torsdag 12 september 2019

Karipuna - Land of resistants



Ja..där har ni några av dem, 58 stycken individer är det kvar av dem tydligen och deras område invaderas av folk som vill åt deras skog...de har i stort sett ingen chans att försvara sina ägor.
Dessa ska vi då ha kontakt med via film som ska skickas dit...de har tydligen tillgång till internet i städerna...när man tänker indian så tänker jag ju nästan automatiskt på obildade människor som lever som på stenåldern...det gjorde de tydligen inte...jag erkänner mig som fördomsfull på det området.
En av lärarna har en bekantskap som ska översätta det och se till att de får se filmen...på plats tror jag till och med.
Men detta ska bli spännande...lite av fördelen med att arbeta på en skola...man vet aldrig vad man får vara med om.

Torsdag idag...yrkesmässigt en ok dag förutom att Rektorn fick fråga en elev varför han skulle "knulla" en lärares mamma...ja..ibland får man ta tag i det direkt antar jag....snabbt jobbat av vår rektor....och för själva sakens skulle då...eleven hade inget tillfredsställande svar på den ställda frågan ;)

Men nu blir det en kvällsmacka...ha det fint.


PS: Tack för kommentarerna om min "Kollega"...hon tackar så mycket ;)








5 kommentarer:

BP sa...

Tusen tack för att du besvarade alla mina frågor med ett helt inlägg inklusive filmsnutt:-) Googlade Karipuna indianstammen. Otroligt intressant och samtidigt tragisk och sorglig läsning. Himla kul att din skola "samarbetar" med dom. Ska bli hur roligt som helst att läsa mera framöver.

Språkbruket på skolorna nuförtiden är helt horribelt. Å då menar jag inte bara "vissa" skolor, utan även i "fina" förorter låter det ungefär sådär, både i skolor och på gatan. Suck!

Ditte sa...

Så spännande, intressant och givande. Men jag undrade var masterna till uppkopplingen fanns . Men det gör de ju uppenbarligen. När jag varit hos indianer i Sydamerika, i regnskogen, så fanns det inge uppkoppling alls. (2007) Men mycket har ju hänt sedan dess.
Frågan som din rektor besvarade hade säkert inte alls förekommit i det land där eleven kan ha sina rötter. Bra jobbat här av rektorn.
Hoppas kvällsmackan var god.
Önskar dig en fin fredag.

Ama de casa sa...

Tack för filmen och hela inlägget! Helt fenomenalt att ni har fått den kontakten!
Vill gärna veta mer :-)

Språkbruket verkar vara ur spår totalt... All heder åt rektorn!

Ha det gott :-)

Znogge sa...

Vilket intressant samarbete som väntar och så spännande att ni fått kontakten!

Hoppas kvällsmackan var till belåtenhet.

Ha det gott för nu är helgen snart här!

Susjos sa...

Vilket spännande samarbete! Ska bli kul att fortsätta följa!
Och rektorn ska verkligen ha all heder !
Ha en trevlig helg!