onsdag 5 augusti 2015

Jorå...

det funkar...solen skiner och mitt arbete är inte alltför slitsamt nu när solen äntligen bestämt sig för att värma upp vår lilla stad Göteborg.
Fast i morse regnade det...ja va sjuttan...ingenting är ju perfekt här i livet men solen återkom varvid undertecknad vid hemgång glömde jackan på kroken i omklädningsrummet.
Det var nog lika bra det...min fåfänga förbjuder mig nämligen att bära på en jacka...den ska vara på ;)

Idag kom de nya skolbänkarna, det sprang folk in och ut i flera timmar och andra skruvade o hade sig på dessa stackars bänkar...skåp i korridorerna kommer inte att vara verklighet längre på mellanstadiet.
Jag jublar och gör vågen...vet inte hur många ggr per dag jag fått låsa upp skåp för ungar som glömt sin nyckel.
Eller strömmen av ungar som återvänt ut i korridoren efter start av lektion för att hämta något de glömt....det blir nog bättre så här.


Där ligger alla gamla stolar..de flesta av dem...alla fick inte plats..ny container är beställd till imorgon.
De gamla bänkarna slängde vi innan semestern.

Ja... det låter som om jag varit del av själva förfarandet...o nej...jag har mina böcker ju..på måndag får jag till och med en assistent i form av någon praktikant...efter att då noga har givit mina instruktioner till denna stackars sate så kan jag uppsöka en soffa att vila min utarbetade rygg.

Slit o släp..slit o släp aldrig är det annat ;)
10 kommentarer:

BP sa...

Wow! Vilka snygga bänkar. Säg som så - det var då inte bättre förr med tanke på hur min spolbänk såg ut. Det är ju så roligt att många flexkontor har skåp ståendes i entrén, precis som det som ni precis byggt ner. Undrar bara - ytterkläerna då - hängs dom i en garderob eller ska dom ligga i skolbänken;-)

Gillar förresten färgen på den snygga containern - orange, mums:-)

Å praktikanter har jag haft ett antal under min tid. Grejen är ju den att sätta dem i arbete. Å då menar jag inte att låta dom sätta in papper i pärmer respektive låta dom slänga papper. Utan dom ska typ göra ditt jobb. Alltså du står eller rättare sagt sitter brevid och ger trevliga instruktioner. Åsså berömmer du praktikanten hela tiden då får du - jag menar h*n - mycket gjort, jag lovar;-)

Per-Anders sa...

När jag var liten hade vi skolbänkar med lock. Sedan kom en massa år med skåp i korridoren och nu är alltså den gamla sortens bänkar tillbaka. Allt kommer tillbaka, förr eller senare.

Rantamor sa...

Gamla hederliga skolbänkar ska det ju vara, det där med skåp är ju ett gissel det kan man ju räkna ut.
Måste ju ändå vara skönt att jobba när inte eleverna har kommit,
menar det är ju lugna gatan för dig.
Och en praktikant gör ju inte saken sämre....hoppas jag.

Tjingelingen från Rantamor.

Lotta sa...

Nya och oristade utan tuggummi under bänken står de och väntar på de kreativa eleverna. Snart är ordningen återställd :-)
Många föräldrar som längtar till att skolan börjar så att rutinerna kan återuppstå!

Ha en bra dag!
Det ska jag, för den ska sovas bort.....4 nätter av 5 på 6 dygn gjorda.

Gubben sa...

Håller med om att vi hade bänkar med lock på under låg o mellanstadiet. högstadiet blev det skåp. Hoppas nu får fart på praktikanten :-))!

Amanda sa...

hade liknande bänkar när jag gick i skolan :)

sv: :D tack
ok :P

kalebass sa...

Från början var stolarna inbyggda i bänken ! Allt i ett stycke. Med hål för bläckhorn uppe på ena sidan.
Så gammal är jag...

Veiken sa...

Äntligen säger jag också. Tänk när man hade egen bänk. Det är bara att hoppas att alla vårdar dom nya bänkarna så blir det bra!
Var nu försiktig så du inte sliter ut dig innan ungarna kommer! ;)

Susjos sa...

Va härligt att de "gamla" bänkarna kommit tillbaka! Och så bra med en praktikant,då går ju allt mycket fortare att fixa när ni är två ;-)

znogge sa...

Gah, prata inte om skolbänkar och jobb ;-) Än är jag ledig två dagar!

Trevlig helg!