köttfärs med pasta...det är morötter i sås med pasta....och så den förbaskade obligatoriska soppan en gång i veckan som fylls ut med en smörgås.
Alltså...om ungarna ska gå i skolan till långt fram på eftermiddagen så behövs det nåt annat än soppa...men det tycks man skita i totalt. :(
Fast nu jobbar ju inte jag på socialstyrelsen och kan komma med rekommendationer typ: Ett dött djur på tallriken rekommenderas minst en gång om dagen...annars dör du ;)

Jag har säkert fel..som så många gånger förr....nu ska jag stoppa revbensspjällen i ugnen....gott ska det bli ;)Ha en fin afton.

6 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Man kan ju värna om miljön på många andra sätt än att dra in på köttet, så jag tycker det är OK vad man än gör bara man har lite miljötänk med sig.
Kram till dig!

Lotta sa...

Det är många turer kring det här med miljötänket. Jag för min del köper gärna närodlat och så tänker jag på detta med återbruk. Om alla gör något så blir det säkert bra. Ät du din köttbit och passa på att njuta. För min egen del blir det en bakad potatis med rivna morötter/vitlök i en smarrig sås idag.
Ha en fortsatt trevlig lördag!

:-)

BP sa...

Det där med att vara politiskt korrekt hela tiden står mig faktiskt upp i halsen. Alltså jag/vi äter vad jag/vi känner för och väljer faktiskt gärna ekologiskt om det är bättre (högrev till exempel och gräslök i kruka som konstigt nog håller sig längre - gräslöken alltså, inte högreven, för där har jag inte testat hållbarheten).

Gris är ju också politiskt inte korrekt, då muslimer ju inte äter griskött. Å dansk fläskfilé är full av antibiotika.

Dags att bli vegetarian kanske - nej, aldrig i livet;-)

Ha en skön och solig lördagkväll nu. Strax spelar U21-)))

Kenneth Rothvoss sa...

gott med en köttbit :)

Eva Trillian sa...

Det finns ju många sätt att värna miljön. EN nötköttsätare kanske cyklar/äter fisk och grönt de gånger de inte äter nöt. Generaliseringar gör mig förbannad - så jag ska sluta här - och gå och ta en ostmacka ... skapad av nötdjursprodukt. Det går säkert att klaga på det också ;)

Veiken sa...

Just nu är det inne med "ät inte nötkött" nästa år är det något annat! Självklart ska vi tänka på miljön, men låt bli att tjafsa om maten...
Jag blir så himla trött! Det blir nog pannbiff gjort på nötkött till middag imorgon! :)