tisdag 14 maj 2019

Lite skolutflykter då.

Denna vecka är ju "Elevens val" vecka vilket innebär att man ger ungarna en hel hög alternativ som de kan välja mellan, naturligtvis med vår kunskap om deras intressen så väljer de vad vi själva valt ut i förväg.
Det är fint att vara vuxen och manipulativ när man har med barn att göra ;)
Igår var det en bondgård som förärades med besök av oss från betongen.
Mest populärt där var väl fåren, hujeda mej vad de kan låta.
Trevligt att se hur barnen interagerar med djuren, bådar gott för framtiden känner jag, synd att jag inte kan lägga ut bilder pga sekretessen bara...och ja...man får väl inte lägga ut bilder alls på folk...eller hur är det nu?
Hur som helst...här kommer några till:
Den sista där...en typ av Höna tror jag, eller en tupp? (fan vet)...den var åtskild från en hög andra liknande djur och befann sig med andra av sin egen sort...när vi gick var han/hon? inne hos de andra....vi försökte få ut individen men det var ju lönlöst så vi drog i hopp om att vi slagit ett slag för kampen mot segregation ;)
(Men det var helt lugnt, jag lovar)

Idag blev det hästranch...fick bara ett kort utan ungar så håll till godo.
Av fem ungar vågade bara två rida...de övriga nöjde sig med att klappa katterna, helt i min egen smak ;)
Hästar är fina djur men inte min grej alls...förutom v75 då, men fina är de.
Imorgon blir det brädspel på skolan fram till lunch, riktigt avancerade brädspel tydligen, ska bli intressant.
På Torsdag ska vi ut till Öckerö, min hemkommun där jag bodde i 34 år innan vi drog iväg....hoppas ungarna gillar det...grilla korv ska vi göra så det lär de väl tycka är ok iallafall ;)

Nu får ni ha det fint...det ska jag.


4 kommentarer:

Znogge sa...

Jag tycker det låter som väldigt trevliga alternativ för alla barn och ungdom träffar inte djur på samma sätt. Vi gör på ett liknande sätt och kör med "öststatsdemokrati" vilket kan vara mycket praktiskt när det gäller ungdomar ;-)

BP sa...

Härligt att du har fått upp "blogghumöret". Fortsätt med det. Love it:-)
Inte dumt alls att leda asfaltbönderna i rätt riktning och visa en riktig bondgård. Inte min grej direkt, för det brukar lukta så illa där;-)

Ja, vad man får fota är omdiskuterat. I offentlig miljö får man fota människor, både vuxna och barn. Men på förskolor och skolor får man det inte om man inte fått tillstånd. Bra tycker jag, med tanke på... ja, du vet.

Den där mobbade hönan (tror jag det är) skulle kunna vara en rörhöna, men den är aningen stor. Följer en blogg som kan det där med olika sorters hönor, så man lär sig.

Kloka ungar som inte ville rida, det hade jag heller inte velat. Håller mig på säkert avstånd från allt vad hästar heter.

Vilket toppen inlägg:-)

Mia sa...

Jag förstår mycket väl att det besöket blev uppskattat! Djur är mysigt, dagens ungdomar kommer i regel inte i kontakt med djur som många av oss äldre nära inpå oss som barn. Jag själv som bodde på bondgård kunde inte förstå min kusin från Sölvesborg som älskade att vara i vår ladugård när hon kom på besök. Där såg jag inget intressant på den tiden :-)

Susanne sa...

Härligt att barnen från Orten vill ut på landet.