söndag 2 oktober 2016

Det går framåt.

Ny kär ägodel på ingång....en tvättstuga där folk skiter i städning och att stänga dörrarna så att vem som helst kan besudla tvättmaskinerna på våran tvätt-tid.....den tiden är härmed över.
Blir bra detta, människor i tvättstugor ska man akta sig för ;)

Ni vet de där diabetessköterskorna?
Alltså...de har verkligen humor....ett recept för "träning" skrev hon minsann ut...med ett sammanbitet leende förstås men dock ett leende.
Lilla Guldkryckan log...lika sammanbitet han.
I Guldkryckans värld var det ju samma sak som att få ett recept för en enkel biljett till Sibirien med inackordering under en halvdöd gran i snöyran och 55 minusgrader iklädd endast ett par kalsonger.

Bara att gilla läget....har redan börjat nyttja gångbandet här hemma och tar långa promenader i rask takt....känns trots allt bra.Ha en trevlig avslutning på veckan.12 kommentarer:

BP sa...

Grattis till nya tvättmaskinen! Glöm inte att döpa den, då håller den längre;-)
Här har vi kodlås på tvättstugan där man bokar tre timmar åt gången. Ingen utom den som har bokat kan nyttja maskinerna. Perfekt! Att sedan vissa tar det där med städning av tvättstugan med en klackspark kan jag leva med;-)

Så du ska börja röra på dig. Det har jag aaaaaningen svårt att föreställa mig, men motion är faktiskt A och O för en diabetiker att hålla sockervärdena på rätt nivå. Ja, tillsammans med rätt kost såklart. Tror nog att du fixar det också:-)

Mia sa...

Heja heja... Det känns skönt när man börjar känna av effekten.

Gym är inte alls så avskräckande som många tror. Där kan man träna precis så hårt eller väldigt försiktigt - hur man nu vill.

Morötter är inte fy skam! Förstår att du fått diabetes... en stor omställning, förstås, men du fixar det säkert. Det låter som du är målmedveten.

znogge sa...

Härligt med en egen tvättmaskin. Tvättstugor där det går till hur som helst är bara rena pesten.

Ibland är det bara att bita i det sura äpplet men samtidigt så är det säkert en hälsosam förändring. Så ja, egentligen borde alla leva som diabetiker.

Lycka till med tillvaron i Sibirien ;-)

Carita Liljendahl sa...

Ja, är inte tvättstugorna de platser där folk SKITER mest i allt möjligt :-)
Platser som är "rena" rama grunden för världskrigets början.
(hoppas du förstår ordlek och ironi)
:-D

Susanne sa...

Du kommer gilla din träning intensivt när du kommit igång, det kan jag lova dig. Såååå håll ut.

Eva Trillian sa...

Skönt att slippa trängas med andras ludd i tvättstugan - bra val där!
Motion - vad man än tycker om det så blir det en vana ... som att röka ungefär ;) men nyttigare ...och folk klagar inte - så, lycka till med promenaderna *tummenupp*

Hemliga Helga sa...

Snart har du nött ut träningsskorna och får fråga diabetessköterskan om bidrag till nya ;)

Klimakteriehäxan sa...

Jag gjorde omvända resan, med tvättmaskinen. Den fick nytt hem via Blocket. Gick ju aldrig att torka tvätten i lägenheten! Så nu går jag till stora tvättstugan, kör tre maskiner på en gång och får upp det torrt. Turligt nog är det hyggligt städat hos oss ändå.

annika sa...

Efter vattenkokaren så är nog disk- och tvättmaskin de hushållsmaskiner jag använder mest! Skönt att du äter nyttigt, morötter Å promenaderna kommer att kännas skönare och skönare, ett bra sätt att tömma huvudet efter en dag med diverse frön på skolan!

Kolonilotta sa...

En sån där har jag svurit på att inte skaffa förrän barnen är utflugna. Då skulle jag ha tvätt hängandes överallt. Jag är så glad över att ni granne med tvättstugan OCH ärliga grannar som respekterar varandras ägodelar. För så har det absolut inte varit på andra ställen...

Förstår att det blir en ganska stor omställning nu med din diabetes.
Du är en kämpe som kör på hemma och ger dig ut och går!
Lycka till med allt!
Kram.

Ejris sa...

grattis till tvättmaskinen!
skulle inte överleva utan en egen....var så länge sen man bodde så det fanns en gemensam o saknar det inte ett dugg..jag tvättar när ajg vill o har lust=)

Jag har tur har en bra diabetes ssk =) där får man beröm ..som man kan behöva med en skitsjukdom

Hemliga Helga sa...

Hoppas tvättmaskinen fungerar bra och att du följer diabetessköterskans order ;)