måndag 9 januari 2017

Nytt arbetsår......

påbörjat idag och som "peppning" av mig själv efter det denna kväll roar jag mig med att begära "ledigheter" för hela vårterminen.
Är man så arbetsskygg som jag är så får man allt ligga i för att ordna det för sig ;)

Nja...jag har helt enkelt ingen lust att vara på kneget om inte ungarna är där...planering i all ära....jättebra...men det finns ju inte mer att planera än det finns..så att säga.
Dessutom har jag ingen lust att leka hantverkare mer än nödvändigt...sådant ordnar frugan hemma ju ;)
Vilken gnällig sate jag är va?

2016 då?
Inget toppenår för undertecknad direkt..man är ju inte 20 längre och det märks, man börjar närma sig åldern som man själv en gång i tiden tyckte var gammalt som gatan...50...två år kvar nu...lådan med mediciner är proppfull och det krävs god planeringsförmåga för att få plats med så mycket som möjligt...tar på krafterna sådan tankeverksamhet ;)

OBS: Bilden från 2010 men ack så aktuell ännu...brevbärare hade jag aldrig klarat av att bli tror jag men fordonet ser fint ut där i snön trots allt.

Minns ni om jag skröt nånting om hur vi gjorde oss av med köksbordet och blev "kontinentala" genom att köpa två mindre ihopfällbara bord förra året?
Kändes ju så storslaget att känna sig som en föregångare i bekantskapskretsen ;)
Jösses va vi ångrat det beslutet....såååå....nytt köksbord inklusive soffa inköpt och ihopmonterat..(av frugan, den som kan sådant i Guldkrycksfamiljen).
Med andra ord...nu kan man sitta bekvämt och blogga igen, naturligtvis med Tassimon inom armslängds avstånd.
Bredvid den står en istillverkare jag köpte in...måste varit full när jag köpte den på nätet...den tillverkade inte alls iskuber som jag trodde...en av de största besvikelserna i mitt liv tror jag....hujeda mej va dumt det blev ;)


Men nu så...ha de bäst.

9 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Bra gjort att se om ledigheten redan nu! Tänk va många gånger man köpt saker/möbler som kändes sååå rätt just då för att sen bli helt fel!

Läropengar helt enkelt. Förutom att man aldrig lär sig...!
Ha det fint resten av kvällen.
Kram kram

badtant.bloggo.nu sa...

Känns verkligen lite surt då man måste erkänna att man gjort ett dåligt köp. Men bara gilla läget. 50 är ju bara halvvägs...så kanske det bästa är kvar. Nu kör vi igång lite vardagar så det snart blir Påsk och lite ledighet. Hej svej

Susanne sa...

Hahaha. du får kanske göra om apparaten till en istillverkare ;)

BP sa...

Ja, 2016 var inget roligt år för dig med diagnosen diabetes. Verkligen inte! Men om du sköter diabetesen perfekt så ska du se att massvis med "bi-sjukdomar" försvinner så småningom. Det hände när min man diagnosticerades med diabetes typ 1 1981. Halsfluss, influensa, förkylningar med mera försvann totalt efter diagnosen.

Nu är jag ju ingen planerande människa, men jag håller helt med dig - du är väl anställd som elevassistent, å i den arbetsbeskkrivningen ingår då verkligen inte att leka hantverkare. Rätt tänkt där! Men se till att du inte förbrukar hela din semester på vårledigheter;-)

Köksbordet med soffan är ju helt suveräna. Love it! Här är det dock tyvärr min man som sköter ihopskruvande av möbler. Gjorde några försök själv, men då fick han skruva isär rubbet igen och börja om från början.

Varför köpa en istillverkare? Det finns väl sådana islådor som står i frysen och man tar bitar när man vill. Ålternativt kan man ju alltid köpa 5 kg säckar med is som man lägger i frysen...

PS. Toppen med ett inlägg från dig! Fler sådana, tack! Lite mera regelbundet, tack! DS.

Eva Trillian sa...

Bra att planera in sina ledigheter i god tid. DU är ett föredöme och en inspiration :)
Leva utan köksbord? var ska man då lägga tidningen och mackan och kaffekoppen? Förstår att ni skaffade ett igen ;) Väldigt snygg kökssoffa också. Det tål att inspireras av!
God fortsättning! Hoppas du inte har allt för långt till första ledigheten!

Ejris sa...

God fortsättning! här har man passerat femnollan året..plus några till. ingen större skillnad tror jag..... medikamenterna är lika många som innan...värken samma...glömskan..vad det nu är ;).
Fru guldkryckan är som mig..jag bygger ..gubben får ev bära in det som är tungt men ajjabajja för skruvmejsel o tång...han satt i hop en del upp o ner?! för 30 år sen har inte förlåtit han än ;)

Susjos sa...

God fortsättning på det nya året!
Vilken händig fru du har ! Här hemma är det maken som får stå för ihopsnickrandet, jag ser till att räkningarna blir betalda!
Skönt med stort bord och soffa.
Ha det bra på jobbet! Jag ser fram emot lite ledigt efter en hel del jobbnätter...

znogge sa...

Vissa förändringar blir inte som man tänkt sig men nu sitter ni bra igen i alla fall! Hemma hos oss är det Husse som står för skruvandet. Grattis till ismaskinen eller inte ;-)

BP sa...

Tacck för din kommentar:-) Där ser man, att gå ut efter långledighet kan ha ödesdigra konsekvenser. Det är rentav farligt i ditt fall;-) Men hoppas att du nu har kryat på dig!