lördag 18 augusti 2018

Första veckan i arbetslivet efter semestern.

Jodå, har överlevt, allt under kontroll och lugnt på alla fronter på skolan, fast det såklart, ungarna kommer inte förrän på Måndag...men ändå ;)

För er som aldrig varit på en skola en vecka innan ungarna kommer så ska ni veta, det är ett kaos, fast ett ordnat sådant.
Lärarna sitter i sina arbetsrum dolda av högvis med böcker och om man lyssnar noga kan man höra att något möte pågår ibland.
En och annan stöter man på i korridorerna när de lätt andfådda letar efter nån "depå" med studiematerial.
För egen del var det en lugn vecka, lite planering och lite annat, jag är ju inte lärare men får ju stötta upp lite för min nya kollega som ska vara mentor för klassen jag ska ha lite ansvar för.
Bra lärare är det dessutom, är glad att få arbeta tillsammans med den människan.

Bilbränder skrev BP om i kommentarerna i förra inlägget...jo...hela västsverige blev väl drabbade där...nästan.
Här var det väl Frölunda och Angered och någonstans läste jag att även Bergsjön drabbats...har ju nära anknytning till de två sistnämnda där.
Vad ska man skriva?
Är ju nästan tradition att dra igång något sådant innan skolstart numera, lite jävelskap bara för att man "kan" och "vill".
Är glad att jag inte har någon bil att oroa mig för...jävligt trist för de som har :(

Hade jag nu varit politiskt engagerad så hade jag väl ställt mig på nåt torg och beklagat mig över detta hot mot demokratin, men, jag är inte politiskt engagerad och demokratin ser jag tyvärr bara som en sandlåda idag där politiskt engagerade människor kan bygga sandslott och slåss med andra likasinnade för att få använda den nya spaden

Demokrati är något fint som man ska uppskatta och värna om, människor i många andra länder kämpar för att få det och är beredda att dö för det...här nöjer man sig och viftar lite med den nya spaden i stolthet över att ha besegrat nån annan i nån debatt på tv.

Men nu...det är Lördag....det får bli en "Kall" eller två ;)

Ha det bäst.

7 kommentarer:

BP sa...

Härligt att läsa att du har överlevt första arbetsveckan. Lugnet före stormen eller hur det nu var;-)

Tack för länken:-) Klart man tänker lite extra på dig, då du ju bor i Bergsjön och jobbar i Angered. Är alltid glad att höra att du hittills aldrig drabbats... Hoppas det förblir så. Tur att dom fick tag i dom som gjorde det. Liknande händelser inträffade ju i Stockholmsförorten Rinkeby för inte så länge sedan, men där satte de ju eld på bygget av det nya Polishuset där, som såklart ingen vill ha är...

Är varken engagerad eller en intresserad av politik (och religion). Har inte den blekaste vem jag ska rösta på. Att rösta blankt är ju inget alternativ. Vill ju inte indirekt stöda ett parti som jag definitivt inte vill ha i en koalitionsregering. Suck.

Håller förresten helt med dig om dina tankar som rör demokrati.

Gubben sa...



Håller nog med om dina tankar angående demokrati, fast vi måste samtidigt slåss för att behålla den.
Bilden angående skolan, Finns nog lite sanning där.

znogge sa...

Nja... Själv tycker jag att bilden är lite orättvis ;-) Nu är två veckor avklarade och semestern långt borta.

Ha det gott!

BP sa...

Stort tack för din kommentar. Men nu har du ju jobbat i två veckor och borde ha samlat ihop lite bloggfoder;-)

Anonym sa...

Jag hade 4 veckor semester i juli, de tog slut alldeles för fort. Har ingen aning om var dagarna tog vägen? Fast det var härligt varmt och skönt, gillar den här sommaren! Nu jobbar jag igen, har gjort det i 4 veckor. Så har jag sett att jag har visst 24 semesterdagar sparade. Får väl ta ut de i höst eller någon gång senare. Frågan är när och vad jag ska göra då? Jag har redan röstat och gjort mitt men om det hjälper undrar jag. Det jag har märkt är att när jag pratar så är det ingen som lyssnar. Så varför säga något?

Anonym sa...

Anonym var jag.
Lennart

Susjos sa...

Full fart mot hösten och ja, val på söndag...ska såklart rösta, fast det är inte lätt!