söndag 26 juli 2015

Sista söndagen i frihet.

Nästa Söndag lär man ju ligga i fosterställning och gny något knappt hörbart om att man på morgonen efter åter ska inställa sig till tjänstgöring i fosterlandets tjänst.
På måndagen kommer folk hurtigt att utropa på kneget att: "ÅÅÅHHHH vaaa skööönt det är att komma igång igeeeen, va jag har saaaaknat detta".
Varvid undertecknad kommer att avlägsna sig, låsa in sig på toaletten och dunka huvudet i väggarna för att inte ljudligt vråla något om folks förbannade politiska korrekthet. ;)


Men visst...så illa är det ju inte att arbeta där..första veckan slipper man till och med ungarna ju...som en liten bonus efter en lång och skön..nåja, fyra veckor iallafall...semester.

Men än så länge har vi en vecka kvar...har en del inplanerat denna veckan till och med..jo..det blev så...det blir nog bra.

Lite musik?

Ha en fin vecka nu...det ska jag...i regnhelvetet.

10 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Mhm! Jag fattar faktiskt inte varför det måste hojtas om att "det är så skönt att vara komma in i rutinerna igen" - men, jag antar att det har att göra med självhypnos ;) Vad de egentligen säger är: "Jag ska inte bryta ihop, jag ska inte bryta ihop, jagskaintebrytaihop!" - och vad vi andra hör är "det är så sköööönt att komma in i rutinerna igen"!
Nåväl. Regnar gör det. Mycket bra filmer (och böcker) finns det. En dag tar semestern slut. Jobb är också bra - bara inte lika avslappnat och skönt. Men jag har inte tid att läsa så mycket då, så det spar pengar att jobba ;) i dubbel bemärkelse!
Ha en bra sista. Tänk inte hela sista på att det ÄR sista ... det förtar en del av njutningen av ledigheten ;)

BP sa...

Hahaha! Du har såååå rätt och Eva kunde inte skrivit en bättre kommentar.
Så du lämnade det bästa till slutet alltså. Att höra att du har nå't inplanerat förvånar en aning. Japp, det gör det;-) Stressa bara inte under din sista semestervecka, annars kommer ditt "system" få världens chok nästnästa vecka. Jag lovar;-)

PS. Här har det regnat hela natten. Regnet har ersatts av storm. Såååå mysigt - NOT!

Susjos sa...

Men så härligt att ha en vecka kvar av ledigheten..man får se det positiva!
På mitt jobb har de första kommit tillbaka efter sina fyra veckors ledigt..och jag kämpar på i en vecka till innan jag får gå på semester, men men...jag har ju något att se fram emot, gissa om jag längtar!!!

Veiken sa...

Ja, ett regnhelvete är det, men det finns ljusglimtar lite då och då i alla fall. Tack för härlig musik!
Njut av din vecka och låt bli att räkna ner. Ha det gott!

Mia sa...

Hmmm så illa hoppas jag att det inte är så ligger i fosterställning eller dunkar huvudet i väggen... Men nog sjutton är det gott att vara ledig, helledig och få vara precis så lat som man vill, eller se och uppleva det man vill.

Jag hoppas du haft en fin semester och att denna sista vecka ska bjuda på en del trevligheter!

Lennart sa...

Min sista dag är ju i morgon så på onsdag får jag pallra mig iväg och sätta igång igen. Jag har saker att göra vet jag, det ligger en massa papper på skrivbordet och väntar.

znogge sa...

Jag fasar redan och då har jag ändå två veckors ledighet till. Usch, suck och fy från en som inte kommer att vara hurtfrisk alls!

annika sa...

Jag har semester den här veckan och en till...sedan tar jag mig några dagar i slutet av augusti också och en dag i september...jodu, det gäller att ha lite att se framemot när hösten trippar närmare.
Men du har helt rätt i det här käcka tillropen " skönt med rutiner" etc. Så är det på min arbetsplats också, de flesta som uttrycker sig så har varit lediga sedan midsommar, dvs typ 8 veckor.
Min semester innehåller inga rutiner, ska möjligtvis vara den att vara konstant lat!
Ha det gott!

Caroline sa...

Hoppas att du nu njuter för fullt av sista semesterveckan och att du slipper regnet :)

Per-Anders sa...

Finns det människor som hojtar på jobbet att det är skönt när semestern är slut? Herregud! Inte underligt att världen ser ut som den gör. Jag skulle nog också gått in på toa och dunkar huvudet i väggen om jag skulle höra det. RHCP är ett grymt band. Har faktiskt just nu en t-shirt på mig som är dekorerad med det bandnamnet.