onsdag 21 oktober 2015

Jobba jobba jobba....

Jodå..träden visar vart vi är på väg...nu längtar jag efter lite snö här...ok...jag bor i hyresrätt och slipper ju skotta som så många av er andra...en fördel med att bo i hyresrätt...man kan få se andra människor arbeta i sitt anletes svett medan man själv står i fönstret med en kopp kaffe och skrockar lite förtjust när arbetarklassen snavar och hamnar i en snödriva ;)

Jag hade ett tremånaders jobb för många år sedan där snöskottning ingick och annat som har med utemiljön att göra....och vet ni?
Jag gillade det...stiftade nära bekantskap med en och annan snödriva....en löneförmån ;)
Saknar de tre månaderna ibland...fast just då var jag väl inte så överförtjust i det alltid trots att vi hade kul...det ska erkännas.
Men i efterhand är ju de flesta kneg ganska ok...om man tänker efter.

Nu är man här...för 9-10 år sedan kom tanken på att arbeta med ungdomar..trodde aldrig det skulle bli verklighet...men slumpen...eller ödet?....ville väl att det skulle bli så...undrar vad man kommer känna några år efter att denna tiden är över?
Eller blir man kvar till pension?
Lärare efter lärare slutar...nya tillkommer....och där står man själv kvar....slumpen eller ödet får väl avgöra hur det blir.

Tar en Martini med is och vilar lite...på återseende.

10 kommentarer:

BP sa...

Vilka suveräna bilder du har tagit till det här inlägget! Å du - jag bor ju också i lägenhet och gnäller inte (eller bara lite) när de skottar snö unte på gården klockan fyra på morgonen. Fysiskt arbete har liksom aldrig varit min grej - å där ingår fönsterputs;-)

Är faktiskt otroligt glad för att du är kvar på din skola. Jag menar du ville ju jobba med ungdomar = detta borde vara ett drömjobb för dig, trots att det troligen är ett psykiskt väldigt påfrestande arbete. Att bara stänga av hjärnan klockan 17:00 är kanske inte alltid så lätt.

Med tanke på din bakgrund är du ju som klippt och skuren för jobbet och om jag tittar på bilder på dig så är du på många sätt en förebild för ungjävlarna - ditt utseende är "inne", tufft och inger respekt. Tror faktiskt att du är otroligt duktig på vad du gör med ungarna. Håller verkligen tummarna att du får vara kvar - kanske inte till pensionen. Jag menar ju äldre man blir, ju mindre orkar man med ungar ju;-)

Å Martini - usch, alldeles för sliskigt sött för min smak. Men vi har ju redan konstaterat att vi har helt olika smak vad gäller dryck, film och musik. Tur är väl det att vi alla är olika:-)

Önskar dig ocksså en toppen kväll!

Rantamor sa...

Att jobba med ungdomar är nog som att vara en missionär...tror jag.
Man får nog någon uppenbarelse som säger att man ska gå i herrans namn och hjälpa unga in i livet !!!
Ett kall kanske ??
Visst var jag djup nu hahahaha...
Det är nog så när man har bäverfeber att man börjar yra till slut.

Tjingelingen från Rantamor.

Susjos sa...

Vilka härliga höstbilder! Och eleverna måste älska att ha dej på plats där på skolan! Skål på dej!

znogge sa...

Vilka vackra vyer! Hösten ser så fin ut hos er. Här är den mest grå tycker en som får skotta själv ;-)

christel sa...

Men jösses. Vi har ju det bästa jobbet vi som jobbar med smågangsters ;)

Ama de casa sa...

Hösten kan vara vansinnigt vacker!

Här behöver vi inte heller skotta snö. Mest beroende på att det aldrig ramlar ner nån sån här där vi bor. Men i andra delar av Spanien kan det komma mängder! Det har vi allt blivit varse när vi snöade in i Sierra Nevada... :-)

Jag har jobbat som lövkrattare en gång. I tre veckor, sen tog det jobbet slut - för snön kom :-)

Veiken sa...

Du har ett av de viktigaste jobb som finns - så sträck på dig i din fulla längd!
Jag har jobbat med små knattar i över 30 år och jag älskade varenda minut av den tiden. Nåja en liten överdrift kanske ;) Den sista bilden är läcker! :)

BP sa...

Bara jag igen.
Tänkte på dig idag när det hände i Trollhättan. Konstigt nog var du faktiskt det/den första jag tänkte på. Läs min blogg om du känner för det!

Eva Trillian sa...

Hoppas dagen på jobbet idag inte blir allt för tung - men anar att du kommer få prata en del om vad som hänt på en annan skola ...

kalebass sa...

I efterhand brukar det mesta verka så mycket bättre. Se bara på tiden i lumpen...
Hade trädgård tidigare, nu balkong. Slipper iaf. att klippa gräset :-)