måndag 9 september 2019

Är det något på gång?

Ja det kan man fråga sig...världen över byggs det underjordiska komplex i en rasande takt...mer än under kalla kriget sägs det.
Varför?

Är det nån stor asteroid på väg mot jorden som kommer att krossa allt?
Är man på väg att tappa kontrollen helt över vår planet med tanke på klimatet?
Tänker man låta världseliten gå under jorden och lämna oss vanliga nyttiga idioter åt vårt öde?

Ja vem vet?

Fast jag är väl "Youtubeskadad" antar jag ;)

Finns ju många därute som kallas "Preppers"....de ordnar det för sig så de ska kunna klara sig i flera år...mat och vatten...möjlighet till rening av vatten också med hjälp av specialfilter för ändamålet...finns många alternativ att köpa idag.
Marknaden för detta har exploderat...länk...ett exempel bara.

Själv har jag en garderob med konserver och massor av pasta mm inkl spritkök...maten räcker nog ett halvår...vattnet är det sämre med dock numera då det blev för gammalt...men det finns ju läskedryck...ett elände att duscha i bara ;)
Hade mat för nästan ett år ett tag och vatten för nån månad...men jag gav upp till sist.

Enligt rekommendationer från myndigheter ska man ju ha resurser för 72 timmar hemma alltid...7 dagar är väl att sikta emot egentligen enligt andra.
En riktig "prepper" sparar för åratal av kris...det blir väl en livsstil helt enkelt.

Men jag håller det själv på en vettig nivå...livsstil kommer jag väl inte att göra det till även om ryssen skramlar med sina vapen därborta i Öst.
Rysskräcken är tillbaka ju...de flyger nära andra länders militära jaktplan och provocerar precis som under kalla kriget..en dag så smäller det...då är det bra att ha en burk ärtsoppa att värma sig med ;)
Dagens måltid då skapad av frugan...det var gott det med ;)

Ha det fint nu.


6 kommentarer:

BP sa...

Oj, så duktig du är. Vi har nog inte mat för ens sju dagar hemma. Kommunen skickade ut en "Preppers-lista" för några månader sedan. Vi har nog de flesta "grejer" hemma, men inget stormkök till exempel. Det sålde vi för 30 år sedan.
Kan tänkas att Lars Wilderängs böcker "Stjärnklart" och "Höstsol" har något med "hamstringen" att göra. Böckerna är otroligt bra, speciellt "Stjärnklart".

Pizzan ser gudomligt god ut:-)

Ditte sa...

Tyvärr har min fars gamla förråd av torrfoder och konserver lämnats bort för länge sedan. Men han han var ju militär och tämligen beredd. Han hade rejäl erfarenhet. Vi har lite grann hemma och ett par stormkök. Har ärvt av pappa så risken är att packningarna är slut.
Men å andra sidan är jag inte så bra på att oroa mig. Det brukar ordna sig ändå.
Apropå mat så ser pizzan verkligen god ut.
Ha det fint.

Susjos sa...

Visst borde man var lite bättre förberedd. Gick ju en serie nyligen på svt, minns inte vad den hette, men handlade om "vad som händer om strömmen går", det var väldigt intressant, och man inser snabbt hur viktigt det är med elektricitet! Vi är inte alls förberedda med mat och spritkök, borde kanske titta över det...
Pizzan ser gudomlig ut!
Ha det gott!

Ama de casa sa...

Att vara "förberedd" var en stor grej inför millennieskiftet också. Även vi gjorde ett tappert försök. Anders inhandlade en glasburk med färdigkokt potatis. (Den såg i ärlighetens namn skitäcklig ut om du frågar mig, och vi åt den aldrig. Tror att Anders var synnerligen hungrig just när han köpte den ;-) ).
Vi har dock väldigt mycket vatten i garaget (jag vägrar dricka kranvattnet som är helt godkänt hälsomässigt men inte smakar bra, ett gott vatten ska inte smaka nånting alls).

Jag kommer att få ångra mig om det blir kris. Men det är smällar man får ta.

Ha det toppenbra - pizzan såg helt suveränt god ut :-D

Susanne sa...

Kommer bli rätt jobbigt hemma på min gata, för jag har typ en burk med konserverad ananas, krossade tomater och en ficklampa. Borde iaf köpa mig en radio.

znogge sa...

Imponerande minst sagt! Jag är lite osäker på hur länge vi skulle klara oss på det som vi har hemma. Pizzan såg i alla fall väldigt delikat ur :D

Ha det gott!