lördag 12 augusti 2017

Nä...!

Men jo....semestern är över för denna gång....hujedamig va fort den trots allt gick.
Men schemat har ju varit fullbokat nästan hela semestern om man tänker efter...så jag tänker inte efter...nä...skiter i det. ;)

På Måndag kör vi igen, första tre dagarna är det massa "skit" som man måste gå igenom...viktig "skit" trots allt...jag ska inte gnälla...inga ungar förrän Torsdag-Fredag iallafall ;)

Det var ju en intressant semester detta vi gick igenom frugan och jag...en "resa" som man helst velat vara utan men nu är den gjord.

Vad har man då lärt sig?

Ta vara på alla dagar, även de mindre roliga. (Det är ju en dag det också.)
Livet blir vad man gör det till. (Gnäll inte om småsaker)
Det som inte dödar dig stärker dig. (Kollegas favoritordspråk)
Livet är gott. (Ta vara på det)


Men nu är det dags för skolstart alltså, minns mina egna skolstarter efter sommarloven när det begav sig, morsan köpte omslagspapper för att skydda skolböckerna från slitage, egna pennor köpte man, det var en liten procedur i sig inför skolstart varje läsår.
Man lade omslagspapper i botten av skolbänken.....det var tider det.

Så gör man inte idag...på sin höjd att nån elev fått en ny högtalare av föräldrarna att koppla upp sin mobiltelefon med så de kan spela musik...högt...på lektionen. (Mina bästa tips på bra musik kommer från sådana högtalare på kneget, tack så mycket kära föräldrar) ;)

Men nu...ska njuta av dessa två sista dagar i frihet....på återseende.

11 kommentarer:

BP sa...

Tiden går fort när man har roligt sägs det ju. Det stämmer då knappast i ert fall... Ändå var ju tajmingen med behandlingen och operationen perfekt då du hade semester och kunde vara med frugan, peppa och hjälpa henne. Hoppas allt gick bra!
Du får iaf en mjukstart i tre dagar innan allvaret med ungarna börjar - alltid något;-)
Lycka till nu!

Caroline sa...

Skriver som BP här ovan. Det var ju ändå en bra tid, jämfört med mitt i termin eller så men även en sådan gång tar man ju sig tid. Familjen är ju ändå det viktigaste.
Hoppas du får dig en bra start nu efter semestern :)

Junitjej sa...

SÅ fort sommaren går! Jag kan tycka att det känns roligt att träffa kollegorna igen på måndag och att man har en vecka på sig att komma in i ekorrhjulet igen.

Kenneth sa...

jag hoppas allt gått bra med frugan och ni får väl införa mobilförbud på skolan :)

Själv har jag bara haft 3 veckors semester men ska ta ut resterande 3 under hösten/vintern

Ejris sa...

en vecka kvar här sen jobb o skola...tänker dra ut sista lediga tiden...med att tapetsera*hahah
Man kommer igång när det börjar men tänkte faktsikt ställa klockan för att inte sova för länge o komma i säng tidigare..... omdetnugår :p

Ditte sa...

DEt blev en annorlunda resa för er denna ledighet. Verkligen! En resa i livets mysterier. Har haft mång atankar hos er.
Dina råd, det du har med dig efter sommaren känns verkligen viktiga för det är så lätt att bara traska på i samma fotspår man gjort.

Jag är ju "gammal" lärare och minns också forna tiders terminsstarter med förväntansfulla elever, bänkpapper, och att skåin böckerna. Minns att jag lärde barnen att göra det, eftersom föräldrarna inte alltid kunde bistå. Och tänk doften av nya böcker och skrivhäften...
Men jag ser tillbaka på mitt yrkesliv, drygt 40 år och ler. Lärarjobbet gav mig mycket, men det tog också mycket energi. Och idag ska en ju som lärare konkurrera med både paddor, telefoner och datorer.
Önskar dig en fin skolstart och är nu nöjd med att vara guide/reseledare ibland. Men du, jag har god nytta av mina kunskaper här också- på alla plan.

Autismmamma sa...

Tack för du besökte min blogg. Du får gärna titta tillbaka igen. Har en bra vecka. Man ska skriva det man känner för.

Karins ordöverflöd sa...

Har jobbat i skolans värld sedan -94 och nu hägrar pension. Jag känner att jag klev av det sjunkande skeppet när jag lämnade byggnaden den nionde juni -17. Sista tiden jobbade jag som teckenspråkstolk men innan dess var jag lärare i det språket.
Min önskan är att mobiler, datorer, surfplattor och annat tekniskt används med restriktioner ... läraren bestämmer när.
Spela musik på en lektion är inte ok, det är sådant som man gör hemmavid.

znogge sa...

Denna sommar har onekligen varit annorlunda för er men nu har resan gjorts. Hoppas skolstarten blev bra hos er. Här blev den rena kaoset tyvärr...

Ha det gott!

Lotta sa...

Kloka ord, visst är det så. Konstigt nog behehöver det nästa hända något i ens liv för att man ska ta tillvara sin tid, sina dagar här på jorden. Jag fick min tankeställare redan för snart 38 år sedan då mitt första barn höll på att dö i mina armar. Sedan den dagen förändrades mycket.
Har dåliga dagar jag också men för det mesta så finns det alltid en silverkant på mitt moln oavsett hur mörkt det än är.

Bra kämpat!

Kram

Gubben sa...

Skönt att vara tillbaka bland dina små älsklingar (skolbarnen)? Det är bara att bita ihop. Vi har klarat av det förr!!