måndag 29 juni 2015

Strategier inom viktiga områden.

Jo...detta med strategi är viktigt i mänsklighetens vardag...hur man lägger upp det med allt såsom ekonomi, social samvaro, arbete, hur man får ihop arbete och social samvaro........finns hur mycket som helst inom detta med strategier...men den viktigaste talar man tyst om...inte "politiskt korrekt" att erkänna sig till en sådan strategi...hur man kommer undan med att "dra benen efter sig" på en arbetsplats...översatt till ren svenska, att inte vilja arbeta mer än nödvändigt.
Här följer mina tio budord när det gäller att slippa arbeta...som nån Moses på berget...utan berg ;)

Budord 1: Tänk dig för innan du tänker till yrkesmässigt.
Kom inte med en massa idéer om du inte redan innan tänkt ut hur du ska få ANDRA att göra det.
Vore väl fan om man skulle få en massa idéer och sedan utföra uppgifterna på egen hand...så kan man ju inte ha det...svettigt ju.

Budord 2: Tänk efter noga innan du svarar i telefon.
Ha alltid ett verbalt "upplägg" klart för inkommande telefonsamtal ifall det handlar om arbetsuppgifter som ska utföras så att du kan komma undan med hedern i behåll, och istället kan sjunka djupare ner i soffan med en god bok och/eller en kall öl.

Budord 3: Telefonförbud.
Stäng av telefonen....om du nu inte orkar med det "Budord 2" innebär...krävs ju lite tankeverksamhet där och det är ju ett arbete i sig det också.

Budord 4: Använd sociala medier på rätt sätt.
Använd FB för det som det faktiskt en gång i tiden var tänkt..."rökridåer" och manipulerande av "vännerna" där från din arbetsplats så de förstår hur upptagen och oumbärlig du är i andra sammanhang där de inte är en del av det...var noga med att de inte kan kolla upp det du skriver...kräver lite finurlighet och användande av de två små grå cellerna du har i huvudet, men kan de två samarbeta effektivt åtminstone för två minuter så går det vägen. (Mina två samarbetade till och med tre minuter innan skolavslutningen, resultatet ser vi idag, har inte svettats en droppe på flera veckor).

Budord 5: Tobak kan man använda till mycket.
Det är en fördel att vara rökare på en arbetsplats...är man det inte kan man ju alltid låtsas, ett paket cigaretter håller i flera år som rekvisita.
Att dra sig undan till en rökruta är något som många arbetsgivare respekterar, det är nämligen där många yrkesmässiga lösningar genereras, ja, som bonus slipper man arbeta 7 minuter per cigg inkl transportsträckan till och från nämnda rökruta.
Att man sen vid hemgång, naturligtvis innan arbetsdagen är slut, kan låtsas gå till en rökruta och sedan likt en ninja i rök och dimma försvinna obemärkt är ju en guds gåva till den som inte vill arbeta mer än nödvändigt.
Har personligen använt mig av detta budordet många ggr...idiotsäkert och effektivt.
Minns ännu arbetsledaren ute i skogen där vi bedrev typ skogsvård, varje gång han kom ner och inspekterade arbetet vi utförde satt jag vid sidan om och rökte...varje jävla gång...han sa aldrig något utan gick vidare efter att ha lyft på sina ögonbryn...mycket lyftande av dessa ögonbryn blev det...stackars sate...detta budord fungerar således alltid.


Budord 6: Hypokondri åt folket.
Sjukbesök är också väldigt effektivt när det gäller att smita från jobbet och komma undan med det...var dock noga med att inte utnyttja det för många ggr utan att i god tid spridit desinformation om din egen hälsa...du är mer eller mindre halvdöd och behöver många kontroller hos läkare.
Med lite övning kan man lätt få andra att tom erbjuda transport till vårdcentral...bara att låtsas att halvt om halvt svimma när man reser sig från stolen i pausutrymmet...tappa gärna koppen i golvet också så den går i kras...har du övat riktigt bra tar dina arbetskamraterna upp skärvorna efter dig, om inte...öva lite till.


Budord 7: Borsta inte tänderna mer än nödvändigt.
Näst efter Sjukbesök är tandläkarbesök effektivt som medel att smita tidigare från jobbet...nån timme här och där...förslagsvis i slutet av arbetsdagen så man slipper återvända mer den dagen.
Även här är behovet av desinformation viktig..dålig tandstatus ska i god tid meddelas till hela arbetsplatsen genom små små ansträngningar via klagomål verbalt om din tandvärk.
Har du dessutom dålig tandstatus av synlig karaktär typ tappade tänder...tveka aldrig att med jämna mellanrum vidga ditt kakhål och peka med hela handen vart det saknas en tand eller två så att det verkligen inte är nån tvivel över ditt behov av tandläkarvård.

