onsdag 1 juli 2015

Sommartid.

Ja...då var sommaren officiellt här på riktigt och imorgon gör jag min sista dag innan semestern som tjänstgörande rövhatt inom Göteborgs kommun.
På kneget har de fullt upp de där hantverkarna som fått till uppgift att byta ventilationen i ena byggnaden.
Åtta miljoner ska detta tydligen kosta...ja du...


Fin kranbil det där...det var nån som sa att det var en typ av "kran" så jag får väl lita på det...en "truck" är det inte iallafall...tror jag ;)

Började sortera böcker igår..i bokstavsordning ska de stå..efter författarens namn och hujeda mej vad många efternamn det blir på en dag.
Har kommit till bokstaven "E" nu, ljuset i tunneln syns således inte än när det gäller detta förbaskade sorterande...polarn föreslog att man kanske kunde ställa alla blåa böcker i en hylla...röda i nästa..osv...jo...tyckte det lät logiskt och tid skulle man ju spara också...men...nä...är nog ingen annan som tycker det är en bra metod...dom är så tråkiga och "fyrkantiga" ;)

Men nu blir det lite tv..."Tunnelbanan" på kanal "Fem"....bra serie det där.

På återseende.


7 kommentarer:

BP sa...

Gillar din första bild. Nu älskar jag ju kranar och den där är ju till och med i min favo färg, men jag gillar byggnaden skarpt också. 1970-1980-tal gissar jag, men färgglad och rörig på ett väldigt tilltalande sätt.

Det där med att sortera böcker gjorde jag en gång här hemma - ungefär som du. Hittade ingenting efter det. Nu är dom - hur ska jag säga - i en kaotisk ordning oavsett författare eller genre. Men jag/vi hittar. Så ser förresten mina bildmappar här på datorn också ut. 40 000 bilder i fyra mappar utan tags. Slå det du;-)

Ha en bra sista arbetsdag nu och sedan semester:-)

Mia sa...

Du kan ju inte klaga på vädret just nu. Det blev ordentligt varmt och naturen är jätteläcker just nu. Det gäller att njuta sekund för sekund... Vi vet inte hur länge vi får behålla värmen.

Lite upprustning av skolan under sommaren är ju väl vald tid... Stör inte lektionerna och barnen är inte i farlig arbetsmiljö... Bra tänk!

Så till sist... njut av din ledighet! Det är du väl värd att få en härlig och stimulerande ledighet.

badtant.bloggo.nu sa...

Hmmm.....har du bara kommit till bokstaven E? Då blir det nog ingen semester än på ett tag;) Men du är verkligen värd en riktigt skön semester tycker jag. Så njut nu då sommaren äntligen är här på riktigt.
Tjo flöjt och kram.

Susjos sa...

Åh,så härligt med semester! Jag får vackert vänta i en månad till jag...

znogge sa...

Ja, vissa saker kostar en rejäl slant tyvärr.

Hoppas du får en härlig semester!

Annika sa...

Min erfarenhet av reparationer i skolor är att det inverkar hinna i tid - överraskande nog så ska det vara semester i juli...vilket ingen av parterna brukar komma ihåg vid upphandlingen...

Ha en skön semester.

Anonym sa...

Inte verkar ska det vara