fredag 13 mars 2020

Fredag den 13.

Oj...ja...än så länge har det inte hänt något jävligt utöver det vanliga men dagen är ju inte slut ;)

På kneget förbereder vi nu lektioner på distans...alla ungar har ju en Chromebook så på det viset ska vi klara av en ev skolstängning som ju tycks vara på gång.
Vi får sköta vårt arbete från våra hem och hoppas på att det fungerar någorlunda med våra elever.
Spännande att se hur detta ska gå....coronan kräver en tillfällig omställning...vi fixar det om det blir aktuellt och är väl förberedda.
Efter en vecka med corona känns det ju lite som på bilden, ett tomt bananskal....men nästa vecka får vi nya bananer av vår leverantör...tackar för det ;)
(Hoppas man är där då och inte i karantän med ett glas vin i hemmet)

Hur som helst...nu är det helg...hallelujah...eller nåt ;)

Ha det bäst.


7 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst jag, det är fredagen den 13:de, en dag som min salig make fruktade. Den dagen ville han helst inte göra någonting.
Ha en fin kväll!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Det blev ju knasigt det här med viruset men funkar det att jobba med eleverna hemifrån så är det ju bra. Äldste sonen jobbar hemifrån nu och minst två veckor framåt, dock inte med elever. Dessutom är han van den situationen så det blir väl bra det också. Lycka till med allt och njut av helgen!

BP sa...

Pratade med en kompis idag. Han berättade att en av hans vänner var född en fredag den 13:e, att han gift sig en fredag den 13:e och att vännens fru födde deras son en fredag den 13:e. En lyckodag alltså.

Ja tänk, vad corona har ställt till med! Helt otroligt på så kort tid. Vid det här laget är jag mindre rädd för att bli sjuk än för konsekvenserna som viruset medfört/medför. Å värre lär det ju bli. Tänk dig hela världen som har gått i konkurs... Låter som värsta skräckfilm!

Då du med diabetes ju tillhör i riskgrupperna, så hoppas jag för din skull att skolorna stängs och att ni kan jobba hemifrån. Glöm bara att "bunkra upp" med flytande föda;-)

Ha en skön helg i soffan, troligen den säkraste platsen just nu...

Ama de casa sa...

Ja nog har coronan ställt till det med många bieffekter utöver själva sjukdomsfallen... Här i Spanien råder undantagstillstånd sen midnatt och alla restauranger och barer tvingas hålla stängt. Vi klarar oss (såklart) men jag tycker väldigt synd om dom som äger och/eller jobbar där. Många ligger säkert på gränsen rent ekonomiskt redan innan...

Ha en fin helg!

Susjos sa...

Ja, hur ska detta sluta? Det talas bara om corona -viruset nu, och mer och mer stängs det runtom i världen!
Jag måste dock gå till jobbet,liksom min man, men sönerna jobbar hemifrån nu, den ena har just kommit hem från en skidresa i Österrike.
Jag ska t.o.m jobba extra i natt, det ger mycket klirr i kassan!
Ha en fortsatt skön helg!

Znogge sa...

Vår äldsta dotter föddes fredagen den 13: e så jag tar det med fattning. Även hos oss kan det fungera om skolorna stängs. Eleverna har digitala läromedel så det är inget problem. Därför så förstår jag inte tjatet om "elevers rätt till sin utbildning"! Nåja, den som lever få se ;-)

Ha det gott!

Ditte sa...

Vet att vi för 39 år sedan just fredagen den 13 mars reste till Sri Lanka för att möta våra pyttesmå döttrar- bli öfräldrar. De var 2 1/2 månad och vägde under 3 kg. Minns denna dag och detta dygn så väl. En väldigt nervös dag. PÅ alla sätt.
Här i Stockholm ser det inte ut som om skolorna skulle stänga. Och hur skulle det då bli med de yngre elevernas föräldrar som jobbar inom vård,omsorg och polis och andra samhällsviktiga jobb.Ja, föräldrarna skulle ju klara sig, men de som de ska ta hand om blir det ju knepigt för. Undrar hur man tänkt lösa detta. Och är man inte sjuk är det ju inget problem att jobba eller gå i skolan. Jag har svårt att tänka mig att eleverna sitter isolerade hemma i dessa tonårstider.
Önskar dig en fin helg.
Ha dte fint.