söndag 9 februari 2020

Lite återkoppling till igår mm.

Nä...kan faktiskt inte minnas att jag någonsin slog sönder något när jag var i skolåldern, lite klotter på sin höjd.
Man undrar ju vart detta ska ta vägen egentligen...uppfostran som fallerat? Men nej, jag vet många föräldrar vars ungar ställer till det för sig trots att föräldrar verkligen kämpar och har kämpat...ibland blir det bara fel ändå.

Vi hade en kille på min högstadieskola som eldade i en toalett innan han spolade varvid toalettstolen gick i bitar...men honom gick det bra för sedan har jag förstått.
Jag vet inte jag...men ibland gör man väl dumma grejer som man sedan får betala priset för...hur som helst...det är söndag och här kommer lite annat som ploppar upp i mitt huvud allteftersom jag skriver.

Jo...ibland kommer de ju och inspekterar färdbevisen hos passagerare, jag har ju årskort jag så jag behöver inte byta kort mer än en gång om året.
Men de flesta betalar ju för sig har jag fått för mig men visst finns de som chansar eller helt enkelt skiter i det.
Det gillas inte av undertecknad åsna, men det finns ju de som faktiskt inte har råd...det är fel men jag förstår dem trots allt...A-lagare brukar de inte kolla så mycket då de flesta är kända och har ett årskort liggande hos nån myndighetsinrättning, soc kanske?
De får inte ha det själva för då säljer de av det för att kunna köpa lite annat ;)
Men en ensamstående morsa tex med x antal ungar får väl prioritera maten på bordet för kidzen även i slutet av månaden innan lön...men nu är det väl så att de flesta som inte betalar för sig faktiskt är de som "skiter i det" och anser att det borde vara gratis...kan jag också tycka på ett sätt men varför ska en som aldrig åker kollektivt betala det med sina skattepengar...jo...kanske för att få dem att börja åka kollektivt...men många kan faktiskt inte då bor en bra bit ifrån tex sitt arbete.


Blev en tur till Hisingen i veckan, passade på att dokumentera lite då så som sig bör:

Målet var denna lokal för röntgen av min vackra näsa, ja, de var väl mest intresserade av insidan av nämnda kroppsdel men vacker är den ändå ;)
Passerade denna på vägen tillbaka till vagnen...just det...jag passerade bara...min lekamen fick svettningar bara av att passera.
Men någon gång så kanske...eh...nä...usch...aldrig i livet ;)

Ha det bäst nu.



8 kommentarer:

BP sa...

Håller med Ama. Är också uppväxt i en by, där alla kände alla, men klotter var inte en uppfunnen då...
Däremot höll vi mycket på med att blanda magnesium och socker i en konservburk och tände på. Världens kemiska reaktion kan jag tala om. Sådant höll vi dock på med långt ifrån bebyggelsen. Eller så gick vi in i nybyggen där man precis lagt cementgolv som inte hade torkat. Japp, vi lämnade gärna våra fotavtryck där. Tur väl att vi aldrig blev påkomna. Med tanke på dagens förstörelse var det himla harmlösa saker kan jag tycka.

Ser att UniLabs tagit över från Aleris även i Göteborg. Synd tycker jag. För oss i Täby är avståndet till närmaste magnetröntgen nu ungefär 20 kilometer och väntrummet på Unilabs vanliga röntgen i Täby Centrum är knökfullt.

Nordic Wellness finns också med hos mig idag, fast med en annan skylt. Å nej, jag skulle inte sätta min fot där heller;-)

Ha en bra början på den nya veckan!

Ditte sa...

Visst är det så att föräldrar är ju inte med överallt. Och det var det ju inte förr heller. Men många gånger idag så finns det liksom inga gränser, "moral" eller social kontroll. Lite trist kan jag tycka.
Hoppas att besiktningen av näsan blev till belåtenhet.
Vad gäller Nordic Wellness får de precis som andra gym klara sig utan mig.
Önskar dig en bra vecka.

Ama de casa sa...

När jag var liten hade jag (och dom flesta andra barnen) respekt för dom vuxna när dom sa till, och höjde dom rösten så blev jag typ livrädd. Nåja. Förskräckt i alla fall och slutade upp med det dom förmodligen tyckte var dumheter.

När jag i dryga tjugoårsåldern jobbade på Skansen så såg jag en liten unge som hoppade omkring i en rabatt och förstörde växterna. Jag tog till min myndigaste stämma och sa bestämt:
- Sluta upp med det där!
Varvid snorungen vände sig mot mig och sa:
- Varför då? och fortsatt hoppa.
Föräldrarna satt typ 3 meter därifrån och fikade och sa eller gjorde inte ett dugg. Inte så konstigt kanske att det blir som det blir när barnen inte får lära sig skilja mellan rätt och fel...

Här i Torrevieja har som sagt var dom som bor i kommunen rätt till gratis busskort. Detta har stan infört för att minska på biltrafiken. Bra! Även om biltrafiken är rätt tät ändå.

Ha en fin start på veckan!

Susjos sa...

Nej, inte Nordic Wellness, du ska gå till Friskis&Svettis, haha! Billigt och kul!

Trist med förstörelse på skolan, svårt att komma ifrån sånt antar jag, suck!
Här i stan tror jag fortfarande att det är så att har man barnvagn på bussen så behöver man inte betala.
Ha en bra vecka!

Karins ordöverflöd sa...

Här är gratisåkarna många när det gäller buss. De kliver på, sätter sig och helt plötsligt när chauffören säger att de ska betala, då kan de inte svenska eller har blivit döva.

Min kompis busschauffören säger att de fått direktiv att inte bråka med de som kliver på utan att betala. Bättre att de åker gratis än att få en förare knivskuren.

Znogge sa...

I dag tycker jag det verkar som om det som inte är mitt det är jag inte rädd om. Eleverna kan rita på en bänk eller en klassrumsvägg men skulle aldrig överväga att göra det hemma. Då vet de egentligen vad som är rätt och fel men gör ett medvetet och felaktigt val. Om föräldrarna får ersätta det som förstörts brukar det få god effekt men skolan är oftast för mesig där...

Hoppas näsan fick godkänt.

Mia Halvarsson sa...

Kan inte minnas att jag nånsin gjort nåt sånt där men jag har ju alltid varit en fegis av stora mått! Så här i efterhand kan jag tycka det var bra, kanske inte då!
Du menar inte att dom bara gillar insidan av näsan??? Så himla dumt, den syns ju inte....hmm.....
Det är bra att svettas, så du behöver bevisligen inte gå in på det där otäcka stället! Ha det gott, Micke!

Unknown sa...

This is how my acquaintance Wesley Virgin's report launches in this SHOCKING AND CONTROVERSIAL VIDEO.

You see, Wesley was in the army-and soon after leaving-he discovered hidden, "mind control" secrets that the CIA and others used to get whatever they want.

As it turns out, these are the EXACT same tactics tons of famous people (especially those who "come out of nowhere") and top business people used to become rich and successful.

You've heard that you only use 10% of your brain.

Mostly, that's because most of your brainpower is UNTAPPED.

Maybe that expression has even occurred INSIDE your very own brain... as it did in my good friend Wesley Virgin's brain seven years back, while driving an unlicensed, beat-up garbage bucket of a car with a suspended driver's license and with $3.20 on his debit card.

"I'm so frustrated with going through life check to check! Why can't I become successful?"

You've been a part of those those thoughts, isn't it right?

Your own success story is waiting to start. All you have to do is in YOURSELF.

CLICK HERE To Find Out How To Become A MILLIONAIRE