söndag 8 december 2019

Lite kalas...

igår fick det ju bli...svärdottern till frugan har fyllt år...så även äldsta barnbarnet...17 år är grabben redan...jösses va tiden går...minns själv när jag var 17...hela livet framför sig...ett gigantiskt oskrivet blad...jo...fast inte tänkte jag på det då direkt...sådana tankar har kommit efteråt.
Sverige var ju ett annat land på 80 talet...det var som jag minns det väldigt tryggt om man bortser från ryss-skräcken...fast vad vet jag?
Vuxenvärlden kanske tyckte annorlunda?

Sverige har aldrig varit så tryggt som idag säger en del människor....undrar vad för medicin de får av sin läkare....den vill jag också ha ;)
Nä...tryggt är det ju inte...verkligen inte!!

Men hur som helst...det är söndag...har precis beställt en transport av förnödenheter till imorgon förmiddag från MAT.SE.
Såg att hyllorna i frysen för middagsmat började sina helt plötsligt och även kylskåpet var halvt om halvt tomt/fullt...hur man nu vill se på det hela...så kan man ju inte ha det...antar jag.
Men nu blir det en kaffe på detta....ha det bäst då allihopa.




8 kommentarer:

Znogge sa...

Klart att födelsedagarna skulle firas! Ja, tänk när man var 17 år men det var då det.

Sverige är inte så tryggt längre men om man ser det i ett större perspektiv så har vi det ändå hyfsat bra tycker jag. Därmed inte sagt att en del saker måste styras upp och det snabbt...

God andra advent!

Åke Blomqvist sa...

Ja 17 år... okysst, odödlig och full av energi :) Bilen stod och väntade... men nu höll jag mig inte så mycket... farsan såg till mitt jobb med kikare, då jag inte var 18 fyllda, så kunde han ringa på kvällen: Jag såg du åkte bil idag!!! Dagen före åkte jag Alnön runt på 4,2 mil + 1 mil dit och lika hem... Men som nu när jag berättar säger jag alltid till ungdomar att det är ingen merit. Nu var jag lätt 15 år när jag fick börja köra med farsan. I min första körlektion i körskolan ja du vet 17 år och 9 månader körde jag igenom hela körskoleprogrammet. Det var bara det här med högerregeln som satte lite problem i körskolan... / Vi har det så bra.

BP sa...

Ja, 17 år! Då hade man absolut hela livet framför sig. Tog också körkort en månad innan jag fyllde 18, flyttade hemifrån ungefär i samma veva och har levt lyckligt sedan dess;-) Ungefär så...
Hade det inte ösregnat hela dagen idag, så hade vi nog också gjort en "utflykt" till den lokala ICA, men vem vill bli blöt frivilligt;-)

Susjos sa...

Underbar bild med texten därtill på katten och råttan! haha!
Va kul med kalas, ja 17 år ,det var ett tag sedan man fyllde det, minns det knappt, haha!
Apropå mat så är det väldigt tomt i vår kyl också, hm, borde beställa hem lite, tack för påminnelsen!
Ha en fortsatt trevlig adventskväll!

Ditte sa...

Kalas gillas och att fira något likaså. Stort som smått.
Kattbilden är ljuvlig! Skrattade gott!
Vad gäller tryggheten i Sverige varierar den en hel del- Tror att när jag var 17 år, 1966, så var jag nog väldigt trygg både i Solna ( grannstad till Stockholm) och på de tågresor jag då gjorde runt om i Europa. Jagliftade också. Idag som 70-åring liftar jag inte men jag åker tåg ibland. Men är mer på min vakt...

Tror att du nu, o du vill, kan komma in på min blogg. Jga har fått bra hjälp. från Göteborg, att lösa problemet.

Ama de casa sa...

Haha! Älskar bilden! :-D

17 år... Då hade jag precis blivit ihop med Anders och flyttade hemifrån från Skellefteå till Norrköping för att gå skola medan han drog till Cypern som FN-soldat. Vi nötte inte sådär jättemycket på varandra i början. Haha!

Tryggt i Sverige nu? Jag skulle också vilja ha dom där pillren... ;-)

Mia Halvarsson sa...

Älskar den bilden :D :D
Jaaadu, sån där tankar som du INTE hade i 17-årsåldern, dom kommer väldigt ofta med åren, så bara lugn, det kommer fler ;) Vad gäller trygghet så lever jag nog i ett relativt tryggt samhälle, det värsta som varnas för här, är stöldligor, fast det är tillräckligt tycker jag!

Gubben sa...

Sjutton år då var med osårbar och hur tuff som helst!