söndag 14 juli 2019

Lite annat då.

Så har det ju sen en tid kommit till min kännedom att de ska höja priset på månadskorten med 135 spänn...640 blir plötsligt 775 kr i månaden.
Nån subvention som tagits bort tydligen.
En folkstorm är tydligen under uppbyggnad enligt indikationer jag fångat upp...135 spänn?
Själv har jag årskort genom kneget som besparar min nån hundring i månaden som gäller fram till Januari, sen höjs väl det också.

Men...alltså...är kanske nåt fel på mig...jag bryr mig inte för egen del...förr hade jag blivit skitförbannad antagligen...vad nu det hade gjort för skillnad?

Borde nog söka vård ;)

Är väl knepigt för de som inte har så mycket antar jag...jo..så är det ju.....fast ni i Stockholm betalar väl 890 kr om jag inte såg fel?
Men tydligen ska ungarnas skol-busskort inte längre få användas på deras sommarlov.....hoppas det inte stämmer för det skulle jag faktiskt kunna bli förbannad på.

Men fram till kortet ska bytas så åker jag på det gamla priset iallafall...så det så!!


Men nu ska jag drömma mig bort en stund:



Vi ses.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Stämmer att det kostar 890:- i Stockholm. Jag har oxå slutat bry mig när de höjer ;)

Veiken sa...

Dröm du - det behöver vi allihop lite då och då! Allt annat blir dyrare, varför inte spårvagns och busskort då? Jag borde nog också söka för något! ;)

BP sa...

890 kronor för ett månadskort i Stockholm stämmer. Men med det kan man åka hela vägen till Norrtälje i norr och Nynäshamn i söder. Jag som pensionär betalar 590 kronor. Jämfört med till exempel London, där ett månadskort som endast gäller för centrala London kostar 1 592 kronor, är det faktiskt prisvärt.

Förutsatt att kollektivtrafiken fungerar som den ska tycker jag nog att priset på ditt (och mitt) månadskort är helt okej för att vara ärlig. Men jag vet ju inte hur kollektivtrafiken fungerar i Göteborg.

Skulle dock gissa att Stockholms pendeltågsresenärer, bland annat dom som pendlar till/från Nynäshamn (frekventa störningar) inte håller med mig.

Dröm bort dig bara! Du har ju många veckors semester kvar:-) Önskar dig en bra början på veckan!

Ditte sa...

Bra att du drömmer dig bort. Och visst höjs priserna i kollektivtrafiken men här tror jag att storstadsområdena överlag har det bra prismässigt. Och vi kan ju åka kommunalt. Värre är det för landsbygden där det är riktigt knepigt att förflytta sig utan bil och dessutom riktigt dyrt. Vet att skolbusskorten också varierar hur de kan användas över landet. Och även här ligger landsorten illa till...

Ama de casa sa...

Här i Torrevieja är busskortet gratis för oss som bor här. Eller gratis... Vi fick betala 7 euro i en "startsumma" för ett gäng år sen. Efter det har vi fyllt på årsvis utan kostnad.
Fast att "få tag i" det där busskortet, det var nog så nervpåfrestande... Den spanska byråkratin är inte att leka med. Att fylla på det är inte heller "bara att" alls gånger :-)