tisdag 27 oktober 2015

Höstlov.

Jodå..igår började årets höstlov och undertecknad infann sig till tjänstgöring som innebar renoveringsgöromål av ett st gammal skolbyggnad.
Men först var det "konferens" som man har två ggr per år angående om barnen når målen eller inte...lite pappersarbete på det....men sen så.

Ni vet allt klotter som av nån underlig anledning uppstår ur tomma intet på en skola....att ta bort det förstör ju färgen och efter ett tag ser det för jävligt ut.
Har målat över lite...spacklat några hål här o där...spacklet tog snabbt slut....jaja...så kan det vara ibland.
Funderade på att måla en rejäl yta i vitt och på det måla en gigantisk penis i rött...skulle se helt klart bättre ut än de som ungarna själva målat.
De borde få två timmar extra i ämnet bild så att de får lära sig nåt om hur man ska måla....förarbetet är ju 80 % av jobbet för att få ett lyckat slutresultat....detta måste in i läroplanen helt klart ;)

För övrigt går livet vidare...snart är det Jul igen till och med...tiden går och plötsligt står man där och griljerar skinkjäveln dagen före tomtens ankomst.
Julkalendern då?
Jo...i år ska det tydligen ha nåt med historia att göra...spännande tycker jag.....vilken är er favoritjulkalender?
Min vet ni ju redan efter allt mitt tjat om "Trolltider" under åren här.
Kommer att kika på den varje dag i December även i år.

Men nu...lite utflykt på kvällskvisten....plikten kallar.Min rökruta på kneget...det gäller att ordna det för sig ;)14 kommentarer:

BP sa...

Ja, ja - förarbetet för målning är det viktigaste. Japp, jag vet. Älskar att måla väggar, men hatar förarbetet = resultatet blir därefter. Det som jag skulle införa på läroplanen är att lära ungarna graffiti, alltså riktiga väggmålningar. Då skulle klottret försvinna på en gång och många himla tråkiga väggar på bland annat skolor skulle bli så himla mycket fräschare och gladare. Men det lär nog aldrig hända - undantag i Borås. Den staden kan det där med graffitikonst på tråliga p-hus till exempel.

Det där med julkalender är inte min grej. Tror jag aldrig tittat på en. Däremot stödjer jag alltid skolklasser när dom säljer sådana gamla, hederliga adventskalendrar i papper.

Så fin rökruta du har! Där kan du verkligen andas in ite frisk luft:-)))))

Ha en toppen kväll du med!

Ejris sa...

jaaa i år verkligen längtar jag till resultatet av julkalendern...Historieätarna... var ju bra som program för alla....

ogillar klotter som bara ser skitigt o rörigt ut tråkigt att de som förstör inte själva får ta reda på skiten kanske skulle det blir bättre...

Krönikören sa...

Klotter är trist, meningslöst. Bättre när det finns ytor som är gjorda för det. Underarbete är också trist, så jag tycker det är en bra idé att låta barnen fixa. Kunskaper som behövs.

Så fruktansvärt med Trollhättan. Man vill inte tro att det är sant. Det var många skolor som hade låsta dörrar. Skrämmande.

Ha ett bra höstlov :)

Eva Trillian sa...

Ni borde ha en rejäl klottervägg på skolan :) If you can't beat them - join them!
Snart jul ja ... det syns i affärerna - så jag har beslutat mig för att sluta gå i affärer ;) ... men när det blir tomt i kylen får jag väl bara stå ut och ge mig iväg till en i alla fall :/
Ha en skön fortsättning på lovet! Det är ju i alla fall ett brott i rutinerna!

Mia sa...

Snart är det jul igen, visst är det så, och sedan nyår... och sedan går vi mot ljusare tider igen! Hela livet består av längtan.... känns det som ibland.

Å andra sidan höstlov låter ganska positivt även om du får arbeta. Det blir i vart fall litet andra arbetsuppgifter för dig än huvuddelen av ditt arbetsår. Ha det gott!

kalebass sa...

Adventskalendern, Historieätarna ser jag fram emot! Tyckte den serien var toppen när den sändes. Lärorik och riktigt rolig dessutom!
Klotter gör ingen människa glad. Egentligen skulle man ta en bild på förövaren med klottret i bakgrunden, spara och ge till vederbörande på 50-årsdagen!;-)

Susanne sa...

Synd att ni inte sätta ungarna (som har klottrat) i arbet och själva ta bort skiten efter sig.
Jag gillade Trolltider.

Gubben sa...

Skönt att barnen sätter dig i arbete :-))! Tycker nog Hedenhös var en av de bättre kalendrarna samt givetvis Teskedsgumman.

Andra året i Hjo sa...

Glöm penisen!

Kolonilotta sa...

Jaaaaa... Teolltider! :)
Den älskade jag när jag var liten.
Kunde inte begripa, gör fortfarande inte förresten,
hur dom fick till fotstegen i snön från det osynliga trollet! En helt magisk julkalender helt enkelt.
Nu för tiden är det sällan vi tittar.
Det blev mer när barnen var mindre.
Och som avslut måste jag bara få uttrycka min avsky för klotter i alla former och färger!!!
Usch så fult med alla tags överallt.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram!

znogge sa...

Ja, det lackar onekligen mot jul. Skrämmande hur fort dagarna rasslar på...

Ha en bra söndag!

annika sa...

Gillar att jobba på loven. Lite barn och mycket tid för dem och tid att göra lite extra.

Lennart sa...

Höstlov fanns inte på min tid, känner att det är lite fusk eller nåt. Det där med klotter är ett elände. Under tiden jag bodde vid Axel D-torget så byggde de en pausstuga åt spårvagnschaufförerna på hållplatsen. Den är härligt blå. Det tog inte många dagar innan den blev nedklottrad. Så tog de bort klottret, stugan var härligt fin igen och så... några dagar senare var klottret tillbaka! Det är likadant vid Frölunda torg. Har sett att nu är alla julsaker framplockade på Åhlens, det är annonser om julbord i tidningarna och folk har börjat prata om julbord. Vi är ju för sjutton bara i början av november! Men folk har ju så mycket att göra. I år kommer det inte att finnas ett enda julpynt hemma hos mig, allt sånt försvann med de inneboende!!! Ha Ha!

christel sa...

Pelle Svanslös och även Albert och Herbert.