fredag 3 januari 2020

Städdag på gräddhyllan.

Som så många ggr förr brukar vi inför större sammankomster i hemmet beklaga oss över att vi inte tar tag i storstädningen lite oftare än två ggr om året....jo....men nu är det i princip klart iallafall inför morgondagens firande av frugan.
Mycket jobb blir det ju men tar man det bara lugnt så ordnar det ju sig...även om undertecknad ibland mitt i allt fejjande kan uttrycka ett smärre missnöje i form av en verbal "groda" ;)

Men nu är det ännu bara fredag och som sagt...det mesta är klart om man bortser från matlagningen vilket får bli morgondagens äventyr.

8 kg kalkon ska in i ugnen och som tur är går de in tillsammans så de slipper svettas ensamma.
Men som sagt...det får bli morgondagens äventyr.

Tackar förresten BP här om påminnelsen över att vi minsann har ledigt på måndagen också kommande vecka...ibland infaller de röda dagarna perfekt.

Läkarbesöket utföll till belåtenhet igår....någorlunda iallafall...halva jobbet återstår då de behövde en ny röntgenplåt till andra sidan...förstod inte det riktigt då jag förväntat mig en borrmaskin som operationsverktyg vid korrigering av min vackra näsa...men icke...tur det kanske då jag förmodligen blivit långtidssjukskriven med det verktyget...läkarvetenskapen har kommit längre än så ;)

Nu får ni ha en fin inledning på helgen gott folk.


7 kommentarer:

Ingrid sa...

Då önskar jag er ett riktigt trevligt födelsedagskalas och skickar en grattishälsning till hustrun!
Kram, Ingrid

Mia Halvarsson sa...

Lycka till med festen i morron och att det gick bra hos läkaren :)
Ha det så gott nu!

Ditte sa...

Som pensionär har jag numer väldigt dålig koll på röda dagar eftersom de flesta av mina är det. Nåja, jag jobbar ju en del förstås....
Skönt att doktorn var vänligt sinnad så kanske det är hoppfullt även inför den andra sidan.
Önskar er nu ett riktigt trevligt kalas.

BP sa...

Tack för länken guldkryckan, den förtjänade jag faktiskt den här gången;-) Å du - kolla om du inte också är ledig på tisdag, då skolorna ju inte börjar före den 8 januari!!!

Om jag ska vara helt ärlig, så har jag aldrig förstått varför man städar innan besök. Jag menar, då måste man ju göra om samma sak när alla besökare har gått, för de lämnar ju en massa "skit" dom också...

Åtta kilo kalkon - WOW! Hur många besökare ska fira frugan egentligen??????
Men du vet ju hur det är med rester av kalkon, ungefär samma sak som med rester av julskinkan;-)

Bra att du är nöjd med att nu ha en näsborre som är "ren". Men hur avlägsnade dom polyperna? Skar dom bara bort dom som man gjorde med mina cystor vid ögonen? Skulle vara intressant att veta, då jag faktiskt också trodde på någon slags borrmaskin, typ en sådan man använder för bårttagning av hårstrån i näsan.

Lycka till med kalkonparet imorgon, men först njut av en lugn kväll i tv-soffan:-)

Carita Liljendahl sa...

Det är skönt att röja ibland, jag tycker det gör gott också åt mitt inre :-)

Znogge sa...

Hoppas tillagningen gick planenligt! Själv tyckte jag det var mycket jobb med en. Dessutom hade inte två fått plats i vår ugn.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Det verkar ha varit ett rejält firande - skoj! Hoppas att kalkonerna blev bra och att frugan blev nöjd :-)

Ha en finfin trettondagsafton!