torsdag 1 augusti 2019

Konstnären.

Det var väl 2005-2006 som jag plötsligt fick en ingivelse att jag skulle börja måla...tavlor alltså...ni vet sådana man kan se på konstmuseum lite varstans...typ Leonardo da Vinci...fast han var bättre än mig på det när det begav sig på hans tid..jag svär ;)
Har högvis med mina "verk" här hemma...fast 95% av dem ligger undanlagda för att ev målas över till något nytt.
Alltså..jag visste ju inte hur man gjorde...vet fortfarande inte..men det var kul och det gav ju min bror möjligheten att lära mig ett och annat om kultur och konst.
Han var duktig på att måla, hade ju skolat sig lite i det när han utbildade sig...detta är väl allt jag idag kan om kultur...
Kultur är ju så mycket mer än museumbesök...allt har ju med kultur att göra säger man...så är det väl kanske...men inte min grej...men det var kul att lära sig lite när det begav sig.

En av ett fåtal jag faktiskt har uppe på väggen utan att det är för att dölja nån "skavank" i tapeten ;)
En annan då när jag ändå är igång..dessa två är väl vad som enligt eventuell expertis i framtiden skulle kunna kallas "min mörka period"...fast då måste jag väl dö innan förstås.
Dessa två är väl de enda som jag är riktigt nöjd med egentligen...så någonting har jag ju fått ut av det som jag kan behålla ;)

Nej..nån Leonardo blir jag aldrig...men kul att ha provat på iallafall.


Ha de bäst.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Snyggt jobbat! Fortsätt på den inslagna vägen för det är en avkopplande sysselsättning!

Ha en härlig torsdag!

BP sa...

Här är jag riktigt impad! Vilka bra tavlor. Då jag ju vet lite om din bakgrund så tror jag mig "förstå" tavlorna. Å vet du vad, din stil påminner en aning om Vincent van Gogh!

Så du gick genom en period under dessa år som du började ta penseln. Varför slutade du? Var det någon slags terapi för dig? Åsså bara en "praktisk fråga till: är det olja eller akryl du målat med?

PS. Är ingen som frivilligt besöker museer heller och är måttligt kulturell lagt om man säger så, men jag är mycket intresserad av samtida konst och har massvis på väggarna - akryl och blandteknik och min egen datorkonst såklart. DS.

Veiken sa...

Våga är att vinna och det tycker jag du gjorde. Jag som inte kan rita en streckgubbe tycker dom är fina! :)
Ha det gott med eller utan pensel!

Ditte sa...

Tänker som Veiken här. "Våga är att vinna". Har tittat länge på båda målningarna och jag tycker om dem. De är mörka men de talar till mig. Vill berätta något. Och både att måla och att skriva är ju ett sätt att tänka och formulera och uttrycka något.

Jag besöker gärna konstmuseer och små gallerier men för egen del kan jag inte ens få till en streckgubbe. Har tummen mitt i handen.
Önskar dig en fin vecka.
Och stort tack för att du delade med dig av dina tavlor.

Eva Trillian sa...

Konst. Vad som är bra eller inte är verkligen upp till betraktaren :) De där som världen säger KAN faller mig inte alla i smaken. Konst jag har på mina väggar är alla av amatörer :) Sånt jag gillar!
Måla på!

Ama de casa sa...

Riktigt snygga tavlor! Du borde fortsätta, nu kanske det blir lite gladare färger också?

En del museer kan vara riktigt bra, faktiskt. Fast inte dom jag väljer ut, här finns ett klassiskt exempel på ett museum som jag hittade alldeles själv nånstans på nätet:

https://amacasa.wordpress.com/2016/09/30/nar-ama-sjalv-far-valja/

Haha! Efter det så har Anders alltid dubbelkollat mina utvalda mål :-D

Susjos sa...

Oj, har du målat dessa tavlor! Imponerande bra ju!!! Fortsätt på den banan, du har ju talang!
Ha det fortsatt gott!