onsdag 25 mars 2020

Karantän dag 8...Onsdag.

Vi hade ju en bokning för ett restaurangbesök om ett par veckor tillsammans med familjen, slog mig just att det kanske inte fungerar och jag gick in på deras sida...enbart "Takeaway", ja så får det naturligtvis bli, omplanering får det bli på något vis..blir väl ett annat slags firande av vår 25-åriga bröllopsdag då...nånting iallafall.
Vi accepterar detta...det är tuffa tider nu för restauranger, får nog bli "Takeaway" därifrån på något vis, vi får se.


Allt handlar ju om Sveriges ekonomi, ser illa ut nu för många företag, speciellt inom restaurangbranschen, dags för de styrande att snabbt ordna något annars kommer en tur på stan för en måltid bestå av egen medtagen matlåda för många år framåt.
För arbetstagarna som nu mister sina arbeten om inget görs blir det matlåda oavsett vad, om de har råd med matlåda alltså, om inget görs.

Mycket som måste göras...de styrande jobbar väl på det så vi får väl se vad de kommer fram till.

Nog om Coronan!!

Sitter och kollar lite på youtube, som vanligt, folk får säga vad de vill men youtube är ett bra tidsfördriv och man kan hitta "något" om "allt".
Men visst, det kan ju bli lite för mycket av det goda också, haha, lätt att fastna minst sagt, men har man inget liv i övrigt under perioder så är det skit samma ;)

Solen skiner ute, ska strax ut med soporna här, det enda i promenadväg som undertecknad i dessa tider tillåter sig.

Ha det fint alla.



6 kommentarer:

Znogge sa...

Det låter som en klok idé att avstyra alla restaurangbesök i dagsläget. Det vore väldigt dumt att riskera något även om det är synd på ert firande. Ni får ta igen det framöver. Här ska det bli en långpromenad lite senare.

Ha det så bra som det bara går!

Ama de casa sa...

Vilken härlig bild! :-)

Ja, nog får man planera om många grejer nuförtiden. Men take-away är ju inte det sämsta.

Själv tänkte jag både gå med soporna och ta en garagepromenad idag. Jodå. Jag är väldigt hurtig ;-)

Ha det gott!

Ingrid sa...

Det är likadant här på ön, nu är det takeaway som gäller och de som vill gå ut på krogen får finna sig i att det inte blir något barhäng, endast bordsservering är tillåten.
Gå ut med soporna är väl bra, men visst kan du väl tillåta dig en promenad. Har du ingen enslig skog som du kan gå och ströva i?
Ha det gott!
/Ingrid

Ditte sa...

Instämmer helt med Znogge i att det är klokt att avstå restaurangbesök. Men take away kan nog bli bra. Och att fira 25 år får ni ju helt klart göra.

Många branscher, särskilt mindre företag, har det tufft nu och så även restaurangbranschen. Kan ju inte vara rimligt att man där ska betala ockerränta på ett lån. Ja, inte till någon av de små som inte har en koncern bakom sig.
Här ser jag en del ute på caféer och restaunger men med avstånd mellan borden.
Och hänger du med mig så får du promenader och öppnar du fönstret eller balkongdörren så kommer den friska luften också.
Ha det så bra ni kan .

Susjos sa...

En sån fin bild! Det går ingen nöd på katterna i alla fall i dessa corona-tider!
Trist med inställt restaurangbesök, men det får väl bli lite längre fram kanske?
Ha det fortsatt gott!

BP sa...

Har ni varit gifta så länge!!!??? Fantastiskt - silverbröllop:-)
Man ska ju stödja restaurangbranschen, så hämtmat är ingen dum idé alls. Många restauranger inkluderar till och med kostnadsfri leverans till dörren.

Tycker regeringen gör så gott den kan just nu, och har ju i eftermiddags annonserat ytterligare ett stödpaket. Det måste vara skitsvårt att göra rätt beslut just nu. Vi har ju aldrig befunnit oss i en sådan situation. Okej, kriser har vi varit med om, men aldrig en sådan situation där allt lamslås inom några veckor.

Youtube är helt ovärderlig. Hur många gånger har jag inte kollat filmsnuttar av "teknisk" karaktär, till exempel hur man pillar loss infällda halogenlampor...