tisdag 10 september 2019

Lite om regnskogen då.

Rökrutan på kneget vackert beläget ute i skogen som jag ofta besöker när socialt umgänge lockar..ja...nyfiken på skvaller är man ju också ;)

Vi har på underliga vägar fått kontakt med en indianstam i Sydamerikas regnskog..såg en film med dem idag och de var inte alls klädda i fjädrar...fast en hade något som såg ut som en maskros runt huvudet...ja...vi frågar nog inget om det men detta ska vi skicka frågor om iallafall.
Frågan om "Fest" där kom jag på...ehum..ja..man undrar ju...menar jag ;)
Någon ska översätta det där och få iväg det till dem...men först ska vi filmas där vi ställer frågorna...ska banne mig ha en pelargonia på huvudet ;)
Litet möte hade vi idag också...får jag lov att presentera min nya kollega...fröken Anna Naz...ingen tyckte mitt skämt var kul....dessutom åt de upp henne...osolidariskt beteende tycker jag ;)

Ha det så underbart nu alla.


8 kommentarer:

BP sa...

Vilket härligt inlägg:-)
Ja, vi rökare är ju förvisade till "utsidan", men vi få överlevare klarar oss nog finfint;-)

Vilken toppen idé med indianstammen. Hur kul som helst ju! Vem kom på den strålande idén? Hur fick ni kontakt med stammen? Är det till portugisiska frågorna ska översättas? Hur skickas filmen och frågorna - e-mail eller? Kanske "moderna" indianstammar har wifi i regnskogen. Sorry, många frågor från min sida. Blev bara så nyfiken!

Förstår frågan om festen faktiskt. Eleven som ställde den frågan hade säkert sett filmer när indianer har sina ritualer och dansar runt med fjädrar på huvudet. Ska bli sååååå intressant att läsa responsen från stammen.

Om jag vore dig skulle jag ha ett par grillor runt halsen, då undrar indianerna säkert vad det är;-)

Jag tyckte ditt skämt med fröken Anna Naz var skitkul och fyndigt:-)

Ditte sa...

Bra att du nu har börjat med skogsträning hemma så att du är extra beredd när ert samarbetet med indianstammen kommer igång. Jättespännande! Kan vara bra för dagens svenska skolungdomar att få lite distans. Tror inte direkt mobiltäckningen är så bra inne i regnskogen hos dem.
Kul att få höra mer om projektet.
Precis som BP gillade jag skämtet om ananasen.
I övrigt tycker jag du och eleverna ska knyta blomsterkransar och ha på huvudet. Lite pittoreskt och svenskt...
Ha det gott.

Susjos sa...

Verkligen spännande med kontakten med indianstammen. Kanske du kan ha en ananas på huvudet när ni ska filmas? Hehe, skämt åsido, ska bli spännande att höra deras svar på era frågor!

Ha det bra!

znogge sa...

Ha ha, jag gillade verkligen skämtet om din nya kollega! Så spännande dessutom att ha fått kontakt med en indianstam. Men en pelargon på huvudet... Nåja, bara fantasin begränsar oss :D

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Jag bubblar av samma frågor som BP (och fler med henne). Det skulle helt klart behövas ett inlägg för att stilla vår nyfikenhet :-)

Ser också att din läsekrets har betydligt bättre humor än dina elever - jag gillade också din nya kollega! :-D

Ha en bra dag!

http://kraka.moah.se sa...

Helt klart osolidariskt. Rena kannibalismen, rent frukt-ansvärt.

Lotta sa...

Grattis till din nya kollega, hon ser välmående ut. Riktigt kul faktiskt, nästa att jag själv skulle kunna tänka mig att dra det skämtet på mitt jobb nu när det saknas en kollega och chefen säger att det finns ingen att få tag på.
Lycka till med frågorna, hittar du ingen pelagonia att ha på huvudet så får väl din nya kollega ta plats :-)

Ha en bra torsdag!

Veiken sa...

WOW! Vilken grej att ni har kontakt med en indianstam. Var lever dom?
Vill gärna veta fortsättningen på er vänskap med indianerna.
Nu vet jag varför det är brist på personal i skolorna. Nya kollegor bli ju uppätna! Hahaha!
PS Ni har en så fin rökruta att det nästan är syndigt att röka där ....