måndag 2 november 2015

Sverige 2015.

Jo...skottlossningar....nedbrända flyktingboenden....mordrättegångar....det är mycket nu.

Och här sitter jag och följer allt på tv i min sköna soffa...tar en cigg och en kaffe....för hur ska man egentligen förhålla sig till verkligheten?
Jag kan inte göra ett piss åt situationen iallafall...det enda jag kan göra är att fortsätta mitt kneg på skolan och jobba för en tryggare framtid för dessa barn....fast känslomässigt känns det som att det är "kört" redan....men trots det kan jag i mitt huvud se de flesta av dem som vuxna...med jobb och egna barn att oroa sig för...jag ser det för min inre syn...och tro mig..jag hoppas nästan att en del av dem får riktigt jobbiga ungar..."Karma" ni vet ;)

Men nu är det Måndag iallafall....46 dagar kvar innan jag går på Jullov....34 arbetsdagar....sen ska jag fira jul som aldrig förr på min soffa med en bit revbensspjäll i ena handen och ett glas julmust i den andra.

Så det så. ;)

En nystädad korridor innan ungarna skitar ner allt...fint att åtminstone ha det på bild som bevis på att det KAN vara rent och fint mer än en dag i taget.

Men nu "Morgans Mission" på SVT1 och en kaffe...på återseende älskade läsare.17 kommentarer:

Susanne sa...

Vi hade en skottlossning i närheten av var jag bor i fredags, så nu böjar det krypa närmare tyvärr så börjar det bli vardagsmat på nyheterna =(

Eva Trillian sa...

Så länge det finns människor som orkar finnas till och göra gott mitt i allt det som ser så hopplöst ut så finns det ända, just, hopp! Viktigt, viktigt! Glöm aldrig bort hur viktig du är i skolans värld som en person som finns där - "bara" finns där - något inte alla är vana vid :)

BP sa...

Börjar väl med det positiva: Bilden du tog har DET om du förstår vad jag vill säga. Vet inte hur du fick till ljussättningen där, men fotot är totalt surrealistiskt, i dubbel bemärkselse alltså...

Att titta på tv eller följer nyheterna blir mer och mer deprimerande för varje dag. Såg inslaget om Kronan, skolan i Trollhättan där tre personer dog för två veckor sedan. Skolan påminde om ett fängelse. Herregud vakter och polis utanför en SKOLA! Vart är vi på väg, men det har jag ju bloggat om förut.

Du har nog det mest betydelsefulla jobbet man kan tänka sig. Du kan inte "rädda" alla, men det är värt ett försök att åtminstone visa en eller två elever vad som är rätt och fel. Ingen är mera lämpad för detta "kall" som du. Ja, jag vet att jag sagt det förut det också.

Jul är ju inte min grej. Gillar visserligen revbensspjäll, men julmust och/eller annan sockerdricka är inte min grej heller. Vad gäller dryck är jag så fruktansvärt tråkig, jag vet. Jag menar vem i hela världen dricker bara öl och vin? Ingen, förutom jag då;-)

znogge sa...

34 dagar låter hoppfullt så vi kan nästan börja nedräkningen ;-)

badtant.bloggo.nu sa...

Ja nog är det lite väl mycket nu.....Låter skönt med jullov. Här blir det inte många dagar ledigt men börjar fundera på en vinter semester istället. Vi får väl se vad det blir...
Ha det gott och kramen

kalebass sa...

Nej, det är inga roliga tider vi lever i. Det värsta är väl om man vänjer sig och slutar ducka när det smäller...
Revbensspjäll o lämplig dryck därtill låter mycket bättre!

Krönikören sa...

Det är inte lätt det där. Bara vi inte blundar, leker strutsar och slutar bry oss - då är det verkligen fara på färde. Fortsätt finnas för barnen, guida dem rätt, det betyder jättemycket.

annika sa...

Åh, visst kan man bli deppig över tillvaron men vi får inte ge upp!
Jag vill gärna tro att man genom yrkeslivet gjort skillnad för en unge eller två, helst fler. ..
Så vi bestämmer att vi gör skillnad va?!
Jul - jag tänkte köpa glögg igår men bestämde att den får vänta lite till.

Carita Liljendahl sa...

Du gör så gott du kan och du gör ett bra jobb!
Av de flesta barnen blir det ordentliga, kärleksfulla vuxna som får familjer eller som lever ensamma men ändå bra liv.
Men visst känner man en viss oro... undrar vart världen som helhet är på väg.

Tredje året i Hjo sa...

Man kan inte tynga sig med all världens elände, tror man blir sjuk då. Det finns säkert något syndrom. Revbensspjäll ska vi ta ikväll.
Söndagsvila!

Lotta sa...

Inte utan att man känner sig lite maktlös.....vill verkligen inte att vårt fina land ska brännas ner och människor ska känna sig uteslutna. Jobbade på en skola för 15 år sedan med undgomar som behövde det lilla extra. Stöter på flera av dem ibland, de flesta av dem är mellan 25 och 30 år och det har gått bra för de flesta. Känns skönt att veta.

Nu är det läggdags för mig! Australien ligger 9 timmar före svensk tid 😃

Veiken sa...

Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite!!!! OBS! Stulna ord, men jag tycker dom är bra. Du gör i alla fall mer än din beskärda del i skolan när du jobbar! Hatten av för dig och alla andra som försöker att hålla våra ungar på rätt köl!

TantGlad sa...

Ja....det är mycket som händer runt om oss i vår värld. Man orkar snart inte se på allt elände.

Ja snart är det jullov. Sånt är skönt. Det behöver man. Lite ledigt.

Ha det gott å kram.

Ejris sa...

vi behöver inte ens en skola i närheten för att nån ska gå omkring med bössa..... för två år sen gick en granne?! omkring med en automatkarbin..tack o lov fann polisan han i rätt stund.... men den stollen fick några månader o ute igen*suck*

samhället är ändrat sen man gick i skolan på 70 talet....i vår hamnstad fanns problem med narkotika o alkohol men sällan man hörde om tillhyggen vid slagsmålen.... nu ju rårare ju bättre .typ...ruskigt. då sa vi att det blir nog inte som i USA med vapen o sånt...hm..nu är vi där...

nej mer julmust till folket man blir nog snällare då..o en pepparkaka

Susjos sa...

Är så tacksam att du och andra vuxna finns på skolorna, det är ju av er som barnen lär sig hur de ska bli bra vuxna! You go Guldkryckan!!
Jul ja, den kommer i år igen, jag har blandade känslor inför julen...det är ju både trevligt och mysigt, men å andra sidan stress med allt som ska förberedas...hm...men i år är det första gången på 8 år tror jag, som jag faktiskt inte ska jobba någon av juldagarna, det är ju något att se fram emot!

BP sa...

Stort tack för dina kommentarer. Men nu får du mig f*n rycka upp dig och lägga upp ett nytt inlägg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kolonilotta sa...

I dagens samhälle ska vi vara glada att det fortfarande finns människor som du, som fortfarande vill kämpa för våra ungdomar.
Det kan inte vara lätt att vara lärare idag!
Ha det gott.