Budord 8: Vid aktiviteter yrkesmässigt utanför ditt yrkesområde.
Vid längre uppehåll i ordinarie verksamhet om du tex arbetar på skola och inte är lärare...se för guds skull till att åta dig arbetsuppgifter i god tid som förhindrar att du behöver anstränga dig mer än nödvändigt.
Har du den minsta tvivel angående att det ev skulle kunna innebära svettningar av allvarlig karaktär...välj nåt annat.
Ett vanligt misstag många i den världen begår är att invänta ledningens beslut om vad du ska göra den tiden...att ta egna initiativ uppskattas även av ledningen och dessutom slipper du svettas i onödan, svettningar innebär behov av påfyllnad av vätska och slöseri med naturens resurser.
Tänk på de där kvinnorna i andra länder som måste gå fram och tillbaka i 10 mil med en hink på huvudet för att få vätska i sitt hushåll...jag säger inte mer....vanlig hederlig respekt för medmänniskors vardag är en medborgerlig skyldighet.


Budord 9: Social samvaro.
Välj ditt umgänge på din arbetsplats...akta dig för människor som "vill bli något"...jösses vad man ska akta sig för sådana...karriärister högt och lågt...se dock till att hålla dig väl med dem...beröm dem och håll med om allt korkat de kläcker ur sig hur dumt det än är...för risken finns att de blir din chef i framtiden...då är det bra att ha varit på deras sida hela vägen....då kan man få en position så man inte behöver anstränga sig mer än nödvändigt...och det är ju det som är målet för oss som vill ha det bra på vår arbetsplats. Eller hur? ;)Budord 10: Vid arbetslöshet.
Om du är arbetslös, var noga med att gå på alla möten hos arbetsförmedlingen, var vänlig och trevlig..gärna lite hurtig också då de gillar sådant, gärna med uttryck som; "Jajjamen".."ohhh ja"..."känner att detta verkligen är något som kommer att generera mig ett arbete".."känner mig så positivt laddad efter varje möte här".
Glöm för guds skull inte av det viktigaste argumentet för att vara en bra arbetssökande..nämligen att du inte söker arbete för att få det bättre ekonomiskt...nejdå...du gör det "för den sociala biten"...arbetsförmedlarna gör "vågen" för sådana uttalanden och lovprisar dig.

Ja va fan...det gäller att linda dem runt sitt finger..ja..varför inte runt hela armen när man ändå håller på....efter ett sådant möte är det bara att promenera ner till systembolaget och köpa med sig ett par öl hem till soffan och några avsnitt ur
"Hem till gården".Jo...där har ni mina budord...rekommendationer för ett framtida Nobelpris mottages tacksamt av undertecknad.

Ha en fin dag....mvh Greve Guldkryckan von lathund. ;)7 kommentarer:

BP sa...

Kan bara säga som så - det var ditt bästa inlägg EVER!
Kan skriva under alla punkter, speciellt den där att stryka karriärister medhårs. Å aldrig snacka skit om någon - man träffas alltid två gånger

Sedan är jag "impad" över att ni fortfarande har rökrutor - på en skola! Rökrutorna på mitt jobb togs bort mint sju år sedan. Å du har helt rätt - där diskuterades jobb. Bästa informationscentralen ever.

Du är smart Guldkryckan! Väldigt smart och har kommit riktigt långt med det också:-)

Gubben sa...

Almedalen nästa för dig Guldkryckan! Kommer verkligen att leva efter Profeten Guldkryckans tio budord ☺☺

Eva Trillian sa...

En skrämmande universal lista som många (med variationer) använder sig av - tror jag (lade jag till för att verka diplomatisk) ;)

Kenneth Rothvoss sa...

hahah kul lista o tyvärr använder många den :)

znogge sa...

Du borde ge dig in i politiken :-) Ord och inga visor här inte!

annika sa...

Budord?Detta är mer som en LAG för en del...

Lotta sa...

Du är ju så jäkla grym! Huvudet på spiken, så att säga :-)
Den skulle du lätt kunna få pris för!

Hahahaha......härligt!


Ha en bra kväll!