torsdag 26 mars 2020

Karantän dag 9...Torsdag.

Nä, nu vill jag snart emigrera till något annat land, ja, inte nu i Coronatider förstås men när allt detta blåst över.
Jag vill bli poolskötare på Kanarieöarna, eller en sådan där som "motionerar" turisterna vid poolen...ni vet: "Plocka kulor" eller vad man nu gör inom den aktiviteten i dessa tider till skillnad från "Sun-trip" i Lasse Åbergs sällskapsresan ;)


Jag älskar verkligen Lasse Åbergs "sällskapsresor", men den första är ju den som ligger mig varmast om hjärtat.
Den har verkligen allt som beskriver oss svenskar på charterresa, speciellt det där med att lura tullverket på mer sprit än man får ta med sig.
Har nog aldrig tagit med mig den tillåtna mängden vad jag kan minnas, en flaska eller tre mer än tillåtet är ju obligatoriskt ;)
Men egentligen, mer en kul grej kan jag tänka, men en "liter" är ju en "liter" och billigare än ordinarie priser på systembolaget är det ju.

Men visst, allt är inte positivt med alkoholen...jag vet...men en flaska vin från Ica vill jag allt ha möjlighet att köpa trots allt.
Lönedag imorgon ju men allt vi behöver finns ju hemma, en säck mat till katterna får vi dock beställa såg vi här, men i övrigt har vi så vi klarar oss, skafferierna är välfyllda, onödigt att gå ut i onödan när det är som det är.

Ta hand om er.

5 kommentarer:

Ama de casa sa...

Ja första Sällskapsresan är verkligen en guldklimp som håller än idag. Gillade Snowroller också. "Tyngden på dalskidan älskling!" :-)

Nuförtiden är tullreglerna (inom EU) så generösa så man orkar inte bära den tillåtna ransonen. Lite trist, nästan. Ingen sport, typ ;-)

Här kan vi köpa både vin och sprit i mataffärerna. Det är en tröst nu när det enda vi i princip får göra när vi går ut på promenad, det är att handla "mat" ;-)

Ha det gott!

Ingrid sa...

Första sällskapsresan har jag sett hur många gånger som helst och skrattar lika gott varje gång. Bästa scenen är när Lasse Åberg vill ha mera juice på flygresan. :lol:
Ha en fin torsdag!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Men alltså...jag blir mer sugen på att gå ut/åka iväg nånstans nu när man liksom inte får...undrar om det är en ny trotsålder på G????? Hoppas ni har det fortsatt bra, ni och kissarna <3

BP sa...

Det var längesedan jag såg Sällskapsresan, och jag håller med dig att den första filmen var den bästa.
Klart man smugglade in alkohol. Jag menar sprit, öl och vin var ju mera än femtio procent billigare i utlandet, och så är ju fortfarande fallet. Å just att man kan köpa allt i en vanlig Supermarket.
Har också lagt en beställning hos den lokala ICA och hos Systembolaget för att hålla oss flytande i dessa Coronatider. Det enda jag inte lyckades hitta är hemleverans av cigaretter. Blev avis på dig där, för i Göteborg finns det två företag som levererar hem tobak i alla former 24-07. Boohoo!

Ditte sa...

Håller helt med dig att Lasse Åbergs resor fortfarande är helt gångbara. Tror att "Sällskapsresan" är den film som flest människor i Sverige sett. Jag kan se den om och om igen. Och så typisk. Minns dessa tider så väl. Och dessa karaktärer i både den här filmen och de andra är ju så bra. Visst har det smugglats här också. Var nog lite av en sport ett tag.
Man behöver ju bara åka över till Danmark för att kunna köpa vin och öl i livsmedelsbutikerna. Vet inte hur det är med starkare varor där.
Önskar dig en fin fredag.
Ha det så bra du kan och ta hand om dig